Zoeken in deze blog

maandag 7 oktober 2019

Waar is dat feestje?

In Almere was dat feestje!




Zaterdag in de namiddag vertrok ik, ik was nog vroeg, maar wilde nog even naar de Hema op het station.
Ik zette mijn fiets🚲 op een centraal punt (ik wist niet met welke bus ik terug kwam) en liep naar een bushalte....ik moest nog 2 keer oversteken toen hij er al aankwam.....dat ging niet lukken. Geen probleem, elk kwartier gaat er één en het was lekker weer.  Zoals verwacht haalde ik het inderdaad niet.  Ik stond al even te wachten toen ik ineens iets miste.....oei, cadeau zat nog in de fietstas!
Wat een geluk dat ik die bus miste, anders had ik in Broek in Waterland de bus terug moeten pakken.
Snel cadeau opgehaald en weer verder wachten...... er kwamen meer wachtenden, bekenden van mij. Een oude klasgenoot van de lagere school met zijn vrouw en Edwin zat in de klas met één van hun kinderen.
Ik had ze lang niet gezien en ze was nieuwsgierig naar Edwin zijn beroep, ze herinnerde zich dat Edwin vroeger bij het circus wilde. Bijna goed.....hij wilde muzikale goochelclown worden en dat kan natuurlijk ook in het circus zijn. Toen ik zei dat hij een opleiding theatertechniek had gedaan viel het op dat hij dus toch een beetje die richting opgegaan was.  Hij doet heel ander werk, maar dat is min of meer toeval, het loopt wel eens anders.

De bus kwam niet.....hij verdween van het bord..... de volgende kwam weer een kwartier later....ach, ik was vroeg genoeg.

In Amsterdam-Noord overstappen op de metro....... er was geen enkele andere mogelijkheid, want de IJ-tunnel was weer eens een weekend dicht.... (komend weekend weer) ....het was druk op de weg en druk in de bus, maar de metro was heel erg vol........ als ik gezocht had zou ik misschien wel een zitplaats kunnen vinden, maar ach....... 2 haltes met de metro is maar kort staan, tegen de tijd dat ik een plaats gevonden heb ben ik er al!

Dat ging allemaal prima....even winkelen op het station en daarna zocht ik een bankje bij de afgesproken plek......... ja, daar kwam Petra al, ook vroeg. Ja, ik ging weer gezellig samen met Petra op stap..... "de Roestvijstaalclub" We besloten dan maar een trein eerder te nemen. Daardoor in Almere een bus vroeger.......en toen een stukje lopen. Maar eerst even kijken waar de bushalte voor de terugweg is. Die was om de hoek...mooi.... dan hoeven we niet te zoeken op de terugweg.....daar kan je soms net je bus door missen!

Bij een fietspad zei ik dat dat volgens mij een kortere route was, ik had de kaart bestudeert (met de auto ga ik altijd verkeerd, dat gaat denk ik te snel en ik kan niet overal zomaar draaien of stilstaan bij twijfel.......lopend heb ik alle tijd om alles goed te bekijken en de straatnaambordjes te lezen die ik nooit kan vinden als ik in de auto zit). We besloten de aangegeven route te volgen (van 9292). Bij een zijstraat wilde ik daarin...Petra twijfelde....deze straatnaam stond niet op haar kaart. Ik wist zeker dat het de goede richting was en wees...."kijk, dan kunnen we daar linksaf. dat klopt echt wel". Petra
vertrouwde het niet en we besloten terug te lopen....het werd het fietspad......even verderop was een paadje en ik sloeg daar rechtsaf......om op de straat verder te gaan parallel aan het fietspad. Weer vertrouwde Petra het niet hahaha...... nou ja, we kunnen altijd nog over het gras naar die straat, volgens mij de straat waar we moesten zijn....en zag zelfs de straat waar we anders vandaan waren gekomen als we die andere route hadden gevolgd. Ach, we hadden tijd genoeg en 8 uur hoeft niet klokslag 8 uur te zijn. Een beetje beweging kan geen kwaad.

Verderop probeerden we het toch, we gingen naar de straat en verlieten het fietspad..... vonden een huisnummer....... en nog eentje, we gingen goed, want Petra had een straatnaambordje ontdekt en alles klopte.
Tegen achten kwamen we er aan...het was nog rustig en bleven even buiten wachten.....aha.....daar kwamen Betty en Michel...... zonder Vincent, die was verhinderd.....dat kan natuurlijk gebeuren, hij had een goede reden.

