Zoeken in deze blog

zondag 2 mei 2021

Gevaccineerd



Jawel, de eerste prik zit erin en ik ben er
blij mee!

Voor de afwachters........ ik zal het melden als ik bijwerkingen heb...... maar lezen jullie helemaal niks meer van mij dan heb ik het loodje gelegd.  Of dat dan een bijwerking was, toeval of een ongeluk zullen jullie aan Edwin moeten vragen, ik kan het niet meer.  

(Onderaan het verslag van vanochtend, eerst iets over het vaccin in het algemeen)

Normale bijwerkingen zoals een grieperig gevoel of een pijnlijke prikplek tel ik eigenlijk niet mee, maar ook dat zal ik melden. Sommige dingen kunnen toeval zijn, ik heb wel vaker ergens last van, ook zonder die prik, maar goed.....ik zal het allemaal melden. 

Nog steeds zijn sommige mensen er bang voor...... vertrouwen het niet. Zo jammer dat zij zichzelf (en anderen) daarmee tekort doen. De kans op problemen door het virus zijn veel groter dan problemen door het vaccin. Regelmatig alcohol drinken en junkfood eten geven ook een grotere kans op problemen en toch doen veel mensen dat, veel medicijnen.... als ik zie hoe snel sommige mensen een pijnstiller nemen.... en nog één en nog één..... dat is ook niet zonder gevaar.  Dus dat vaccin geloof ik wel......  ik heb er echt alle vertrouwen in. Natuurlijk kan ik pech hebben, maar dat is met alles..... als ik de risico's tegen elkaar afweeg is er geen reden om ongerust te zijn! Ik denk ook niet bij elke stap die ik buiten de deur zet aan alle mogelijke en onmogelijke gevaren die er op de loer zouden kunnen liggen. Ik kan overvallen worden, er kan een vliegtuig op mijn hoofd proberen te landen, er kan een auto op mij afkomen, ik kan per ongeluk het water in lopen, ik kan geraakt worden door de bliksem .... echt, er kan zoveel gebeuren... als ik daar rekening mee zou moeten houden ben ik bang dat ik straatvrees ontwikkel. 

Te snel ontwikkeld? Valt mee...... er werd al aan gewerkt voor een soortgelijk virus, het moest alleen wat aangepast worden. Er werd veel geld voor uitgetrokken en over de hele wereld werd er met heel veel mensen aan gewerkt en er werd veel meer informatie uitgewisseld dan gebruikelijk is. Als ik een huis in mijn eentje moet bouwen en bovendien steeds moet sparen voor de volgende steen dan duurt het jaren voor het er staat, maar als ik veel mensen kan inhuren die de kennis hebben om dat neer te zetten en er is geld genoeg dan kan het heel snel klaar zijn en is het naar alle waarschijnlijkheid veel beter dan een huis dat ik in mijn eentje zou bouwen! 

Te kort getest? Het was kort, maar wel bij veel meer mensen dan gebruikelijk is...... dat zegt toch ook wel wat. En ondertussen hebben al vele miljoenen mensen een prik gehad zonder problemen.... maar met weinig mensen ging het niet goed  misschien ontdekken ze daar de nog wel een bijkomende oorzaakvan.... de prik in combinatie met een bepaald medicijn bijvoorbeeld..... als het vooral jonge vrouwen zijn is het misschien een combinatie met de pil..... ik weet het niet, maar het zijn nog steeds maar weinig mensen die er last van hadden t.o.v. de enorme aantallen prikken die er al gegeven zijn. Daar komt nog bij dat nu het bekend is het eerder ontdekt zal worden en ze weten ondertussen hoe ze het moeten behandelen, wat het probleem ook weer wat kleiner maakt! 
Ik denk dat als ze gaan kijken hoeveel mensen een ernstig ongeluk kreeg na het krijgen van de prik het percentage misschien wel hoger is en dat zal toch niks met het vaccin te maken hebben. 

Ze weten nog niet hoe het op de lange termijn is? Nee, dat weten ze niet, niet met zekerheid in elk geval, maar wel dat de kans op problemen klein is. Over het algemeen zijn er van vaccins geen problemen die zich pas na jaren voordoen bekend, al is dit natuurlijk wel een heel ander vaccin. 
Er valt natuurlijk echt wel een inschatting te maken of daar veel kans op is..... en ze verwachten geen problemen..... ik geloof het!
Maar je kan natuurlijk afwachten tot dat bekend is......  hoe lang wil je afwachten? 20 jaar? Of is 10 jaar genoeg?  Zullen we met z'n allen 10 jaar wachten dan? Blijven we gewoon nog een tijdje leven zoals we nu doen. 

En voor mij geldt dat als de problemen pas na 20 of 30 jaar komen.... dan ben ik er misschien toch al niet meer. De tijd die ik nog heb kom ik liever door zonder ernstige problemen van corona, al moet ik elk jaar een prik halen.... liever dat dan corona. Van griep was ik vóór de griepprik altijd erg ziek en ik bleef dan lang kwakkelen, dat zal met corona vast niet beter zijn denk ik.... ik neem het zekere voor het onzekere.
 Voor het vaccin geldt dat voor mij dat als ik daarmee veel minder kans op corona heb en vooral minder kans op flink ziek te worden dat kies ik zonder meer voor het vaccin! 

Het is allemaal een complot, het vaccin is niet nodig en alleen maar om de farmaceuten rijk te maken?
Niemand kan mij wijsmaken dat corona niet bestaat of dat het slechts een griepje is. Ik geloof wel dat het niet voor iedereen een probleem is, niet iedereen wordt er erg ziek van. Sommigen raken gewoon niet besmet, net zoals sommige mensen nooit door muggen gebeten worden en hun partner die ernaast ligt vol met muggenbulten zit. Rare vergelijking misschien, maar het geeft aan dat we allemaal anders zijn! Ik ken ook mensen die nooit griep gehad hebben. Maar je weet van tevoren nooit bij welke groep je hoort.
Een complot? Nee..... zoveel mensen over de hele wereld die dan zouden moeten samenwerken.... in het geheim..... zoveel leiders die het nooit met elkaar eens zijn zouden nu samenwerken om ons kapot te maken? Dat lijkt mij onmogelijk! Er wordt nu wel wat meer samengewerkt tegen het virus, maar ze zitten zeker niet allemaal op één lijn. En farmaceuten mogen er van mij aan verdienen..... waarom niet? Dokters mogen er ook aan verdienen.... ik vind het allemaal prima, als ik hem maar krijg. Als ik een loodgieter laat komen kost het ook geld, die doet het ook niet voor niks..... het begint al met voorrijdkosten..... dan heeft hij/zij nog niks gedaan! En vaak moet je voor minimaal een uur betalen, ook als het maar 5 minuten werk is..... en dat geldt voor veel meer beroepen, alles kost geld! Zelf willen we ook graag betaald worden voor werk wat we doen. En dat de één wat meer krijgt dan de ander? Ja.... dat is gewoon zo, daar heb ik over het algemeen geen moeite mee. Het kan natuurlijk te gek worden, woekerprijzen zijn niet nodig en als vooral de baas zijn zakken vult en de werknemers nauwelijks iets krijgen klopt het ook niet, maar dat er verschil is vind ik normaal.... de één heeft ergens voor gestudeerd...de ander niet, de één heeft een verantwoordelijke baan...de ander niet, de één heeft er zelf geld in gestoken... de ander niet en zo kan ik wel even doorgaan. Verschil in werk, verantwoordelijkheid, studie etc..... dus ook verschil in geld! Ik zou best wat meer willen hebben, maar ben niet jaloers op rijke mensen.....  geld is niet alles (maar wel erg handig) en ik gun het de meeste mensen van harte! Het moet wel een beetje in verhouding blijven natuurlijk, maar verschillen zullen er altijd zijn en als die er niet zouden zijn hoef je ook nergens meer je best voor te doen.... we krijgen dan toch allemaal hetzelfde. 

Er zitten chips in het vaccin waarmee ze ons kunnen volgen? Dat hebben ze helemaal niet nodig, bijna iedereen loopt met een smartphone rond waarmee ze al gevolgd kunnen worden. Dus als je bang bent dat ze kunnen zien waar je bent dan moet je je smartphone maar eens thuislaten..... is vaak ook veel gezelliger! En waarom zouden ze iedereen willen volgen? 

*********

Maar vanmorgen was het dan zover.....op naar de Beuk (sporthal in Purmerend) voor mijn eerste vaccinatie. 

Ik vertrok ruim op tijd, ook al weet ik de weg, ik wil wat speling hebben..... er kan altijd iets tegenzitten. Ik besloot via de N244 te gaan, dat leek mij het handigst. Halverwege begon het wat te regenen, het stelde niet veel voor.
Onderweg stonden er al bordjes waar ik eraf moest als ik naar de coronavaccinatielocatie (zoveel c's zitten er niet eens in een scrabblespel volgens mij)..... en daarna werd ik er keurig naartoe geleid. . Overal gele bordjes met pijlen.

Een iets andere route dan ik in mijn hoofd had, maar het was geen onbekende route voor mij..... ik wist precies waar ik was, deze weg liep parallel aan de route die ik anders genomen zou hebben.
Keurig een bordje waar ik parkeren moest..... dat was wat laat zichtbaar omdat er een groot voertuig vlakbij geparkeerd stond, ik moest daar voorbij om het te zien en dan meteen linksaf slaan..... de parkeergarage in. Geen slagboom gelukkig (mijn armen zijn vaak tekort) en alles op de begane grond, maar netjes overdekt. 

Er werd duidelijk aangegeven waar ik moest zijn.... je zou zeggen dat de aanwijzingen niet over het hoofd te zien zijn .... hoewel ik toch mensen zag zoeken. 










De hoge trap op..... langs de leuning.... dat doe ik altijd op trappen die ik niet gewend ben. Ik was nog te vroeg, de zon scheen, dus ik bleef lekker even in het zonnetje staan. 
Tijd om naar binnen te gaan..... ik werd verwelkomd en moest zeggen of en hoe laat ik een afspraak had. Ik mocht mij melden bij de balie.... bij allebei de medewerkers stond al iemand, maar ze waren snel klaar, ik heb denk ik nog geen minuut hoeven wachten. Mijn identiteit werd gecontroleerd, foto vergeleken (mondkapje af).... ik mocht mij verderop nog eens melden.... zij verwees mij meteen naar nummer 1, ik mocht meteen naar binnen..... weer controle of alles klopte, ze moeten wel heel zeker weten dat ze de juiste persoon prikken natuurlijk. Mijn Albert Heijntasje viel op "hebben ze daar zulke leuke tasjes?" Ook mijn muziekmondkapje viel op.... "Leuk, muzieknoten!" 
Ik mocht zitten: 
 "Welke arm?" "Ik ben links, maar het maakt niet uit, het zal toch niet zo erg zijn dat ik er niks meer mee kan doen" "Op welke kant slaapt u?" "Ik draai steeds" ..... het maakte dus echt niet uit voor mij en ze prikte links.  Nauwelijks gevoeld. 




Ik had iets mouwloos' aangetrokken, dat is wel zo handig. Ik dacht nog eens over het slapen na.... volgens mij heb ik geen voorkeurkant..... eens opletten of ik 's morgens misschien wel steeds op dezelfde kant wakker word. 
Daarna weer verder...... daar mocht ik een kwartiertje wachten..... de tijd waarop ik weg mocht hadden ze opgeschreven, dat papier kreeg ik samen met een vaccinatiekaart. .
Tijdens het zitten mocht het mondkapje af.... de mensen van het Rode Kruis die ons in de gaten hielden konden zo beter zien of het goed ging met iedereen..... het is wat vervelend als ze het pas zien als iemand op de grond ligt. 
Geen anafylactische shock.... om 11.18  alles goed, ik mocht weg! Mondkapje op en naar buiten.
Lekker snel gegaan allemaal.... ik had een afspraak om 11.05 en ik moest mij om 11 uur melden.




