Zoeken in deze blog

zondag 20 oktober 2019

Piep en knars en andere zaken

Vrijdagavond op de kapelrepetitie...het voorlaatste nummer was er nog niks aan de hand......en het laatste nummer.....mijn sax weigerde elke medewerking.  Ik probeerde mee te spelen, maar naast een enkele normale noot was er verder alleen gepiep en geknars te horen..... ik heb hem aan alle kanten bekeken, mijn riet een keer of 10 even verschoven.....ik kon niks ontdekken en niks hielp. Geen enkele aanwijzing voor deze plotselinge weigering. 🎷🎵
Ondertussen op mijn gemak thuis het één en ander geprobeerd, maar hij blijft weigeren......alleen de b en de c doen het.
Dinsdag maar even vragen aan iemand die mij vaker gered heeft.....hij ziet vaak wat er aan de hand is en soms valt dat zelf te verhelpen. Nu maar hopen dat hij er dinsdag is. Ik kan hem wel naar een specialist brengen, maar als we het zelf redden is beter.  Een reparatie kan prijzig zijn (is wel voor de vereniging, maar als het niet nodig is...). hoewel de man waar ik hem dan naartoe breng niet kinderachtig is....als het iets heel simpels is dan rekent hij soms niks. 
Maar ik hoop natuurlijk dat we het zelf kunnen oplossen. Ik heb gelukkig zelf nog een sax.....dan die maar meenemen.

Het is herfstvakantie en Bobbi logeert deze vakantie weer bij mij..... sinds zaterdagochtend heb ik weer even een hond.




Tijdens het uitlaten van Bobbi kwam buurvrouw naar buiten..... ze had een oude foto van de Grote kerk....een foto van 1935 ....ik kreeg hem mee....ze vond het zonde om weg te gooien, maar wilde ruimen. Nu word hij zeker niet weggegooid!



Vrijdagavond had ik een verjaardag, was heel gezellig, maar ik kreeg daar ook nog een cadeautje van de zus van de jarige.....nog voor mijn verjaardag. Geweldig, zo leuk zo'n onverwachts cadeau!


Ik ging pas laat naar huis....moest mijn auto nog zoeken. Ik ga daar zelden met de auto naartoe, maar ik kwam van de kapel en dan heb ik veel mee wat ik wel even in mijn auto kan laten liggen, maar niet in mijn fietstassen.  Alles was vol, geen plek voor mijn Dinky toy..... de bocht om en nog eentje en nog één..... en na bocht nummer zoveel zag ik zelfs een plek voor meerdere auto's.
Ik wist ongeveer nog waar ik was en welke kant ik op moest.....al snel was ik op echt bekend terrein en kwam iemand tegen die naar hetzelfde adres moest....dus gingen we samen verder.
Terug moest ik echt even denken...... waar stond die auto ook alweer?
Het was één bocht verder dan ik dacht, maar had hem snel gevonden......en zelfs de de weg naar huis lukte in één keer! Ik kwam niet op een doodlopend stuk terecht en reed niet de verkeerde kant op....fluitje van een cent!  Ooit leer ik het wel.  Ik las alleen een straatnaambordje verkeerd in het donker.....huh? Hebben wij een straat die Koolzaad heet? Ik herkende het punt, dus het was voor mij  geen punt 😂😁De Monnickendammers mogen raden welke straat het echt was!

Ik had met mijn verjaardag ook wat knutseldingen gehad....hoewel ik nog zat nuttiger klussen te doen had/heb kon ik het niet laten om te beginnen. Eerst schilderde ik een raamhanger (Het groen lijkt op de foto bijna zwart, maar voor het raam is het echt groen).



en nu ben ik begonnen met een minikersttruitje......er zitten bijpassende breipennen bij (15 cm.) en een klerenhangertje. Tot mijn verbazing zaten er ook twee kleuren wol extra in het doosje.....oranje en zwart..... een extraatje, want dat heb ik nergens voor nodig!  Geen moeilijke knutsels, maar wel leuk om te doen!!!


Mijn fiets maakt ook rare geluiden.....er loopt iets aan tegen mijn achterwiel zo te horen. Ik heb ook hier nog geen oorzaak kunnen vinden, maar ook dit knarst. Morgen nog maar eens kijken en anders naar de fietsenmaker volgende week. 







4 opmerkingen: