Zoeken in deze blog

zondag 27 februari 2022

Zondag

 


Er worden nogal eens dingen gratis aangeboden op Facebook en ik zag dat Edwin ergens op gereageerd had..... op cd's natuurlijk.... die kan hij als 🆐 altijd gebruiken, alle soorten muziek. 
Eronder kwamen reacties van mensen die ook cd's weg te geven hadden en ook daar reageerde hij op...... dan zit de kans erin dat hij wat mag halen...... maar ongetwijfeld ben ik dan degene die het mag halen, want het was in deze omgeving. 
En ja hoor...... ik mocht naar Purmerend. Gelukkig geen lastig adres, want ik ben nou eenmaal niet handig met die dingen, maar dit was te vinden.... nieuwbouw op een plek waar eerst wat anders stond.... in een wijk die al heel lang bestaat en waar ik zelfs gewoond heb. Nou, dat moet te vinden zijn dan. Ik haalde wel steeds een paar winkels door elkaar.... o, dan is het achter ... o nee, die andere... nee toch die..... heel onlogisch. Edwin gaf ook nog een routebeschrijving..."Dan naar rechts, dat is aan de passagierskant" .... hahahaha, ja, ik ben slecht in links en rechts, ik denk in die kant  en die kant.... maar als ik niet supersnel hoef te reageren kom ik er wel uit. Ik weet dat DIE kant voorrang heeft, dat is geen probleem, maar ik denk niet in links of rechts. 
Lastiger vind ik "Wat is de linkerkant van de bank?" ..... is dat als ik ervoor sta of als ik erop zit? Met een huis net zo.... daar kom ik niet goed uit.
Maar goed, het was eenvoudig te vinden, ik reed er zo naartoe, nergens getwijfeld, nergens ging ik verkeerd..... een wonder! 
Ik moest onderweg nog wel even vol op de rem staan omdat een tegenligger het nodig vond om toch nog even een fietser in te halen...... bij zijn voorganger ging het nog wel.....maar bij hem niet. Even daarvoor dook al iemand die getankt had net voor mij de weg op..... ik hoefde niet de rem te gebruiken, maar moest wel mijn gas loslaten, anders was ik er opgeknald..... toch niet echt netjes dus.
Ik was nog wat te vroeg, maar belde toch maar aan..... heel modern, eerst huisnummer intikken en dan bellen..... en toen kwam er te staan dat ik spreken kon. Voor mij was dit nieuw....toen ik in Purmerend in een flat woonde hadden we een intercom en dan vroegen we wie er was de bel ging. 
De melkboer drukte op alle bellen en bleef roepen "De melkboer". Dat zou hiermee lastiger zijn.... alle huisnummers intikken 😂.
Ik meldde mij dus en er kwam iemand beneden, hij had het al in de box staan, dichtbij mijn auto. Een verhuisdoos helemaal vol met cd's! De doos werd op een plateauwagen gezet en naar mijn auto gebracht en zelfs erin gezet. 
De doos met inhoud was loeizwaar......en was niet zo best meer.... daar ging ik niet mee slepen, als ik hem al tillen kon dan was de kans groot dat hij het begaf, dus ik haalde steeds een stapeltje uit de doos en bracht dat binnen.... zo duurde het wel lang voor alles binnen was, want omdat er af en toe windvlagen waren die mijn autodeur verder open bliezen moest ik die deur vasthouden om hem niet tegen buurmans auto te laten klappen. Maar eindelijk was alles binnen.... en ook de boodschappen die ik gelijk maar even gehaald had. Ik doe de cd's over in kleinere doosjes.... anders is het niet te verslepen. 
Weer een goede daad gedaan dus 😇 ....... dan mag hij de volgende keer dat hij hier is mij helpen met een klus! 😁
De zondag was dus nuttig besteed, al heb ik in huis niet echt veel gedaan.
Het was lekker zonnig vandaag, heerlijk! Laat de lente maar komen!





2 opmerkingen:

  1. Inderdaad een goede daad. Je komt hoog in de hemel. :-)
    Maar veel werk om alle cd's in stapeltjes te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ik heb nog wel hoogtevrees hahahaha, maar ja.... toch liever naar omhoog dan naar de hel.
    Ja, dat was veel heen en weer lopen, maar..... de auto staat voor de deur op eigen erf, dus het is niet ver lopen.

    BeantwoordenVerwijderen