Zoeken in deze blog

dinsdag 8 maart 2022

Van de hak op de tak

Hoe moeilijk het soms ook is...... de natuur gaat gewoon haar gaan en trekt zich nergens wat van aan. 
De laatste tijd was er veel zon die al goed voelbaar was.... ik heb al sneeuwklokjes gezien, narcissen en krokussen.  Nog even en de bomen zijn weer groen. Over drie weken is de zomertijd alweer ingegaan. 
Het maakt alles toch een stuk vrolijker! 




Ondertussen ben ik weer voorzichtig begonnen met saxofoonspelen......  ik hou het nog niet lang vol.
Ik heb de afgelopen 2 jaar weinig gespeeld, maar het laatste jaar was het lastig door mijn gebitsproblemen. Bij een blaasinstrument merk je het meteen als er iets anders is dan het was en dat moet dan wennen.
Eerst jarenlang een kroon, dat ging prima.... toen viel die eruit en is teruggezet, net even anders dan hij zat, dat was voelbaar....... hij viel er weer uit en is toen nog wat schever teruggezet in de hoop dat hij dan wel bleef zitten. 
Het ging een tijdje goed, maar ik probeerde toch die kroon te ontzien en speelde daardoor anders. Kroon ging wiebelen (dat speelde helemaal beroerd) en viel er weer uit. Weer wat schever teruggezet en later is hij met wortel en al getrokken, waarna ik tijdelijk een plaatje kreeg.... dat voelde weer heel anders en al snel kwam er ruimte waardoor ook dat een beetje wiebelde. Dat was ook niet prettig.... dus toen de laatste lockdown voorbij was en we weer spelen mochten besloot ik het maar even zo te laten, ik had al zo vaak dit jaar aan wat anders moeten wennen.... en dit was zeker maar tijdelijk en wiebelen went nooit echt, dus even rust. 
Nu heb ik de plakbrug (etsbrug)...... dat zit goed, maar voelt raar.... hij zit vast aan die tand ernaast. Ik moet er wel voorzichtig mee zijn, de tandtechnieker zei ook dat ik wel moet uitkijken met mijn saxofoon.... dus toch weer proberen die tand te ontzien.... een beetje meer aan de zijkant blazen. 
Dat was dus in een jaar tijd heel wat keren aan wat anders wennen!


🎷😂🎵😂💖😂💖😂🎵😂🎷

Thuis ben ik er al mee bezig, maar het gaat moeizaam..... dus de fanfare sla ik deze week nog even over.... ik heb wat meer tijd nodig, ik verwacht dat ik er volgende week wel ben... misschien tot de pauze, het hangt er vanaf hoe het gaat. De kapel verwacht ik de komende keer wel naartoe te gaan en ik verwacht dat dat dan ook tot de pauze is. Langzaam opbouwen weer..... en opletten dat er niet teveel druk op die ene tand komt te staan. De laatste jaren had ik toch al last dat elke keer de binnenkant van mijn onderlip stuk ging door het spelen..... dus dat moet ik ook in de gaten houden..... ook dat heeft te maken met een manier van spelen..... vroeger had ik dat niet, maar waarschijnlijk door vermoeidheid is die andere stand van mijn lip erin geslopen en slecht af te leren (heeft ongetwijfeld ook te maken met spieren die niet meer zijn zoals in mijn jonge jaren).  Als ik het helemaal stuk blaas kan ik langer niet spelen..... dus ik moet het echt opbouwen.... en even stoppen als het niet gaat!
Die problemen met de onderlip  is iets dat veel saxofonisten hebben, ik ben dus de enige niet! Er zijn bitjes voor te koop die op maat gemaakt moeten worden (die zijn niet algemeen verkrijgbaar, er is in elk geval een tandarts in Maastricht die ze kan maken/leveren) ...... behoorlijk prijzig en ik heb nu wel genoeg geld uitgegeven aan mijn gebit.... het is op!  Maar ik denk dat ik daarvoor ook  wel bij 'mijn' tandtechnieker in Almere terecht kan. 




Binnenkort is er weer eens een rommelmarkt...... eindelijk. Nu maar hopen op mooi weer! Ik twijfelde even op ik mij op moest geven.... ik moet dan iemands voortuin even 'lenen' want het moet in de tuin en in de wijk waar ik niet woon! Ik heb al eerder een tuin aangeboden gekregen, dus dat gaat wel lukken, maar toch twijfelde ik nog of en waar ik dan zou gaan staan. Ik hield die dag wel vrij.... want ik wilde eigenlijk toch wel, maar.... maar.... ik wist het nog niet! 
 Maar toen kwam vriendin met een goed idee..... zij staat met dochter in een tuin van familie en daar kan ik wel bij! Dat is dan natuurlijk ook heel gezellig. Ik moet nog even bij elkaar zoeken wat ik meeneem.... niet teveel..... en ik denk dat ik alles voor 1 euro doe..... en boeken zijn dan 8 halen 5 betalen (dat is vanwege het wisselgeld, ik dacht eerst 5 halen 3 betalen, maar dan moet ik meer euromunten als wisselgeld hebben 😂). 
Ik doe niet aan afdingen, met deze prijzen is het graag of  niet! Ik zal misschien zelf wel eens zeggen 'neem maar mee', maar sommige mensen willen het liefst nog geld toe...... ik heb eens gehad dat iemand wel een uur bezig is geweest om schoenen van alle kanten te bekijken..... terwijl ze er steeds maar vragen over stelde.... ik vroeg er toen heel weinig voor, ik dacht 1,50 (ze waren leuk, ik had ze één keer gedragen, ze waren niet duur geweest, maar zaten mij niet lekker)..... en daar wilde ze na een uur 1 euro voor geven ..... en daar deed ik niet aan mee! En toen was het ineens haar maat niet. Als ze niet zo moeilijk gedaan had zou ze ze misschien nog gratis gekregen hebben.... het is ook de manier waarop. Bij sommige mensen is het een sport om het zo goedkoop mogelijk te krijgen en dat gaat vaak op een leuke manier.... daar ga ik soms wel in mee.... soms niet en dan lachen ze 'het was te proberen' .... dat is anders. 
En misschien komt er ook wel een doos met gratis dingen bij..... dat heb ik wel vaker gedaan. Dat gaat natuurlijk om kleine dingetjes waarvan ik vind dat de vuilnisbak niet nodig is, maar waar ik ook niks voor kan vragen. Ik hoef er niet rijk van te worden, maar ik vind het een leuke manier om van mijn spullen af te komen en er toch nog een kleinigheid aan over te houden. 
Wie weet wat ik allemaal nog tegenkom op zolder...... dingen waar ik zelf niks aan heb maar waar misschien een ander nog blij van wordt. 
Als ik uitgezocht heb wat ik mee wil nemen bepaal ik de prijs..... maar waarschijnlijk dus alles voor 1 euro. 
Ik heb een groot deel van mijn jeugd in die wijk doorgebracht....... in 2 verschillende huizen.... mijn broers woonden er lange tijd allebei, mijn moeder heeft er nog lange tijd gewoond.... dicht bij elkaar, maar wel in verschillende straten.

 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten