Zoeken in deze blog

zaterdag 19 november 2022

Weekend


Het is alweer weekend, wat gaat de tijd toch snel.
 

 Zaterdag kon ik mijn gerepareerde sax ophalen.....
.. net als toen ik hem bracht ging ik er vanuit dat ik mijn auto niet in de buurt zou kunnen parkeren en knoopte er dus weer een lekkere wandeling aan vast. Het was nu veel kouder, maar de zon scheen... het was lekker koud!
Deze keer had ik mijn auto ergens anders neergezet, op een plek waar vrijwel altijd plaats genoeg is (ook deze keer plek zat) ..... elke keer op dezelfde parkeerplaats is saai, dus nu eens een andere wandeling. 
Toen ik binnen kwam pakte hij mijn sax al: "Het is deze toch?" "Ja, hoor, anders had ik wel gezegd 'wat doe je nou?'" . Ik mocht erop spelen daar, maar als hij zegt dat hij gerepareerd is dat geloof ik dat... ik speel thuis wel. Hij had er toch een paar uur werk aan gehad om het helemaal af te stellen, maar hij speelt weer super! Er was ook een een parelmoeren plaatje ergens vanaf..... dat zit op alle 'knoppen' waar je je vingers op moet zetten.  Ik had het niet gemerkt nog, dat zal niet lang geleden gebeurd zijn. Hij had zo'n zelfde niet maar heeft keurig van kurk er eentje op maat gemaakt.... netjes.... dat speelt lekkerder, want anders zit er een holle knop, dat voelt niet fijn. 
We hebben het nog even over deze sax gehad...... over een evt. volgende reparatie die er onvermijdelijk een keer aankomt en eigenlijk te duur is voor deze sax. Extra werk omdat het geen routineklus is zoals bij de betere merken waarbij alles klopt..... deze is zoals hij het noemde wat grover in elkaar gezet en dat is nou eenmaal meer werk! En dat voor een goedkope sax.... dat vind hij zonde en dat snap ik. 
Hij heeft nu in elk geval goed werk gedaan..... top! De prijs viel inderdaad mee......  en de rekening gaat naar de club. Voorlopig kan ik er weer op spelen en daar ben ik heel blij mee..... zo lekker om weer op mijn oude vertrouwde sax te spelen, want kwaliteit of niet, hij speelt gewoon erg lekker!



Even naar huis.... ik was er bijna toen er een hele horde Pieten op brommertjes aankwam..... die liet ik maar even voorgaan. Zij reden over een pad dat bij mijn huis uitkomt en toen ik met mijn auto om het blok huizen (dat aan dat pad granst) reed stonden ze dus voor een deel voor mijn oprit..... even wachten.... en daar gingen ze weer en kon ik mijn auto op z'n plaats zetten. Een vrolijk gezicht al die Pieten. Daar wil ik best even op wachten.
Thuis natuurlijk even sax spelen en lunchen..... even wat drinken en naar Purmerend voor een verjaardag. Het is daar al een tijdje de gewoonte dat ik mee-eet.... heel gezellig. 
Ik was eerst van plan om wat eerder te gaan om nog even wat inkopen te doen, maar dat was mij toch teveel, dat wordt dan zo'n gehaast...... dat komt een andere keer wel, toch maar even rustig aan.
Het was gezellig, alle (schoon-)kinderen en kleinkinderen van de jarige waren er..... en ik! Ik voel mij daar een beetje onderdeel van de familie. Ik heb ze ooit leren kennen doordat Edwin bevriend was met een zoon..... nu komen we geregeld bij elkaar en de dochter is mijn kapster. Ik ken ze dus gewoon allemaal goed. 

's Avonds weer naar huis, terug ging ik door de polder.... daar is het rustig, ik ken er elke straatsteen en ik mag er maar 60 km/u rijden..... ideaal voor iemand die slecht in het donker ziet...... Het is daar goed verlicht en dat is belangrijk voor mij en omdat er verder weinig verkeer is heb ik ook weinig last van verblinding.......dat gaat nog goed zo, zodra het onveilig voelt stop ik daarmee, maar dit gaat echt nog goed.... het is ook maar een klein stukje.

Autootje maakt deze week wel kilometers......eerst reed mijn broer er zondag 240 kilometer mee, ik reed deze week 2 keer naar Edam.... dat is niet ver, zo'n 6 a 7 kilometer naar het noorden, maar toch..... en dan vandaag ook nog eens naar Purmerend (ongeveer 11 kilometer verderop)..... en 2 keer naar ons clubgebouw (niet ver, nog geen 2 kilometer, maar te ver om te lopen met volle bepakking).... want de sax die ik nu gebruik zit in een koffer en die past niet in mijn fietstas. Ik had ze natuurlijk om kunnen ruilen, maar dat vind ik ook gedoe. Bovendien was het dinsdag erg slecht weer, dus dan zou ik toch de auto wel gepakt hebben. Het voordeel van een koffer is dat het instrument eenvoudiger uit te pakken is.... dat is ook lekker!
Alles bij elkaar heeft autootje dus in een week tijd zo'n 300 kilometer gereden..... dat is ie niet gewend!


En zondag een dag zonder wekker..... het is de bedoeling dat het een rustige dag wordt!  Er moeten wel wat klusjes gedaan worden, maar alles rustig aan. 


Vrijdag liet ik een emmer sop uit mijn handen vallen (gelukkig in de badkamer),
Geen idee hoe het gebeurde..... ik zette hem heel snel rechtop...... het water bleef eruit stromen...... bijna de hele bodem lag eruit! Dat heb ik nog nooit gehad hahaha.... wat een bende




3 opmerkingen:

  1. Sax weer gerepareerd, moet een opluchting zijn. Hopelijk kan je er een lange tijd mee doen.
    ps
    Emmers sop altijd GOED VASTHOUDEN. 😉😄
    Gelukkig geen gewonden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij met de sax, deze speelt gewoon erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen gewonden..... alleen een gescheurde nagel, maar daar kan ik mee leven. Hahaha, ik weet niet eens hoe het gebeurde..... er zat een handwasje in het sop en ik wilde het uitspoelen...... en keek heel verbaasd dat het water er uit bleef stromen toen ik hem rechtop had.

      Verwijderen