Zoeken in deze blog

donderdag 3 november 2022

Vreselijk

 Vreselijk die gebeurtenis in het Jeroen Bosch ziekenhuis. 
Natuurlijk weet ik ook niet wat er aan de hand was, maar het doet mij denken aan iets dat ik lang geleden meemaakte en wat ook best door de schrik anders had kunnen aflopen:
Ik lag op een 8-persoons zaal in het ziekenhuis en er kwam een nieuwe patiënt, ze was al op leeftijd, maar vertelde ons steeds haar naam en zei er achteraan dat ze een jong meisje was. Ze was duidelijk de weg een beetje kwijt. Die nacht werd ik wakker van een harde schreeuw..... de mevrouw was naar de wc geweest en kroop in het verkeerde bed....... die patiënt schrok zich te pletter toen ze die knokige knieën in haar bed voelde en begon te schreeuwen. Dit liep goed af, maar één van tweeën had zomaar uit bed kunnen vallen met nare gevolgen. 
Overigens was die mevrouw elke nacht nogal luidruchtig en we kregen dus weinig slaap.... er was geen andere plek voor haar op dat moment, dus zetten ze haar 's nachts maar in/bij de lift, dat gaf ons rust. 
Het zou mij niet verbazen als in het Jeroen Bosch iets soortgelijks is gebeurd. Ik begreep dat beide vrouwen op leeftijd waren en dan is de kans wat groter dat één van beiden misschien niet helemaal helder was.... of misschien allebei wel. Als ze al een beetje van slag zijn doet een ziekenhuisopname er meestal geen goed aan, ze zijn dan uit hun eigen omgeving en dus ook letterlijk de weg kwijt. Als er dan misschien ook nog een narcose bijgekomen is maakt dat het nog moeilijker. 
Ik kan het helemaal mis hebben, maar iets dergelijks lijkt mij logischer dan dat een bejaarde vrouw in het ziekenhuis bij haar volle verstand een andere patiënt vermoord.......  niet onmogelijk, maar toch erg onwaarschijnlijk naar mijn idee. Ik hoop dat ze er achter komen wat er gebeurd is en dat er geen opzet in het spel was. Hoe triest ook, het is toch beter om te weten dat het een soort ongeluk was, voor beide families. 

5 opmerkingen:

  1. Dag Ans. Ik lees regelmatig je blogg. Niet dat mijn Nederlandse taal foutloos is. Maar bij het woordje "stijger" dacht ik gelijk, dat moet toch zijn " steiger". Fijne dag, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk Ellen! Ik heb er overheen gekeken en ga het meteen veranderen, dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo .... veranderd! Ik weet dat ik deze fout wel vaker maak, niet als ik met de hand schrijf, maar wel met typen. Meestal heb ik het op tijd door, maar nu niet en dan ben ik blij als iemand dat even meldt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel erg, vind ik ook. Wie weet waren ze inderdaad niet helemaal goed snik meer, ik ken er wel die agressief zijn in hun hoofd.
    We zullen nooit weten wat er gebeurde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kans is klein dat het precies duidelijk wordt, maar misschien uit eerder gedrag wel iets te verklaren valt..... maar als er geen getuigen zijn zal het moeilijk zijn.

      Verwijderen