Zoeken in deze blog

maandag 28 februari 2022

In het nieuws en meer.... van alles wat.

Het lijkt erop dat inderdaad het nachtlampje de oorzaak was van de kortsluiting gisteren..... want het gaat nog steeds goed! Dat ding gaat weg, ik ga niet eens proberen of er wat mee is. Er zijn andere lampjes te koop met sensor.....  op batterijen en die kan ik dan op de overloop hangen (ik heb daar geen stopcontact). In de gang heb ik ook iets dergelijks..... die kan met sensor gebruikt worden, maar ook gewoon als lampje...... die hangt in een magnetische houder aan de muur. Ik heb er op zolder ook één met sensor en op batterijen..... die hangt aan klittenband dat ergens opgeplakt moet worden.....  kan dus ook los gebruikt worden en dat is handig als ik achter de kasten moet zijn..... een donker hoekje. 
In de gang is handig omdat het lichtknopje bij de voordeur zit en als ik naar de wc ga is dat niet de handigste plek (wel als ik thuiskom). Nou kan ik de wc in het donker ook wel vinden het het lichtknopje daar ook, maar dat laatste is vaak een probleem voor visite..... en zoeken naar een lichtknopje in de wc (niet in de wc zelf natuurlijk, maar in het kleinste kamertje) is lastiger als het in de gang donker is. Het licht uit de kamer helpt ook niet, dan zou de deur andersom moeten draaien. Maar dat lampje gebruik ik vooral als ik even een lampje nodig heb..... die is altijd te vinden, meestal staat hij uit. En in de badkamer of de overloop is het handig als ik 's nachts naar de wc moet......  dan hoef ik niet zoveel licht aan te doen.... daar moet ik er dus één hebben die niet zo fel is. Maar goed, het is niet echt belangrijk...... ik kan heel goed zonder. Maar overal een lampje op batterijen is heel handig als de stroom uitvalt..... vooral als het een sensorlampje is, dat is snel gevonden, dat hoeft niet op de tast. Daarna kan ik dan op mijn gemak kaarsjes aansteken e.d., dat geeft gezelliger licht. 

Van het nieuws word ik de laatste tijd niet vrolijk, wat een narigheid allemaal. Ik verlang terug naar nieuwtjes over coronamaatregelen..... dat was beter dan wat er nu allemaal aan de hand is! 

Sywert van Lienden is opgepakt door de FIOD...... eindelijk dan! Ik hoop dat ze hem helemaal kaal plukken. 

Lil' Kleine is ook weer opgepakt.... hij mocht even los rondlopen, maar zit toch weer achter de tralies (voor dezelfde mishandeling van zijn vriendin)....... mishandeling is altijd fout..... en bij herhaling is het ook geen 'vergissing' meer.  Ik begrijp best dat iemand in woede wel eens iets doet wat te ver gaat..... maar er zijn grenzen en als het vaker gebeurt is er toch echt iets niet goed! 1 keer..... het kan en mag eigenlijk niet, maar een klap (wat op zich al fout is, maar oké, in woede....) kan verkeerd uitpakken, iemand valt, net tegen een scherpe punt van iets.....  nog altijd fout, maar van 1 keer snap ik het nog een heel klein beetje als het beperkt blijft en..... als er een reden is om zo ontzettend kwaad te zijn. maar daar moet je dan wel zo van schrikken dat je zorgt dat dat nooit meer gebeurt.... zo nodig zoek je hulp! Ik ben bang dat het niet vanzelf beter gaat worden met hem! 

De oorlog in Oekraïne beangstigd mij ..... hoe loopt dit af? Poetin is eng..... een machtswellusteling ..... alles ter eer en meerdere glorie van hemzelf..... als hij maar in de geschiedenisboekjes komt. Dat is het beeld dat ik van hem heb..... megalomaan. Als zulke mensen teveel macht krijgen loopt het uit de hand. 
Hoe banger ze voor hem zijn hoe meer hij 'groeit', dat maakt hem belangrijk. Vaak zijn zulke mensen eerst juist onopvallend, onbetekenend..... maar als ze eenmaal macht hebben kan het doorslaan. Na eerdere successen met goede dingen smaakt het naar meer..... en dan maakt goed of slecht niet meer uit.... als ze maar luisteren!  
Ik ben bang dat er maar één manier is om hem te stoppen.... helaas. Ik hoop dat het anders kan.

Ik vraag mij af wat er gebeurt als Baudet veel macht krijgt......  die man vind ik ook eng en dat wordt steeds erger. Ik heb vaak het gevoel dat het één groot toneelspel is.....  ik weet niet of wat hij zegt echt zijn mening is of dat hij gewoon anders wil denken dan de rest. Als hij maar opvalt.... goed of slecht maakt niet uit. Zo komt hij in het nieuws..... zo is hij belangrijk, goed of slecht. Dat gevoel heb ik bij hem. 

 Nu wat leukers na al die ellende!
Ik kijk regelmatig naar 'DNA onbekend' en 'Spoorloos'......  geweldige programma's.
Zo mooi dat mensen er zo achter kunnen komen wie hun echte vader en/of moeder was en meer van dergelijke dingen. Niet alles lukt, maar de techniek is zo ver dat met DNA veel te vinden is. Gisteravond vond ik geweldig.... iemand van 80 die als baby illegaal geadopteerd werd en daar heel laat achter kwam..... dankzij DNA is ontdekt wie haar echte ouders waren..... een buitenechtelijke relatie.... en ze blijkt nog een twee jaar oudere zus te hebben die uit dezelfde relatie voortkwam.... die heeft altijd gedacht dat ze enig kind was.
Toen ze elkaar voor het eerst zagen had de oudste voor beschuit met muisjes gezorgd..... dat vond ik zo leuk! 
Een programma waar ik vaak -en zeker gisteren- met een lach en een traan naar kijk.... geweldig! 

Over 2 weken gemeenteraadsverkiezingen ..... dat is weer moeilijk. Bij gemeenteraadsverkiezingen stem ik meer op de persoon dan op de partij.... dat is toch echt anders dan landelijke politiek, hoewel de persoon daar ok wel een rol speelt, maar veel minder. 
Ik heb al de kieswijzer gedaan en ben een beetje wijzer..... een klein beetje! 




2 opmerkingen:

  1. Van het nieuws wordt niemand vrolijk, ik volg het maar durf geen voorspelling over Oekraïne te doen, verschrikkelijk is het.
    Ook niet over Kleine en Baudet. Ze deugen niet, zo probeer ik het te zien.
    Een mens zou er zelf onderhand kwaadaardig door worden. 😆

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoiets valt ook niet te voorspellen, hoewel de dreiging van Rusland er altijd was werd dit toch ook niet verwacht.
    Ze deugen niet..... helemaal mee eens en op het ogenblik zijn erg veel niet-deugende mensen in het nieuws.
    Nou... inderdaad..... je zou er kwaadaardig van worden.... ik merk bij mijzelf dat ik de neiging krijg om tegen deze mensen mee haat te ontwikkelen. Uitroeien dat soort! 🤔

    BeantwoordenVerwijderen