Zoeken in deze blog

dinsdag 25 mei 2021

Pinksterdrie




Wat een weer weer.

De weergoden lieten zich tweede Pinksterdag niet van hun beste kant zien, ik kreeg de volle laag 's middags over mij heen, mijn jas was doorweekt en mijn shirt deed mee. 
's Avonds een stevig onweer.... boven ons hoofd zaten de weergoden hun best te doen wie het gemeenst kon doen.... de stroboscoop ging aan, de brandspuit, er werden emmertjes hagel naar beneden gegooid en om het effect wat leuker te maken klonken de meeste donderslagen knetterend. Doffe donder is te saai blijkbaar. Gelukkig hoefde ik nergens naartoe! 


 

Vandaag is het Pinksterdrie!

Vroeger ging men op Pinksterdrie naar Purmerend voor een bokkie en een slokkie.....  ja echt, ze kochten een bok en namen daarna de nodige versnaperingen in de kroeg..... vaak teveel versnaperingen en als gevolg daarvan eindigde het vaak minder gezellig. Anderen meden om deze reden Purmerend op Pinksterdrie. 
Pinksterdrie wordt/werd gevierd in Purmerend en de Zaanstreek..... wie er meer over wil weten: KLIK








2 opmerkingen:

  1. Ik heb er een boekje over, het gaat voornamelijk over de Zaanstreek.
    Tegelijkertijd was er (misschien nu nog) kermis is Jisp. Dagje uit naar Purmerend en op de terugweg een kermisborrel in Jisp. Grote jongens fietsten graag deze ronde. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is ook vooral in de Zaanstreek, maar Purmerend doet ook nog mee. Kermis in Jisp, dat wist ik niet. Hier wisten we het vooral van Purmerend... dat is natuurlijk ook dichterbij.

    BeantwoordenVerwijderen