Zoeken in deze blog

vrijdag 11 november 2022

Rustig aan

 


Woensdag was ik duidelijk al meer uitgerust....... niet echt veel fut en wel slaperig, maar geen lood in de benen en alles ging wat soepeler. Ik weet uit ervaring dat ik dan nog niet teveel moet doen, nog even een dagje rustig aan.... een beetje mijzelf verwennen met bijvoorbeeld een lekker voetenbadje (daar gun ik mij vaak geen tijd voor). 
Maar ik werd verwend..... er werd een leuk zakje chocola gebracht van de EHBO-vereniging als dank voor de inzet. Ik ben gestopt...... dus extra leuk dat ik dit nog kreeg. En thuisbezorgd door buurvrouw-EHBO-er Liesbeth ..... super!  Bedankt EHBO-vereniging, heel leuk dat jullie nog aan mij dachten! 




Even later kreeg ik een link van iemand toegestuurd...... er blijkt een poppenhuismuseum in Almere te zijn.  Ze gaan open op afspraak.... nou, dat valt prima te regelen. Ik zag het adres en wist meteen dat dat dicht bij het station was...... leuk..... ik stuurde ook meteen een berichtje terug waarin ik dat schreef, maar tegelijkertijd kreeg ik een berichtje waarin hetzelfde stond...... hahaha.... ik had dus gelijk, het was dichtbij het station waar ik ook uitstap als ik ga winkelen in Almere, of naar Bert ga voor de jaarlijkse barbecue en toen ik naar 'Tandstad'  ging. Ik weet daar dus wel een beetje de weg ondertussen. 
Leuk zo'n bericht..... ik vind het ook leuk dat ze aan mij dacht toen ze het las! Dat is ook een beetje verwennen! Bedankt Yvonne! 
Mijn poppenhuis is niet museumwaardig, maar ik ben er blij mee..... niet alleen omdat ik een poppenhuis leuk vind, maar vooral door de geschiedenis ervan.... dat brengt herinneringen bij mij boven en dat maakt het extra leuk. Omdat ik het ga verplaatsen naar een plek waar ik meer ruimte heb (dan moet ik nog heel wat reorganiseren!!!) krijg ik ook weer veel ideetjes die eenvoudig uit te voeren zijn. Ook ideeën voor grotere klussen, maar of dat allemaal ook gaat gebeuren weet ik niet, dat hoeft ook niet, het bedenken is al leuk, maar niet alles is zomaar uitvoerbaar natuurlijk. De simpele dingen zijn bijvoorbeeld spelende 'kinderen'..... er komt een grasveld voor (gewoon een groene fleeceplaid) en ik heb een speeltoestel wat er dan natuurlijk op komt te staan, maar ik kan ook houten blokken gebruiken als speeltoestel (geen idee of ik die nog heb, maar ik vind vast wel wat)..... daar kunnen ze dan op klimmen..... en van die 'stapelregenbogen' geen idee of dat de juiste benaming is, maar het is babyspeelgoed..... net zoiets als stapelbekers of stapelkubussen zijn dit gekleurde bogen die over elkaar passen.... de grootste boog kunnen de poppenkindjes onderdoor kruipen of opklimmen, wat kleinere erbij kunnen ze op gaan zitten en dat maakt het leuk en fleurig. Ik kan een minitafelkleedje neerleggen op het gras.... mandje erbij, bordjes, paar kindjes erbij die picknicken.... heel simpel allemaal, snel klaar, maar heel leuk denk ik. Ik heb wat meubeltjes die te klein zijn voor de huiskamer, maar voor de kinderen een goede maat zijn..... sommige dingen, zoals een houten bank kan ik buiten zetten..... zo wordt het toch nog gebruikt, want in het huis heb ik ook niet onbeperkt ruimte, zeker niet in het kleine kinderkamertje op zolder. Uitbouwen aan de achterkant is een groter plan (ik maak het er dan niet aan vast want dan kan ik de uitbouw weghalen zodat ik goed in het huis kan..... de achterkant zoals het nu is is open en als (jawel ALS) ik een uitbouw maak gaat die wel dicht aan de achterkant en zet het er gewoon tegenaan.... evt. met een magneetje of haakje vastmaken. Scharnierend kan ook, maar ik denk dat los handiger is. Misschien maak ik er ooit een schuurtje aan vast.... daar kunnen de fietsen en de slee e.d. in...... en ik kan er dan nog een kamertje bovenop maken, misschien wel met balkon! En aan de andere kant een stal.... kan ook nog een kamertje boven misschien. Ik heb een poppetje met een paard, dus een stal is niet zo gek. Ik denk zelfs aan een dakkapel, maar dat is lastiger, de kans dat die er komt is al een stuk kleiner! Maar er over nadenken is al leuk! 
Waar het huis stond was wel een leuke plek, maar er viel regenmatig iets achter de kast en daar kan ik niet bij en die kast opzij schuiven is ook niet zo simpel.... zeker niet met het huis erop want dan valt er nog meer! Boven komt het huis op een tafel.... daar kan ik onderdoor kruipen evt., maar daar zal niet snel iets achter vallen omdat het tegen de muur/verwarming staat. 
Het huis staat nu leeg omdat ik het alvast naar boven heb gebracht. Voor het op z'n plaats komt wil ik de binnenkant opknappen..... schilderen e.d. Ooit kreeg ik vloerbedekking voor het huis, maar het was te dik, het zag er daardoor raar uit en de poppetjes stonden er ook niet stevig op want het is natuurlijk minder vlak. Dus ik denk dat ik misschien kurk ga gebruiken, misschien heb ik nog wat. Gewoon schilderen kan ook en een kleed erop.....  ik had nog geen goede manier gevonden om de gordijnen op te hangen, dus daar ga ik ook wat op verzinnen.....  een renovatie dus! De buitenkant vind ik goed genoeg, het is zeker niet perfect geschilderd, maar dat vind ik geen probleem. Natuurlijk zal ik af en toe wel eens iets aan de buitenkant doen, maar dat gaat dan om kleine dingetjes, er zijn bij het verplaatsen wat dingen afgevallen, zoals het naambord en het vogelhuisje..... dat moet weer op z'n plaats!




