Zoeken in deze blog

dinsdag 29 maart 2022

De booster wordt geboosterd

 Jawel, ik mag ook een tweede booster. 
Mijn eerste gedachte was om meteen een afspraak te maken, maar ja..... net nu ik druk bezig ben kwam het mij eigenlijk niet echt goed uit. Het kon alleen buiten Monnickendam en dat is dan toch niet even snel tussendoor..... het kost geen uren, maar toch.... ik zag dat het op veel plekken zonder afspraak kon, dus ik besloot het even af te wachten. Bij een afspraak ben ik altijd veel te vroeg, dus dan gaat er best nog wat tijd inzitten, dus ik gok op "prikken zonder afspraak".
Toen ik keek was het nog maar net 3 maanden na mijn vorige booster, die kreeg ik op 19 december, dus één of twee weken later kan geen probleem zijn. Ik heb ook nog geen uitnodiging gehad, dus rustig aan. 
Maar hoera..... komende zondag kan ik in Monnickendam terecht zonder afspraak voor de booster-booster ..... dat is beter..... even er naartoe wandelen of fietsen.... zo klaar (als er geen wachtrij is). Toen ik vorige week keek stond die er nog niet bij.... nou ja, hij stond er wel, maar was gesloten stond erbij! (al eerder kon daar op zondag geprikt worden zonder afspraak).
Dat is toch handiger. Net als met testen..... dan is het meest logische om naar Purmerend te gaan, maar als ik mij ziek voel vind ik dat geen goed plan...... iemand vragen als chauffeur is i.v.m. besmettingsgevaar niet aan te raden, dat doe je gewoon niet...... dus als ik echt goed beroerd ben en de thuistest geeft aan dat het corona is dan ziek ik het thuis wel uit zonder pcr-test. Ik kan thuis niemand besmetten als ik niemand binnenlaat....... boodschappen zetten ze maar voor de deur als dat nodig is en verder wacht ik het wel af. Misschien een pcr-test als ik weer wat fitter ben, maar niet als ik mij flink ziek voel! Als ik dat om de hoek kon doen is het anders...... daar kom ik wel, ook als ik ziek ben.... en weer snel thuis. 
Ik snap best dat ze niet op elke hoek een testlocatie kunnen hebben..... maar al is het maar 2x (desnoods 1x) in de week dan zou dat al prettig zijn. En dan misschien alleen als er voldoende afspraken zijn of zoiets. Het is misschien simpel gedacht, in de praktijk zal het mogelijk lastiger zijn om dat te realiseren, maar ik ga hier natuurlijk van mijzelf uit.... het zou handiger zijn! Maar ja..... het is onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. 

Ik hoor van steeds meer mensen dat ze nauwelijks of zelfs niet ziek zijn van een besmetting, maar daarna wel blijven/gaan kwakkelen. Dan kan je beter een paar dagen goed ziek zijn er dan er vanaf zijn. Maar het kan natuurlijk ook beiden.... goed ziek zijn en kwakkelen. 
Voor mij is het wel herkenbaar, want ik had dat na de griep ook altijd..... maandenlang regelmatig koortsig, verkouden, niet fit, grieperig gevoel of een tweede griep als er meerdere variaties rondgingen......  en als het over was brak het volgende griepseizoen alweer bijna aan..... en begon het weer opnieuw, want ik sloeg geen ronde over. Daarom ben ik zo blij met de griepprik, want bij mij helpt die echt.... het verschil is zo duidelijk dat er geen twijfel over mogelijk is. 
En daarom heb ik ook de coronavaccinaties gehaald..... in de hoop dat die net zo goed helpen. En de booster-booster haal ik dus ook! 
Om dezelfde reden was ik steeds extra voorzichtig..... voorzichtiger dan verplicht was en nog steeds probeer ik wel afstand te houden. Tot nu toe heb ik het weten te ontlopen, ik hoop dat dat zo blijft. En als daar nog 10 prikken voor nodig zijn dan haal ik die. 
Van de eerste drie prikken heb ik geen last gehad...... alleen een gevoelige plek op mijn arm..... maar dat vind ik geen probleem. Ik ken ook mensen die er goed ziek van waren..... dan kan ik mij voorstellen dat je twijfelt over de volgende prik. Vooral als het langer duurde dan een paar dagen of als het problemen opleverde met al bestaande kwalen (als het bijvoorbeeld mijn diabetes ontregeld). De afweging is voor iedereen anders, maar voor mij is het duidelijk.... ik wil hem! 
En als ik van de volgende prik wel ziek wordt dan zie ik dat wel...... het kan altijd natuurlijk. Met twee dagen ziek heb ik geen moeite..... nou ja, wel vervelend natuurlijk, maar dat is geen ramp, als het veel erger is zal ik een volgend keer misschien ook twijfelen. We zullen het zien! 




UPDATE:
Ondertussen is de uitnodiging binnen en daarin staat ook dat ik kan laten prikken zonder afspraak. 
Jammer..... het klopt niet!
Doordat ondertussen op de site te lezen was dat 60 tot 69-jarigen een afspraak moesten maken heb ik gechat met het RIVM..... en we moeten inderdaad een afspraak maken.
70+ mag het wel, ik niet! 
Weten ze het zelf wel bij het RIVM?

5 opmerkingen:

  1. Bob, the 1 and only30 maart 2022 om 08:21

    Wij hebben die "boesterprik" al wel gehaald, 't was een heel gedonder, we moesten "helemaal" buiten de stad en zelfs buiten de provincie, in 't verre Limburg, gemeente Weert gaan. We deden het vanwege onze moeders. De moeder van Nelly is reeds 86 en mijn moeder heeft de respectabele leeftijd van 91 gehaald en ze hoopt 10 april 92 te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Bob...... ja, op die leeftijd is het belangrijk om de kans zo klein mogelijk te houden dat ze het krijgen.
      Wel een eind weg!
      Ik ben nu hooguit een week later dan wanneer ik meteen een afspraak had gemaakt, dus dat vind ik geen probleem.
      Op veel plekken kan het zonder afspraak en dat vond ik nu wel zo handig.

      Verwijderen
  2. Hier viel ook de uitnodiging in de bus. Ik zie nog wel waar en wanneer ik hem haal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik wacht het ook nog even af, ik wil wat dingen afhebben hier in huis en dan gun ik mij geen tijd om daarvoor op stap te gaan.
    Zonder afspraak is dan handiger, vooral als dat ook nog dichterbij kan.... maar ja, dat is voor iedereen behalve de 60 t/m 69-jarigen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Theodora Ederzeel
    Waar haal je de booster in Monnickendam?? Goed dat je eigen buurt die booster kan halen!

    Ans Dekker-Martis
    Theodora Ederzeel In Swaensborch komende zondag. Ik weet niet of het alleen deze zondag is of dat er meer komen. https://www.ggdzw.nl/prikkenzonderafspraak/...
    Prikken zonder afspraak - GGD Zaanstreek-Waterland
    GGDZW.NL
    Prikken zonder afspraak - GGD Zaanstreek-Waterland
    Prikken zonder afspraak - GGD Zaanstreek-Waterland

    Theodora Ederzeel
    Ans Dekker-Martis Ik ben 60 plusser. Prikken zonder afspraak is nog niet voor de groep 60- plusser. En ik heb nog geen 3 maanden geleden de laatste booster gehad. Maar fijn voor jou!

    Ans Dekker-Martis
    Volgens mij kon de 60+er ook zonder afspraak. (anders ga ik voor niks)
    Bij mij is het nog maar net 3 maanden geleden, dus wat dat betreft mag ik.
    Best kans dat ze er meer zondagen zijn, maar dat stond er (nog) niet bij. Het is eerder een tijdje elke zondag geweest.

    Theodora Ederzeel
    Ans Dekker-Martis Volgens mij kan het niet! Op google gekeken. In Amsterdam kan het nog niet! Je kan het proberen. Wie weet!

    Ans Dekker-Martis
    Theodora Ederzeel Net de uitnodiging gekregen, daar staat letterlijk: Prikken zonder afspraak

    Ans Dekker-Martis
    U kunt op veel locaties ook zonder afspraak terecht, kijk voor de locaties op de website van Rijksoverheid: prikkenzonderafspraak.nl

    Ans Dekker-Martis
    Geinformeerd bij het RIVM. Het kan inderdaad niet, maar waarom het dan verkeerd in de brief staat weten ze niet.

    Laura Kleisen-Meij
    O wat fijn dat de booster in Monnickendam te halen is! Dat scheelt weer een ritje voor mijn vader straks!

    Ans Dekker-Martis
    Alleen zondag in Swaensborch..... ik weet niet of er nog meer zondagen komen. https://www.ggdzw.nl/prikkenzonderafspraak/...
    Prikken zonder afspraak - GGD Zaanstreek-Waterland
    GGDZW.NL
    Prikken zonder afspraak - GGD Zaanstreek-Waterland
    Prikken zonder afspraak - GGD Zaanstreek-Waterland

    Ans Dekker-Martis
    Laura Kleisen-Meij Het kan toch niet.... in de brief staat van wel, maar dat klopt niet

    Laura Kleisen-Meij
    Ans Dekker-Martis ja maar mijn vader is 73😉😅

    Ans Dekker-Martis
    Daar staat niet bij dat het niet kan, maar dit is zo onduidelijk dat ik nergens op vertrouw. Misschien kan je het ergens informeren.

    Laura Kleisen-Meij
    Ans Dekker-Martis vanaf 70 mag het zonder afspraak. Jonger met afspraak

    Ans Dekker-Martis
    Aha.... toch raar dat ik een brief kreeg waarin stond dat het zonder afspraak mocht. Maar lekker dat je vader dus wel kan.

    Marion Van Der Velde Kwakman
    Let op: voor een herhaalprik voor de leeftijdsgroep 60-69 jaar is het noodzakelijk een afspraak te maken, bijvoorbeeld op onze vaste priklocatie in Purmerend.
    De 2e booster wordt herhaalprik genoemd Ans.
    Ik ben bang dat we voor niks gaan dan. Of ik snap er niks van😂

    Ans Dekker-Martis
    Marion Van Der Velde Kwakman Ik heb toevallig net de uitnodiging gehad..... daar staat in dat er op veel plaatsen geen afspraak nodig is.

    Ans Dekker-Martis
    Maar ik ben nu op coronachat...... vragen hoe het zit, want als ze zichzelf tegenspreken is dat wel erg ingewikkeld.

    Ans Dekker-Martis
    Het kan inderdaad niet. Waarom het dan wel in de brief staat had ze geen antwoord op. Ik mag het landelijke nummer bellen met het verzoek of ik hier mag..... ja hoor.... dan ga ik wel naar Purmerend, maar nu even niet!

    Marion Van Der Velde Kwakman
    Ans Dekker-Martis ik wacht ook wel

    BeantwoordenVerwijderen