We feliciteerden de jarigen.....het waren er 2, maar wij kwamen er maar voor 1.....die andere kregen we erbij cadeau. Allebei werden ze 60 en hadden samen een zaal gehuurd.🎈

We gingen bij elkaar zitten met z;n viertjes.....ik had een nogal hoge stoel.....als ik keurig op mijn stoel zat had ik zelfs moeite om de punten van mijn tenen op de grond te krijgen hahaha, dat ligt natuurlijk meer aan mij dan aan die stoel, ik heb geen gangbaar formaat....maar die stoel was ook hoger dan gangbaar is.....gelukkig bleken er ook lagere stoelen te zijn, dus later ging ik op  Petra haar stoel zitten. Ik ben geen statafelmens.......dan krijg ik vaak last van mijn rug na een tijdje, niet ernstig gelukkig, maar liever niet.......lopen gaat wel, maar om nou steeds de zaal in het rond te lopen leek mij niet geslaagd en ik ben niet zo'n danser...... vroeger wel stijldansen, maar dat heb ik al heeeeel lang niet gedaan.....en een andere manier van dansen.....ik voel zelf dat het er niet uitziet..... als ik het fijn zou vinden om te doen zou mij dat niet kunnen schelen, maar ik doe het niet graag.... dus toch maar een stoel, die waren er gelukkig genoeg en ik vind het lekker om aan een tafel te zitten!  Ik vind het wel leuk om andere mensen te zien dansen.....en vaak ben ik een beetje jaloers op mensen die het zonder enige moeite doen. Sowieso vind ik het leuk om naar mensen te kijken.
Ik hou van feestjes: lekker kletsen, naar muziek luisteren, wat drinken en wat knabbelen......iedereen vrolijk......ik hou ervan.
Lekker koppie thee .....ik lust er nog wel eentje......tot mijn verbazing was de thee op....... Petra en ik keken elkaar aan en schoten in de lach...... "Nou, dan maar water". (ik drink vrijwel alleen thee en water)
Altijd leuk als er wat te lachten valt!


Er speelde een band...... ze waren goed! En de 60-jarige Bert ("onze" jarige) zong ook een paar nummers mee......hij zingt goed.....dat wisten wij al, hij zong vaker op feestjes waar wij waren.🎵🎶🎤🎶🎵

Er waren optredens...... een vuurspuwer en een hoepel-act.......top!! 🔥🔥
Knap wat Bert's dochter deed!
Dat doe ik haar niet na! Ik had al eens gehoord dat ze erg goed was.

Er stonden genoeg lekkere dingen op tafel om het mijn lekkeretrek naar de zin te maken.
Ook olijven met knoflookteentjes.....Petra en ik namen allebei knoflook, dus dat zou geen probleem opleveren voor de terugweg.  Heerlijk! Zoetigheid neem ik zelden (Gebak en ijs kan ik vaak slecht weerstaan, maar dat mag zo nu en dan), frisdrank drink ik niet en alcohol al helemaal niet..... dus mijn "zonde" op feestjes is genieten van de lekkere hapjes.
 En ja, dan neem ik vaak iets, maar mensen die bijvoorbeeld vier glazen wijn of pils drinken krijgen vaak meer calorieën binnen.....een glas witte wijn staat bijvoorbeeld gelijk aan drie bitterballen, een glas bier nog iets meer.  Voor de wijn geldt dan wel dat het op de juiste manier ingeschonken is (150 ml).... de moderne glazen zijn groot en veel mensen gooien daar veel te veel in.....het hoort onder de bolling van het glas te blijven (net als bij cognac). Zo, dat moest er even uit!😁


Voor ons werd het tijd om op te stappen...... op weg naar de kapstok kwam ik iemand met zoute haring tegen...... daar had ik echt even trek in! Jammie.
We namen afscheid en liepen weer via het fietspad terug naar de bus.

We wilden bijtijds terug omdat we weer met het ov terug moesten...... en bovendien had ik minder speling vanwege de afgesloten IJ-tunnel...... de metro rijd maar tot een uur of één...... er schenen nog wel nachtnetbussen te gaan.......maar hoe die dat dan doen was mij een raadsel. Geen idee of die op dezelfde halte komen, ooit stonden ze ergens anders.......ik nam het risico niet....ruim op tijd vertrekken, dan kunnen we een bus of trein missen en toch op tijd zijn.

