Zoeken in deze blog

zondag 20 maart 2022

Muziek


Ik ben al vele jare,
lid van de fanfare.
We zitten daar altijd te dollen
tussen de kruizen en de mollen.
Na afloop kunnen we het niet laten
om nog gezellig na te praten. 

Het blijft leuk..... de afgelopen 2 jaar ben ik er niet vaak geweest.... er waren natuurlijk lockdowns, maar ook tussendoor ben ik niet vaak geweest..... ik was toch nog voorzichtig en later kwamen daar nog problemen met mijn gebit bij, maar ik ben er weer en het is er nog steeds gezellig. 
Er blijven alleen steeds minder mensen over...... en dat is jammer. Er zijn mensen verhuisd naar een plek die te ver weg is om even langs te komen, sommigen hebben andere bezigheden waardoor het niet meer kan en ze zijn er diverse redenen. Het is voor alle leeftijden..... Edwin begon indertijd toen hij bijna 7 was als leerling en heeft jaren meegespeeld totdat hij.... naar Arnhem verhuisde zo'n 15 jaar later.. 
Er waren er toen veel van zijn ongeveer leeftijd.... net iets ouder. 
Veel mensen zijn al erg lang lid en dat is de reden dat er in verhouding wat meer ouderen zijn, maar ouderen kunnen ook jeugdig zijn! Volgens mij houdt muziek je jong.




Misschien zijn er lezers die in de buurt wonen die mee willen spelen, of hun kinderen willen het leren. 
Een eigen instrument is niet noodzakelijk en er kunnen lessen gevolgd worden. 
Zelf zit ik moederziel alleen..... de laatste altsaxofonistes zijn verhuisd! Nee.... ik heb ze niet weggepest!!!! 
Ik wil dus graag weer iemand naast mij met een altsax......  echt, het is best te leren, ook voor mensen die al wat ouder zijn! Natuurlijk zijn mensen die wat anders (willen) spelen ook van harte welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Maar ja..... ik ben hier toch een beetje egoïstisch als ik vooral om altsaxen vraag.... mag toch wel? Maar trompet, bugel, hoorn, trombone, euphonium, tuba en meer.... het is welkom. We hebben ook een slagwerkgroep, dat is ook leuk, maar die repeteren op een andere avond, dus.... om weer even egoïstisch te zijn: Daar heb ik minder aan! 😂. Maar uiteraard zijn slagwerkers ook welkom hoor!!!
En....... muziek is goed voor onze hersens! HERSENSTICHTING...KLIK ..... nou, wie wil dit nou niet? 
Voor kinderen is het ook heel goed voor de ontwikkeling KINDEREN KLIK

Redenen genoeg dus om allemaal mee te doen! En je kan natuurlijk eerst gewoon een keertje komen kijken/luisteren tijdens een repetitie. 

Er zijn vast mensen die al een instrument bespelen dat bij een fanfare hoort.... dat zou mooi zijn, die kunnen meteen aanschuiven..... wie nog niet kan spelen zal het eerst moeten leren natuurlijk, maar dat gaat zeker lukken!

We hebben een eigen clubgebouw, dus we hoeven er niet snel uit na afloop en meestal blijft er een groepje nog lang napraten.


2 opmerkingen:

  1. Helaas, er zijn redenen om te weigeren.
    Te ver, niet kunnen spelen en te oud om het nog te leren.
    Natuurlijk wens ik de fanfare aanwas uit de eigen omgeving.
    Kom op, allen met de muziek mee(doen)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsja, ik had ook niet verwacht dat jij zou komen..... dan ben je langer onderweg dan dat je speelt.
    Ik ga er niet vanuit dat ik met mijn stukje veel mensen naar ons clubhuis lok, maar je weet maar nooit..... niet geschoten is altijd mis.

    BeantwoordenVerwijderen