Alle routes werden goed aangegeven, ook de route naar buiten..... perfect! 
Ik kan niet anders zeggen dan dat het heel goed geregeld was, allemaal vriendelijke mensen en er stond buiten zelfs aangegeven hoe ik weer terug op de N244 kwam. Voor de verandering wist ik hier de weg wel (gebeurt niet vaak), maar voor de mensen die er niet bekend zijn is dit wel handig. Meestal heb ik dergelijke aanwijzingen ook wel nodig.... maar in Purmerend meestal niet. 

TOP geregeld GGD en Rode Kruis en alle andere medewerkers in Purmerend!!!

Bedankt!
🌸🌻🌷🌹🌼🌺

Meteen naar huis..... het regende onderweg weer.... een de zon scheen.... en het regende weer maar nu wat harder. Thuis scheen de zon weer.... terwijl het motregende (of regende het mot?😂)
Het was kwart voor 12..... bijna lunchtijd.... tijd voor een lekker broodje!


 
Ik vind deze broodjes altijd erg lekker, alle smaken, maar ik koop ze alleen als ze in de aanbieding zijn... en nu waren ze 2 voor de prijs van 1 .....  dat scheelt! Even mijzelf verwennen met zo'n lekker broodje!

2 weken na de tweede vaccinatie ben ik optimaal beschermd. Dat is dus eind juni zo ongeveer. 
Tot die tijd is de bescherming minder, dus moet ik nog steeds voorzichtig zijn, maar ik zal steeds beter beschermd zijn..  Ook na de tweede heb ik geen garantie dat ik het niet krijg, maar de kans is dan aanzienlijk kleiner..... en als ik het krijg zal ik er niet zo heel ziek van zijn is de verwachting. Dat vind ik voldoende bescherming!

UPDATE 1:
Het is nu  4 uur geweest..... het vaccin is zo'n 5 uur geleden ingespoten..... ik voel mij kiplekker! 

UPDATE 2:
Maandagochtend half 10..... heerlijk geslapen..... ik voel mij nog steeds kiplekker, voel alleen een licht pijnlijke plek op mijn arm. 



💉💉💉💉💉💉💉💉💉

Het gaat als een speer, heel veel mensen hebben de eerste prik binnen...... er wordt nu echt tempo gemaakt. Ik hoop dat ook nog heel veel mensen hem nemen.... met vaccinaties is dat altijd belangrijk, dus ook met deze!
 Er kunnen best redenen zijn om geen prik te halen, maar ik hoop dat dat om goede redenen is, niet om een ongegronde angst.

Bij twijfel i.v.m. je gezondheid, allergieën, etc..... neem contact op met de huisarts!
Die kan je zeggen wat het beste voor je is.... maar alleen bellen als het echt nodig is, ik denk dat het daar al druk genoeg is!
Advies vragen is beter dan hem gewoon niet nemen op eigen houtje.


Ik wens
iedereen een fijne nieuwe week toe
 en heel veel gezond verstand!





3 opmerkingen:

  1. Susanne Bout
    "coronavaccinatielocatie (zoveel c's zitten er niet eens in een scrabblespel volgens mij)....." 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout We hebben niet veel woorden met zoveel c's 😃

    Susanne Bout
    Ans Dekker-Martis klopt


    Henriette Hartman-Kompanje
    Heb hem vorige week zondag gehaald de 1e , dag erna alleen hoofdpijn en veel spierpijn in hele lijf , maar dat heb ik normaal ook alleen was het nu iets erger , dag erna was het weg .