Het verliep soepel, hoewel de metro net voor mijn neus wegreed......ik was er bijna....nog een meter... de deuren sloten en hij vertrok. Ach....er kwamen er nog meer, het is niet lang wachten (minuut of 6).
In Noord leek mijn bus over 17 minuten te gaan.....maar er stond een andere klaar (verder lopen)....... ook weer stampvol natuurlijk..... hij stond op het punt te vertrekken en ik stapte snel in..... dat werd weer een sta-plaats...... oké ik zag wel een plekje, maar dan had ik 2 personen even streng moeten toespreken,,,,,,zij hielden met z'n tweeën drie klapstoelen bezet doordat ze tegenover elkaar wilden zitten i.p.v. naast elkaar....... de stoel in het midden was ingeklapt, daar hadden zij hun benen. Ik had geen zin om daar iets van te zeggen, ze zaten daar lekker,,,,,laat maar.

Echt, heel vaak krijg ik een zitplaats aangeboden, maar nu niet.... dit was vnl. uitgaanspubliek, vaak een slok op.....dat is toch anders....niemand kwam op het idee. Niet erg hoor.......staan in de bus of trein is anders dan gewoon staan......door de bochten (en wissels bij de trein) ben ik in beweging.....dan heeft mijn rug minder te lijden. Bij Broek in Waterland stapten er een paar mensen uit....waaronder iemand naast wiens zitplaats ik stond. Zodra zij opstond ging ik zitten...... het was nog maar een klein stukje, maar ik had het vermoeden dat anders 1 van de jonge jongens die naast mij stonden er zou gaan zitten en dat vond ik niet nodig, dus ik zat heel snel op die plek! Zij waren later ingestapt en jong..... dus ik vond dat ik meer recht op die plaats had......beetje flauw misschien, maar 3 km verder moest ik eruit en er stapten er nog veel meer uit....ik denk dat iedereen toen kon zitten.
Die halte is op de provinciale weg, bij de Esso.......  ik schat een paar honderd meter lopen naar de eerste bushalte IN Monnickendam. Daar stond mijn fiets.....het is dan niet ver meer, maar ik vind het lekker om te fietsen.  Het was toch nog vlot gegaan..... ik stapte tegen 12 uur uit de bus (om 10.39 stapten we in Almere-Buiten op de bus naar het station).

Eigenlijk had ik meer dingen deze avond, maar ja.....ik kan maar 1 ding tegelijk. Ik had een familie-etentje, ik was gevraagd te EHBO-en tijdens de wijnroute (deed ik vorig jaar ook) en de slagwerkgroep van onze vereniging had samen met een andere vereniging een optreden in ons clubgebouw.....en dit feest in Almere dus;

Bert....bedankt voor het feest! (Als je dit leest). Ik heb er weer mooie herinneringen bij!





2 opmerkingen:

  1. Dááar was het feestje. Met het ov daar kom je overal, dat maakt me bijna jaloers.
    En gezellig ook, zo te lezen.
    Maar caloriën tellen op dat tijdstip? Haha, jammer hoor. Je bent het misschien gewend...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor, ik telde ze niet echt......maar soms zie ik wel eens mensen kijken 'ze neemt alweer wat' .....en dan zie ik ze zelf aan hun zoveelste glas bier of wijn, terwijl ik alleen water op heb, dan weet ik dat ik nog lang niet aan de hoeveelheid calorieën ben die zij al op hebben. Ik let (vooral op een feestje) meer op koolhydraten dan op calorieën.

    Ov is in Almere prima en de weg ernaar toe ook. Hier is het naar Amsterdam gewoon goed, overdag door de week 4x per uur (alleen tegenwoordig extra overstappen op de noordzuidlijn, maar dat verloopt wel soepel).
    Naar Purmerend is het niet zo goed, 's avonds gaat er niks.....naar Edam, Volendam, Hoorn etc. gaan wel bussen, maar die komen niet in Monnickendam, maar er langs.....dus op de provinciale weg. Voor mij niet zo erg, ik woon er niet ver vandaan, maar als je aan de andere kant van Monnickendam woont is dat minder handig. Dat is net als met de bus die ik terug nam uit Amsterdam....ook op de weg uitstappen. Als ik verder weg van die halte zou wonen was ik misschien op een andere bus blijven wachten.
    Ik weet dat het bij jullie minder goed is.....maar ik ben er toch gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen