Zoeken in deze blog

dinsdag 22 november 2022

Blij met de buren


De gele manden leken nergens meer te vinden...... iedereen keek voor mij.... zelfs in Duitsland!
Ik keek op de site van Action  en daar zag ik ook geen gele meer, wel groene..... een kleurtje dat ook zou kunnen, minder vrolijk dan geel, maar samen best leuk. Alleen had ik groen ook nog niet gezien in de winkel..... wel petrol..... volgens mij ook een iets andere mand, maar die kleur vind ik niet mooi staan hier, dus die viel af. 
Maandag kreeg ik een berichtje met een foto van zo'n gele mand:


"Wil je nog? Ze hebben er maar ééntje!" Nou, graag natuurlijk en ineens bedacht ik "Hebben ze ook groen?"  Ze stuurde een foto mee en meldde dat ze er daar nog 2 van hadden. "Neem die allebei ook maar mee!" het was de goede kleur.


En dan nog.... als het een kleur was die tegenviel dan gebruik ik hem wel ergens anders..... ze zijn handig, dus geen probleem. En als iemand de moeite neemt voor mij te kijken en iets mee te nemen is het natuurlijk altijd goed, ik ga echt niet zeggen dat ik het dan niet wil!  
Volgens mij kon ik er 3 naast elkaar kwijt onder die tafel (en dan evt. er tegenover ook 3), of aan elke kant 2 (het is een 8-kantige tafel) .... dan kan 3 niet aan elke kant omdat er dan steeds eentje niet ver genoeg naar achteren kan. 8 is dus het maximum, maar niet echt nodig..... 6 vind ik al mooi, maar minder kan ook. Eentje vond ik erg weinig, maar goed..... ik hoopte op meer, maar daarom vond ik groen ook goed. 
's Avonds kwam de buurvrouw ze brengen.... TOP!  Maar mijn timmermansoog is niet zo goed, 3 naast elkaar past niet..... ook goed, 2 past met gemak. Gelijk wat spullen erin.... dingen die ik regelmatig nodig heb en graag bij de hand heb. Eén mand was daarvoor echt te weinig, nu met vier kan ik alles keurig sorteren. 
Nog steeds wil ik er graag een paar gele bij, maar nu is het minder belangrijk..... als het nu niet meer lukt ben ik dik tevreden!  En misschien hebben ze ze ineens weer..... of er zijn er nog een paar in het magazijn die naar verschillende winkels gebracht worden..... in dan duikt er zomaar ineens eentje op. Ik blijf dus wel kijken, maar minder 'fanatiek'. 




Het was zo'n dag om lekker in huis te rommelen, ik ben de hele dag niet buiten geweest..... veel kleine klusjes gedaan die er vaak bij inschieten.....  gewoon lekker bezig zijn. Er zijn ook weer wat bakken leeg.... zo krijgt alles langzaam weer een plek waar het hoort. Nog even en ik kan de laatste bakken uit de buurschuur halen..... ze mogen best nog even blijven staan (het meeste is al weg), maar ik vind dat het nu niet te lang meer moet duren!  



Altijd lekker als ik weer een paar bakken leeg heb. Ik ga ze vast wel weer voor wat anders gebruiken.... ik denk dat ik er een stel ga gebruiken om kleding wat beter te sorteren...... in bakken is het handiger denk ik..... als dan een stapel omvalt tijdens het zoeken blijft het in elk geval in die bakken en ligt niet meteen alles door elkaar.  Wel kaartjes erop met wat erin zit. 


Dinsdag gezellig op de thee bij vriendin..... zij zou eigenlijk hier komen, maar had een blessure waardoor zij nogal beperkt was in haar mogelijkheden!
Haar dochter (tevens mijn buurvrouw met de 'buurschuur') kwam uit haar werk ook langs en ging nog even een boodschap doen. Toen zij terug kwam had ze voor haar moeder en mij ieder een leuke adventskalender..... met theezakjes! Wat ontzettend leuk...... ik ben er blij mee! 


Ik heb echt heel veel superburen...... dat maakt het leven veel leuker!!!

BLIJ!








2 opmerkingen:

  1. Van de bakken naar de manden??
    🤔😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, ja, zoiets. Ik had rieten manden, daar waren er een paar van niet zo best meer en bovendien schoven ze niet goed over mijn nieuwe kleed.... dus toen ik zag dat ze deze in het geel hadden leek mij dat een goede vervanging..... alleen wil blijkbaar iedereen geel.

    BeantwoordenVerwijderen