Zoeken in deze blog

maandag 28 februari 2022

Mankementen en de redding was nabij

 Voor ik zondag de deur uitging zette ik de thermostaat lager.... hij staat altijd vrij laag, maar kon nog wel wat lager, ik was er toch niet. 
Ik pakte wat tassen om in de auto te gooien, van die shoppers die zo ritselen... een hoop herrie dus. 
Ik hoorde daar tussendoor een klap..... wat is dat? Ik zag niks raars, de voordeur stond open, het kon ook van buiten komen. 




Weer thuis.... was toch wel koud, maar ik vond het (nog) niet erg..... ik was bezig...... 
Even naar boven..... heeee, het licht in de badkamer deed het niet..... in de slaapkamers ook niet.... hm.... dat is dezelfde groep. 
Naar de meterkast.....  die zit in een onmogelijke hoek en daar staat van alles voor.......  dus eerst alles opzij..... lampje erbij want het is ook een donkere hoek..... 5 knopen stonden op 'ON' 
Daarnaast een iets andere knop, daar stond geen on op.... maar die leek halverwege te staan.....  zou dat goed zijn? Zou dat die klap geweest zijn?+
De buurman erbij (buurman 1)..... hij dacht dat die schakelaar een uitgevallen groep was..... maar zelf had hij zo'n knop niet, dus hij vond het wat vreemd..... en de schakelaar wilde niet anders dan halverwege blijven. 
Wat nu? Maandag dan maar bellen met de woningbouwvereniging. 
Super dat buurman (dezelfde die vorige week mijn hek heel netjes repareerde) meteen meekwam. 

Ondertussen had ik door dat de verwarming het ook niet deed.... zelfde groep. 
Voor de verwarming mogen we zelf met de reparateur bellen, maar ik weet niet of dat de oorzaak is, dus dat leek mij geen goed idee. O jee, ze kunnen er niet eens door naar de ketel. Dan moet ik eerst weer alles in het kamertje gooien waar ik net een beetje ruimte kreeg. Ik begon eerst maar vast  op andere plekken ruimte te maken.... plekken waar ik nog licht had. En ik haalde het nachtlampje uit de badkamer uit het stopcontact..... misschien zit daar het probleem..... maar ik kreeg de schakelaar zelf nog steeds niet goed. 

Ik kreeg een tip via Facebook (daar had ik het opgezet).... alle stekkers eruit en dan één voor één erin, dan weet je waar het door komt. .... waarom dacht ik daar zelf niet aan? Ik heb deze tip zelf wel eens aan iemand gegeven en nu dacht ik er niet aan! Maar..... ik kan nergens bij..... in de meeste kamers staat het te vol en staat er volgens mij niks aan..... zucht.... en in het donker is dat zeker niks. Ja, er staat te veel, maar er staan nu dingen te wachten tot ik het op zolder op een fatsoenlijke plak kwijt kan.... met opruimen is het vaak zo dat het moet ergeren wil het beteren. 
Ben ik net zo lekker aan het ruimen, moet alles weer opzij en dat heb ik niet zomaar voor elkaar.
Ik raak altijd in de stress van dit soort dingen..... ik kan er niks aan doen.... ik wordt er zenuwachtig van als er iets stuk gaat..... en waarom? Geen idee, er zijn erger dingen waar ik minder zenuwachtig van wordt..... heel raar. 

Hahaha, iemand wilde wel helpen opruimen.... met een vuilniszak.... nee laat maar..... dank je wel! 

De bel...... een andere buurman (buurman 2), hij vroeg of alles het alweer deed (of zoiets)... nou nee dus...... hij keek in de meterkast, stak zijn arm uit.... "En  nu?" Ik was eerst alleen maar verbaasd.... maar hij bleek de schakelaar omgezet te hebben, die schakelaar die eerst niet wilde! 
Ik wilde naar boven rennen, maar bedacht ineens..... de thermostaat...... en die deed het. Dan weet ik genoeg..... bedankt buurman!!!!! 



