Zoeken in deze blog

maandag 31 mei 2021

Een nieuwe week

 Zaterdag zat er een mus in mijn tuin..... ik heb al jarenlang geen mussen en spreeuwen meer hier. Wel veel kauwen. Meesjes zo af en toe, als er geen kauwen in de buurt zijn en hetzelfde geldt voor andere kleine vogels zoals roodborst en winterkoning.... voorheen waren ze heel veel vaker. Kort geleden wel een stel Vlaamse gaaien en zo heel af en toe komt er een halsbandparkiet voorbij..... die zitten wel volop in de buurt, maar in mijn tuin niet vaak. 
Eksters zie ik ook steeds minder in de tuin, volgens mij zijn die ook bang voor de kauwen. Merels en lijsters heb ik ook al een tijd niet gezien..... dus dit musje was bijzonder. Een buurvrouw zag het, zij wees: "Kijk... een mus!".... hij zat op de deur en vloog een beetje heen en weer door mijn tuin. Ik hoop dat hij volgende keer zijn familie meeneemt. Ik vind kauwen leuke slimme vogels, maar het zijn er teveel.... ik denk dat zij er de oorzaak van zijn dat die kleine vogels niet meer komen.... tijd voor de kleintjes om in opstand te komen.... aaaaaanvalleeeeeeeen!!!!!!


Ik denk ineens aan lang geleden..... we mochten op school meedoen aan een wedstrijd voor de vogelvereniging..... ik deed mijn best, tekende een fantasievogel met 2 koppen en niet te geloven, ik had de tweede of derde prijs (lang geleden, ik weet het niet precies meer, maar mijn tekening hing bij de prijswinnaars en ik was niet nummer 1) ........ ik was benieuwd wat ik gewonnen had..... maar er kwam nooit wat..... zelfs de eeuwige roem was er niet, want niemand weet het meer. Geen idee of nummer 1 wel iets kreeg..... zou toch wel leuk zijn.... al was het maar een reep chocola of zoiets. Verder ben ik nooit met tekenen in de prijzen gevallen, ik kan goed genoeg tekenen om te zien wat het moet voorstellen, maar veel beter is het niet..... de fantasie is er wel, maar de handigheid niet! 

Zondag even naar mijn jarige broer geweest.... niet zo lang en omdat het prachtig weer was zaten we buiten, dus dat kan dan wel even. Ik bouw het langzaam een beetje op en een paar weken na de tweede prik ga ik weer wat meer doen.  
Was toch weer even leuk.... langzaam terug naar normaler.


Al eerder deze week was ik naar een verjaardag..... daar was het heel rustig en ik weet dat zij supervoorzichtig zijn, dus dan kan het wel even...ik was van plan om alleen een cadeautje af te geven daar, maar ik werd binnen gevraagd en ik besloot dat dat wel even kon. Ik maak er nog niet echt een gewoonte van, dit waren uitzonderingen..... ik wil nog niet in een volle huiskamer dicht bij elkaar een verjaardag vieren. Een ander verjaardagscadeau gaf ik alleen even af...... maar die was allang niet meer jarig, ze was in december jarig, op de dag dat de tweede lockdown inging en de dag dat ik naar de kapster zou gaan en dan een cadeau voor haar zou gaan kopen..... als ik iets kon vinden. 
Een cadeau dat ik online bestelde viel tegen, de winkels bleven lang dicht en ik kon niks origineels meer bedenken. Wel iets gevonden hoor, iets dat altijd kan en waar ze altijd iets aan heeft en het werd nu wel eens tijd om het te geven. Er is zelfs iemand die al 2x jarig is geweest zonder dat ik een cadeautje bracht..... allebei keren in de war met de dagen en alleen nog even snel een kaart..... maar dat komt ook wel weer goed. Er zijn er nog een paar die nog iets tegoed zijn...... maar die horen bij elkaar, dus de eerstvolgende verjaardag daar neem ik voor allemaal wat mee..... dat is ook leuk.... dan voel ik mij net Sinterklaas. Ik winkel nog steeds niet vaak, dus ik hou het simpel, maar vooral als het kinderen zijn  wil ik ze niet overslaan. 

Nog geen handen geven of knuffels...... maar dat vind ik niet zo'n probleem..... ik roep wel dat ik iedereen feliciteer met de jarige, zwaai naar deze of gene en dat is prima. Het knuffelen mocht van mij toch al wat minder..... prima met een verjaardag of als je elkaar heel lang niet gezien hebt..... maar zeker niet aldoor en met iedereen..... ik verbaasde mij wel eens over de drie zoenen van mensen die ik nauwelijks kende, dat hoeft van mij niet terug te komen. Handen geven had ik nooit moeite mee, ik verwacht dat dat toch wel weer terugkomt, maar ik hoor al meer mensen die de drie zoenen niet meer willen..... in elk geval niet te vaak, niet met iedereen bij elke ontmoeting!



Nu voorlopig geen verjaardagen meer waar ik naartoe ga...... niet teveel ontmoetingen, want dat vergroot de kans om het van de één op de ander over te brengen..... ik mag dan zelf al voor een groot deel beschermd zijn, dat is geen garantie dat ik het niet kan overbrengen.... al is de kans wel kleiner. 
Sommige mensen denken dat ik bang ben voor het virus...... dat is misschien wel zo, maar niet op een manier dat is voortdurend in angst leef. Ik weet wat het virus kan doen, ik weet hoe virussen over het algemeen overgebracht worden, ik weet dat ik al vaak last van virussen heb gehad, ze zijn blijkbaar gek op mij en ik wordt er meestal flink ziek van. 
En dan komt er nog bij dat ik al lang niet fit was en dat is niet het beste moment om ziek te worden. 
Daarom probeer is dus het virus te ontlopen..... zonder met een angstig gevoel rond te lopen.... het is meer mijn verstand dan mijn gevoel dat dat regelt.  

Een nieuwe week....nieuwe ronde, nieuwe kansen....MAAK ER WAT VAN!

3 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal, ik ben opgelicht door zoveel bedrijven die beweerden echte geldschieters te zijn, maar al mijn inspanningen zijn tevergeefs geweest, ik ben meer dan 3500 euro kwijtgeraakt aan nep-geldschieters die beweren te zijn wat ze niet zijn. Totdat mijn vriend me voorstelde aan de juiste geldschieter waarmee ik contact opnam en ik met succes een lening van hen kreeg in slechts 48 uur, zou ik iedereen die op zoek is naar een lening zonder angst aanraden om contact met hen op te nemen via e-mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447868753778

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook veel kauwen, en heggenmusjes de laatste jaren. Ze zijn klein maar het getjilp is lief om te horen. Merels lijken nergens bang voor te zijn en ik hoor veel gevogelte in de bomen.

    Van mij mogen knuffels uitgebannen worden ook de manier van winkelen in de supermarkt bevalt me wel.
    Ik lees hier en daar dat ik niet de enige ben. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Merels zie ik wel even verderop in het park, maar hier zelden.

    Het geknuffel was naar mijn idee vaak overdreven....vond ik aldoor al. Prima op z'n tijd, maar het hoeft van mij niet aldoor en met iedereen.
    Winkelen met minder mensen vind ik ook prima..... maar meestal ging ik al niet op de drukste tijden.
    Het click en collect vond ik ook wel fijn, maar ik begrijp dat winkels als Action ermee gestopt is, want het was veel werk voor ze. Het was daar erg goed geregeld (in elk geval in de winkel waar ik altijd kom), in tegenstelling tot 'mijn' Wibra, daar vond ik het nogal knullig gaan.

    BeantwoordenVerwijderen