Zoeken in deze blog

zaterdag 12 februari 2022

En het is alweer zaterdag....

 Vrijdag sliep ik een groot deel van de dag...... het kon even (nadat ik eerst op iemand wachten moest, maar dat duurde gelukkig niet lang) en daar moest ik van profiteren want ik was bekaf.  Het was prachtig weer, maar ik wandelde pas 's avonds, toen ik weer een beetje bijgekomen was. 
Over de vrijdag valt dus niet veel te vertellen. 😴



Zaterdag moest ik even naar Purmerend voor een driedubbele verjaardag..... en ik nam mij voor om gelijk even boodschappen te doen.... als ik fut had. Eigenlijk wilde ik ook even naar de Action, maar alleen als het niet te druk was, want als ik zie hoe de besmettingscijfers oplopen dan waag ik mij niet in de drukte. 
Maandag was ik ook in Purmerend en was ik in de buurt, maar toen was ik in andere winkels geweest..... Action kon er niet meer bij. Ik heb grote plastic bakken met deksel nodig en daar hebben ze veel keuze voor een schappelijke prijs..... en dat moet ik met de auto vervoeren. Van de week was ik in Almere ook vlakbij een Action, maar ik had toen al teveel gelopen en die bakken meenemen in de trein was geen optie. Ik ga dergelijke winkels alleen in als het niet te druk is.... daarom ga ik er liever niet speciaal voor naar Purmerend, ik ga gewoon even kijken als ik toch al in de buurt ben..... als ik er voor naar Purmerend ga vind ik het niet leuk om terug te gaan omdat het te druk is, ik zal dan waarschijnlijk ook wat minder kritisch naar de drukte kijken. 




Doordat ik op zolder flink aan het opruimen ben (deze week even niet, teveel andere dingen te doen) heb ik die bakken nodig. Alles sorteren en in plastic bakken, geen dozen meer...... overzichtelijk en netjes. Er is één kamertje waar ik alles ingooide wat ergens anders in de weg stond en daar is het dus een chaos..... ik ben al bezig geweest, er zijn al dingen weg.... of hebben een betere plek gekregen. 
Als er nog mensen zijn met een video..... ik heb nog veel banden.... Disneyfilms, Charley Chaplin, actiefilms en meer.....  ze moeten weg, maar eigenlijk vind ik het wel een beetje zonde...... en misschien is er nog een liefhebber! Zo niet, dan gaan ze in de kliko.... het is niet anders.

Ik heb  al veel bakken in gebruik, maar ik heb er nog meer nodig...... ook al gaan er echt wel dingen weg... wat overblijft gaat in bakken! 
Dus als ik fut heb gelijk even naar de Action.... daar ben ik dan vlakbij en naar de Lidl misschien, die is ook in de buurt.... ik heb niet veel boodschappen nodig, maar daar hebben ze dingen die ik graag in voorraad heb. Heel lekker vind ik de blikken tonijn in groente.... ze hebben verschillende variaties, allemaal lekker. Heerlijk om door de sla te roeren...... snel klaar (is trouwens ook lekker met een blik zalm.... kan ook door fijngesneden rauwkost). 
Zo'n blik is ook lekker bij patat, maar dan laat ik het uitlekken, als het door de sla gaat niet..... veel groente is het niet, dus er kan evt. nog iets bij, maar voor een keertje mag het best wat minder zijn...... en er zijn van die dagen dat ik even snel wat wil klaarmaken en als ik geen sla in huis heb is het zo ook lekker..... of een blik groente opwarmen en erbij doen.
De meeste dagen doe ik wel meer mijn best in de keuken, maar zo af en toe hou ik het simpel..... als ik het druk heb en/of moe ben en soms zomaar voor een keertje. 




Ik heb mijzelf beloofd dat zondag nog een 'niks moet, alles mag-dagje' wordt....... dan ga ik maandag weer gewoon lekker op zolder aan de slag! Dan zal ik ondertussen wel weer bijgekomen zijn..... en als ik zondag fit ben kan ik dat ook doen.... maar alleen als ik zin heb!  