Als het door het lampje kwam dan is het logisch dat het nu wel lukte.... maar hij wist ook hoe het moest en vertelde het één en ander van elektra. 
Buurman 1 deed het misschien ook goed, geen idee, maar als er sluiting in het lampje zit lukt het natuurlijk niet. Ik weet niet of dat de oorzaak was, maar het zou zomaar kunnen. Het ding is natuurlijk niet waterdicht..... niet speciaal voor in de badkamer en door de stoom kan het binnenin vochtig worden. Voorlopig ga ik er maar vanuit dat dat de schuldige is!

Hoe dan ook..... ik woon in een heerlijk buurtje...... hier helpen we elkaar! Ook al las hij het (of z'n vrouw), hij kon ook denken "ze zoekt het maar uit!". 
Ik hoop dat buurman 2 geen nachtmerries krijgt..... hij is in mijn kamer geweest.......en behalve dat die normaal al aardig vol staat stonden er nu dozen met oud papier (stonden in mijn auto om weg te brengen, maar ik had ze er even uitgehaald om ruimte te maken voor de cd's die ik ophaalde)...... doosjes met cd's voor Edwin (ik had ze overgedaan in kleinere doosjes, maar de oude doos stond er ook nog), doosjes met videobanden die ik naar iemand zou brengen, kratten met schoenen uit de gang (stonden voor de meterkast), bakken die zolang op de trap stonden maar die ik nu in de kamer had gezet (omdat ik verwachtte dat er morgen misschien iemand naar boven moest), op de ene bank een plaid waar ik onder lag terwijl ik tv keek, op de andere bank een dekbed.... want daar zou ik onder slapen die nacht i.v.m. een een stroomstoring (die nu verholpen is 😂) en nog zo het één en ander. Echt...... erger dan erg.  Ik geef toe, het is hier nooit perfect, maar dat hoeft van mij ook niet..... als het te netjes is voel ik mij niet thuis in mijn eigen huis.....  ik leef in mijn huis en dat mag zichtbaar zijn...... maar er zijn grenzen!
Maar goed.... de kliko wordt  morgen geleegd...... die zat deze keer helemaal vol en dat gebeurt niet vaak (en die kan dan weer gevuld worden!). Het oud papier gaat weer in de auto, dat breng ik woensdag of donderdag wel even weg..... doosjes videobanden gaan ook deze week de deur uit verwacht ik.......  de cd's moet ik nog wat beter aan de kant zetten...... dan is het al veeeeeeeeel beter. 
Verder nog wat lege statiegeldflessen en glas voor de glascontainer.....  net als oud papier gaat dat gewoon door, zo heb ik wat weggebracht en zo is er weer een tas of een doos vol (van statiegeldflessen het minst, want ik drink zelden frisdrank).... dat stond ook allemaal klaar om weggebracht te worden. 
Door alle 'ellende' was ik vergeten te eten...... echt waar. Ik had ook geen honger. Het was al bijna 10 uur toen ik doorhad dat ik niet gegeten had....... dan maar even een broodje, ik ga zo laat geen warme maaltijd meer maken. Morgen dan maar aan de hutspot! 

En maandag gewoon verder opruimen i.p.v. alles weer bij elkaar knikkeren! Gewoon een gewone dag..... zonder werklui over de vloer (waarschijnlijk). Heerlijk, ik ben zooooo blij!!!! 
En de verwarming doet het gewoon weer... toch wel prettig, ook al staat hij meestal laag. 
En.... de stress is weg! Ik vind het zelf overdreven om hiervan in de stress te schieten, maar ik kan er ook niks aan doen. 










2 opmerkingen:

  1. Ach Ans, denk maar zo, eind goed, alles goed. Je hebt goede buren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb superburen. Buurman is jarig, ik ga er zo naartoe.
    Mijn naaste buren hebben al heel vaak geholpen, we wonen ook al heel lang naast elkaar. Maar er zijn heel veel buren die willen helpen als dat nodig is en als ze het weten gewoon zelf komen (zoals nu).
    Toen een lieve hoogbejaarde vrouw slecht ter been werd was er altijd wel iemand die haar naar een dokter of tandarts wilde brengen. Er waren er 3 die het vaak deden en ik stond reserve.... ook toen haar man nog leefde ging ik wel eens met ze naar het ziekenhuis. Maar zo'n buurtje is het!

    BeantwoordenVerwijderen