    Ans Dekker-Martis
    Henriette Hartman-Kompanje Vervelend maar geen drama dus..... dat zou ik er wel voor over hebben. Afwachten of ik nog ergens last van krijg.

    Edwin Dekker
    Heb je nu ook WiFi dekking onderweg? 😂 🤔

    Ans Dekker-Martis
    Ja, ideaal..... had ik eerder moeten doen! 🤣

    Yvonne Willen
    Heb hem vrijdag gehad, alleen een beetje overgegeven na een half uurtje, en wat pijn in arm, verder niks meer.

    Ans Dekker-Martis
    Dat is te doen!

    Mary Tymensma
    Ik werd eerst 3x gebeld voor afspraak wat een nep telefoon bleek te zijn. Gelukkig was ik hier voor gewaarschuwd maar wel vervelend om het steeds (in het Portugees) te moeten verifiëren. Toen werd ik 4x gebeld voor Floris die 4 jaar geleden overleden is.
    Vanaf 23 april kon je een afspraak online maken. Zo gepiept. Dus ging ik gister vol goede moed naar het sportcentrum waar geprikt werd. Maar lieve help, daar stond een rij van een paar kilometer. Niet normaal. Gelukkig had ik een Portugees sprekende vriend voor de zekerheid meegenomen
    Hem werd verteld dat het alleen in het weekend zo idioot druk was, maar op een wekelijkse dag gewoon rustig. Dus heb ik maar een nieuwe afspraak gemaakt. Ik had echt geen zin om een paar uur in de rij te staan ook al droeg iedereen mondkapjes en hield afstand.

    Ans Dekker-Martis
    Dat is dus een heel gedoe daar. Eerst al die neptelefoontjes..... en dan voor Floris, dat is wel heel vervelend! Was dat ook nep? Als het echt was is het heel slordig, dat moet niet kunnen.
    Wel slim om iemand mee te nemen die goed Portugees spreekt..... een taal die niet je moedertaal is blijft toch moeilijk in sommige gevallen..... boodschappen doen en een praatje met een buurvrouw zal geen probleem zijn, maar dit zijn lastiger dingen. Hopelijk dus de volgende keer beter...... ik geef je gelijk dat je weg ging!
    Hier was het echt perfect geregeld, mijn afspraak was om 11.05, dan 5 minuten eerder melden en na het prikken een kwartier wachten, want een enkeling zou een anafylactische shock kunnen krijgen. Nou ben ik voor zover ik weet nergens allergisch voor, dus die kans is klein, maar goed dat ze het in de gaten houden. Zoiets treedt snel op, dus een kwartier is genoeg.
    Maar ik was dus al om 11.18 op weg naar de uitgang.... supersnel. Het zal niet altijd zo snel gaan, maar geen lange wachtrijen... misschien een paar mensen die zitten te wachten, meer niet.... tenzij er iets aan de hand is natuurlijk.
    Wij kregen een brief met uitnodiging om een afspraak te maken, maar al een paar dagen eerder werd bekendgemaakt dat mijn jaar alvast een afspraak online kon maken..... dat ging heel simpel.
    Lange rijen zijn niet prettig, ook niet met mondkapjes..... ik ga ook niet in een rij voor een winkel staan..... toen woensdag de winkels hier weer open gingen (met beperkt aantal klanten in de winkel) waren er bij winkels als de Primark wachtrijen van honderden meters...... nou, daar doe ik echt niet aan mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alles goed aangegeven, hier ook, en dan nog extra mensen die je de weg wezen....😁

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is gewoon goed geregeld, ik hoor dat van meer plaatsen.
    Kreeg net bericht binnen van mensen die gisteren in Amersfoort waren, ook ze goed!
    Volgens mij stond er op elke hoek iemand, je kon niet verkeerd gaan. En allemaal even vriendelijk...... niks te mopperen!

    BeantwoordenVerwijderen