Nee, drukke winkels ga ik niet in..... nog niet! Ik zie de cijfers hier in de buurt ook heel snel en ver oplopen.... ik wacht wel even. En dan kunnen ze wel zeggen dat je van omikron minder ziek wordt....  ongetwijfeld geldt dat niet voor iedereen! Bij een besmetting is het altijd thuisblijven..... wat ik logisch vind om het nog een beetje binnen de perken te houden..... maar dan zijn de mogelijkheden meteen beperkt, ook als ik er totaal niet ziek van  ben.  Vervelen zal ik mij niet, dus dat is het probleem niet... boodschappen kan ik laten bezorgen en ik ken genoeg mensen die dat ook wel voor mij willen doen..... maar (controle-)afspraken met dokters en tandartsen e.d. kunnen niet doorgaan en dat vind ik soms wel een probleem. Zoals ik nog afspraken heb met tandarts en tandtechnieker..... deze week is er een gat gemaakt in een andere tand, daar wordt die nieuwe tand later aan vastgemaakt...... ik vind dat plaatje al niet ideaal, maar dat gat voel ik ook.... en het is niet uitgesloten dat ik er last van krijg (ik heb al aanwijzingen gekregen voor wat ik dan moet doen) .... ik wil er dus niet langer zo mee rondlopen als nodig is. Ik moet nog naar de tandtechnieker om die nieuwe tand te 'passen'...... als het niet helemaal goed is of de kleur aangepast moet worden dan kan dat nog...... en daarna moet ik weer naar de tandarts die het afmaakt. Dat soort afspraken verzet ik dus liever niet! En sowieso probeer ik liever niet uit of ik ook weinig last heb van omikron......  ik heb met griep al slechte ervaringen (lang leve de griepprik!!!) , dus niemand zal mij horen zeggen 'het is maar een griepje!'  want is was er altijd flink ziek van en vaak bleef ik daarna nog een tijdje kwakkelen en was dan nog vatbaarder voor andere dingen die heersten. Ik heb snel koorts en dan voel ik mij goed beroerd..... nee, ik ga dat niet uitproberen..... overkomt het mij dan heb ik pech, maar ik zoek het niet op en ik wil het niet krijgen doordat ik onvoorzichtig was.

Maarrrrrr........ de verjaardag ging niet door...... corona was de schuldige! 
Het liep dus allemaal anders.... het wordt een rustige dag! Ik ga nu ook geen boodschappen doen in Purmerend, ik wacht het even af! Het zonnetje schijnt, ik ga vanmiddag lekker wandelen.
Ik hoop dat ze nog geen taart gehaald hadden of dat ze een grote vriezer hebben, want anders wordt het 3x daags een taartmaaltijd 😂.




Cadeautjes zaten al in de tas.... die houden ze tegoed, geen probleem! De jongste is vandaag echt jarig, de andere 2 binnenkort. We zien wel hoe het loopt..... waarschijnlijk volgende week, maar dat is in coronatijd nooit zeker. En misschien haal ik dan de boodschappen.... ik zie wel..... ik heb het niet meteen nodig en anders is er wel een andere oplossing, dus geen probleem. 




Als ik heel eerlijk ben komt het mij niet slecht uit.....ik had er wel zin in, maar een dagje echt niks is ook wel lekker, zeker met dit mooie weer. Gisteren lag ik voor Pampus.... en ik moest nog op iemand wachten.... vandaag hoef ik dus niks en ben ik beter uitgerust! Ik heb goed en lang geslapen vannacht......
ik werd wel erg duf wakker 😵, maar langzaam aan ben ik verder wakker geworden ..ik ben er weer!. 

FIJN WEEKEND IEDEREEN!!!!!

3 opmerkingen:

  1. Haha, jij moet wel een bijzondere manier van opruimen hebben, ik lees het nogal eens. 😁 Veel bewaren?
    Vandaag ga je maar lekker uitrusten, niets doen kan ook nuttig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zit heerlijk Olympische spelen te kijken.....lekker rustig.
    Ja, ik ben nogal chaotisch met opruimen, vooral als ik om één of andere reden in vrij korte tijd iets leeg/ruim moet hebben zoals toen met mijn badkamer.... in het begin ging het goed, maar dan dringt de tijd en knikker ik alles in dat kleine kamertje...... en dat is dat 1 grote puinhoop!

    BeantwoordenVerwijderen