Zoeken in deze blog

donderdag 17 maart 2022

Engeltjes

Plaatje maakte ik niet zelf.... dus de taalfout is ook niet van mij 😂

Woensdag werd Willem Engel gearresteerd. Ik heb er een filmpje van gezien waarop Willem de vermoorde onschuld speelde.... stomverbaasd zou hij zijn.... alsof hij geen idee had waarom hij gearresteerd werd. 
Hij werd geboeid afgevoerd en rustig werd hem verteld waarom hij gearresteerd was en dat hij recht had op een advocaat..... er werd nog gevraagd of hij een advocaat had..... het ging heel rustig dus. Zijn vriendin die het filmde vroeg waarom het zo agressief moest...... ik zag geen agressie! 
Dat deze Engel er andere ideeën op na houdt dat mag en hij mag ook nog zeggen hoe hij er over denkt, maar hij gaat verder..... wat hij deed was echt opruiing ....... door hem sloegen anderen op hol en liep het uit de hand. Hij plaatste het adres van Kaag op Twitter, hij riep op om op de vaccinatielocaties foto's en filmpjes te maken van GGD-personeel. Dat is best bedreigend! Hij is slim genoeg om het steeds zo te brengen dat hij kan zeggen dat het geen bedreiging was..... maar dat was het natuurlijk wel. Hij blijft meestal rustig..... hij zorgt er wel voor zelf zoveel mogelijk buiten schot te blijven.... hij jut anderen op op een manier waar over nagedacht is.... het is geen duidelijk opjutten, niet letterlijk.... maar het is het wel en dat weet hij best. De herhaling maakt dat het toch duidelijk opruien is..... van één keer kan je nog zeggen dat je het zo niet bedoelde, maar als je het steeds doet dat ben je toch echt aan het opruien.... of verschrikkelijk dom.. en dat is hij niet! 
Verspreiden van nepnieuws is ook fout...... nou valt er natuurlijk over te twisten wat nep is, maar er zijn berichten die zo onlogisch zijn dat het wel heel onwaarschijnlijk is dat die waar zijn. En dan nog maakt het verschil hoe je dat brengt...... je kan het bericht laten zien en er bij schrijven dat dat de enige waarheid is en de rest is allemaal fout.... je kan ook schrijven dat je het interessant vind en dat je het geloofd. 




Ik lees regelmatig nepnieuwsberichten.....  ik ben nieuwsgierig, wil weten hoe anderen er over denken. 
En enkel keertje lees ik dingen die niet helemaal onlogisch zijn, maar het merendeel zou door de gebroeders Grimm geschreven kunnen zijn. Ik snap die mensen ook niet die het allemaal geloven en nog fel verdedigen ook. Meestal is dat dan ook nog in bewoordingen die mij niet kunnen overtuigen.... met schelden, kleineren, grove taal (en heel vaak ontzettend veel taalfouten, ook dat nog)...... dat maakt dat ik de indruk krijg dat het vooral domme mensen zijn die erin geloven, want als je alleen maar dergelijke taal kan gebruiken ben je niet echt slim bezig. En dat maakt voor mij dat ik die berichten onmogelijk kan geloven.





Ik snap ook echt niet dat er zoveel mensen zijn die hem steunen, die vinden dat hij gelijk heeft..... hij komt op mij over als iemand die ervan geniet dat hij in de belangstelling staat en het geweldig vindt dat hij volgelingen heeft. 
Hij is fel tegen alles.... fel tegen alle maatregelen, tegen vaccineren etc. Een rechtszaak tegen de avondklok, een rechtszaak tegen van Ranst in België...... hij is overal tegen op een manier die mij niet het gevoel geeft dat hij misschien wel eens gelijk zou kunnen hebben, ik vind hem hierdoor juist steeds ongeloofwaardiger worden. Hij wil ook een rechtszaak tegen de Nederlandse staat i.v.m. met het leveren van wapens aan Oekraïne..... hij sprak vol begrip over Rusland.  
Naar mijn idee wil hij gewoon anders denken dan gangbaar is.... hij wil gewoon dwars zijn. Anders denken mag..... maar als je nou echt alles anders ziet verlies je toch wel je geloofwaardigheid.... voor zover je die al had.  
Het woord engelachtig heeft voor mij wel een andere betekenis gekregen. 









2 opmerkingen:

  1. Ieder zijn geloof of rarigheid, ik gun het ze maar voor mij is Engel een vreselijke vent. De misselijke omhelzingen, het lachje, zijn hele optreden is weerzinwekkend.
    Dat hij weer voor het gerecht komt levert hem waarschijnlijk weer geld op, aandacht doet zijn aanhangers doneren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens!
    Hij wist lang buiten schot te blijven door zijn woorden zo te kiezen dat ze hem niet veel konden maken, maar het houdt een een op!

    BeantwoordenVerwijderen