Woensdag heb ik niet overdag geslapen en ook niet 's avonds bij de tv, ik had alleen 's morgens lang geslapen, dat gaat dus goed. Donderdag werd ik te vroeg wakker, waardoor ik later toch nog wat slaap in te halen had, maar het gaat duidelijk beter. Mijn saxofoon heb ik nog niet naar de reparateur gebracht..... zover ben ik nog niet, geen extra dingen. 
Donderdag ben ik maar eens begonnen met Kerstkaarten schrijven...... dat is ook werk! Ongeveer 1/3 is nu geschreven. Ook een lekker idee dat dat deel klaar is.
Binnenkort ook maar weer eens verjaardagskaarten schrijven voor de komende tijd, dat deed ik voorheen ook wel eens en dat werkt goed! Juist als het druk is of als ik niet fit ben dan vergeet ik verjaardagen en als ze op volgorde klaar liggen gaat het goed! Het afgelopen jaar was ik vaak te laat en misschien heb ik mensen helemaal vergeten, zou zomaar kunnen.... sorry mensen, het was hier nogal chaotisch en ik ga mijn leven beteren! Ik ga weer een paar maanden vooruit werken met in de linkerbovenhoek de datum en klaarzetten in de gang.....dan kijk is steeds als ik de deur uitgaat welke er aan de beurt is....... zo deed ik het eerder, dat werkt goed. Dan heb ik bovendien op tijd door wanneer ik postzegels tekort kom. Het komt helemaal goed...... voor zover ik weet voorlopig geen werkzaamheden meer in huis, hoera..... ik kan weer mijzelf zijn en het allemaal in mijn eigen volgorde en tempo doen. Ik moet nog wel veel doen, maar elke dag iets..... dan kom ik er ook! Het kan even duren, maar het komt goed! 

Vrijdag werd ik net te laat wakker om nog te kunnen zwemmen..... als ik mijn eigen medicijnen had gehad i.p.v. wat ik tijdelijk heb omdat het andere niet leverbaar is had ik het wel gered, maar het ritueel zorgt ervoor dat ik nog niet mag eten en daarna is het te laat. Zonder ontbijt mag ook niet, dus dan maar niet zwemmen (ik twijfelde toch al of ik al moest gaan en had daarom geen wekker gezet!)

Vanavond Sint Maarten, dus even alles alvast klaarzetten dan kan ik het niet vergeten. En verder gewoon aan de slag..... boodschappen doen etc. .... is het plan! 

Tsja, het weekend was druk, maar eigenlijk was het daarvoor al wat drukker..... dingen die op tijd gedaan moesten worden...... dat is mij al snel te veel. Dus alles bij elkaar is het best verklaarbaar dan ik wat lang van slag was na het weekend. Het was een erg leuk weekend, maar wel vermoeiend en het ging natuurlijk ook niet allemaal volgens plan (zoals de aanrijding met de bus).
Zonder verplichtingen voel ik mij het best, helemaal de tijd zelf indelen zonder met iets of iemand rekening te houden..... daarom knapte ik zo op tijdens de lockdowns! Nou moet ik toegeven dat dat voor altijd ook weer teveel van het goede is......  want dat was natuurlijk wel wat saaier. Ik had er geen enkel probleem mee.... ik vond het geen onlogische maatregel, ik knapte op, verveelde mij geen moment..... maar voor altijd hoeft dat nou ook weer niet! De middenweg bewandelen is het beste...... en als de weg smaller wordt is er weinig ruimte aan de zijkant...... dus ik ben al met verschillende dingen gestopt of geminderd. Van de vaste dingen heb ik alleen de muziek nog. En zwemmen, maar dat kan ik eenvoudiger overslaan. En bezoekjes over en weer met vriendin..... wel een vaste dag, maar geen probleem om af te zeggen. 
Verder zijn er natuurlijk altijd dingen die moeten...... vaak leuke dingen gelukkig, maar een lege agenda gaat niet lukken..... zodra ik de agenda voor volgend jaar krijg van de postcodeloterij kan ik al heel wat invullen.



 





6 opmerkingen:

  1. Geen heilig moeten, dat werkt bij jou niet goed.
    Hoeft toch ook niet. Je bent een vrij mens en een paar verplichtingen minder is ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies! Ik minder al steeds meer, maar wil toch nog wel wat overhouden. Het gaat goed zolang er niet teveel extra dingen bijkomen...... ach ja...... het is niet anders!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat betreft het poppenhuis, ideeen heb je genoeg !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ideeën zat..... maar ik denk niet dat ik ze allemaal zal uitvoeren. Als ik alles wil moet ik 120 worden denk ik 🤣

    BeantwoordenVerwijderen