Zoeken in deze blog

zaterdag 8 mei 2021

Moe d'r dag

 



Moederdag 2021, weer  een beetje normaal. Wel 1 persoon teveel volgens de regels, maar ach..... het is mijn eerste bewuste overtreding in coronatijd volgens mij. Want wie moeten we dan thuislaten? Edwin is de chauffeur, dus die komt zeker.....en dan zouden we moeten kiezen tussen Geurtje en Wesley..... en dat doen we niet! Wesley heb ik anderhalf jaar niet gezien...... Geurtje een paar keer en Edwin was hier 2 keer alleen. Zelf ga ik die kant nog niet op. Ik maak er geen gewoonte van om mij niet aan de regels te houden, maar dit is maar een heel klein overtredinkje..... moet kunnen. En Geurtje en ik zijn allebei al een keer ingeënt..... die van mij is nog maar een week oud, maar het zal toch al schelen. Natuurlijk wil ik op de valreep niet nog even ziek worden, daarom blijf ik wel voorzichtig. 
Nu dus even gewoon gezellig met z'n allen! Alles heeft natuurlijk z'n voor- en nadelen...... het was ook leuk dat Edwin een paar keer alleen was. Dan is het even als vroeger, lekker kletsen samen over allerlei onderwerpen. Maar als ze met z'n allen komen of met z'n tweeën is ook leuk en gezellig, maar weer op een andere manier.....   afwisseling hebben we het afgelopen jaar dus wel gehad, maar ze waren nog niet eerder met z'n drieën.  Als ze dichterbij woonden was het eenvoudiger, maar ja.... het is nou eenmaal anders.

Zaterdagmiddag heb ik het eten al klaargemaakt......  ik maak een soort buffet... bij tafel opscheppen en ergens anders opeten. Dat is ook leuk en zo kunnen we wat beter afstand houden.... of liever gezegd IK kan afstand houden, want die andere drie horen bij elkaar, dus dat hoeft dan niet.  Ik heb mijn best gedaan om wat variatie op tafel te zetten..... meerdere variaties op een simpele maaltijd..... verschillende smaken. 

Ik zet altijd wat lekkers op tafel, maar ze moeten zelf pakken.... dat doe ik altijd zo..... ze mogen alles maar ze moeten niks, ik zet nooit ongevraagd koek of gebak bij iedereen neer..... als ze trek hebben mogen ze pakken, veel handiger.  Ik weet nog dat ik vroeger bij mijn schoonvader vaak van alles voorgeschoteld kreeg waar ik geen trek in had, nee zeggen was er niet bij. Ik herinner mij de eerste keer dat ik daar was.... hij was gewend voor iedereen op te scheppen en de pannen moesten leeg..... ik kon ho zeggen wat ik wilde, de pan moest leeg, dus ik kreeg een bord vol..... veel te veel en ik heb toch de helft laten staan. Ik pak liever zelf! Ik snap dat bijvoorbeeld het vlees netjes verdeeld moest worden, maar ook dan moet ik kunnen zeggen dat ik liever wat minder heb. 
Ook was ik eens ergens waar van tevoren geteld werd hoeveel mensen er waren en er werden precies zoveel toastjes klaargemaakt......  dan kan je bijna geen nee zeggen, want dan blijft er eentje over. Een tweede pakken kan ook niet.... heb je net de smaak te pakken en is er niet meer.
Dat wil ik niet, ze pakken zelf maar...... dat durven ze gelukkig en dan kan iedereen het naar eigen smaak aanpassen. 

Moederdag vind ik nog steeds leuk...... zolang ze geen lening moeten afsluiten om mij een mooi cadeau te geven! Het hoeft niet duur te zijn, de aandacht is belangrijker. Vind ik met verjaardagen ook.....  niet overdrijven! Liever een cadeau waar goed over is nagedacht van 1 euro dan achteloos 100 euro geven (het maakt wel verschil of iemand het makkelijk missen kan of niet en ook of het uit gemakzucht is of omdat ze vinden dat ik dat goed kan gebruiken, dat ik meer aan geld heb).
Zelf probeer ik altijd wat leuks te vinden, maar de mensen die het meeste krijgen geef ik meestal geld met een aardigheidje erbij.....  een combinatie dus. 

Zaterdag steeds regen, dus niks in de tuin gedaan. Het was wel nodig als we buiten zouden willen zitten..... maar ik zag dat we veel onweer konden verwachten 's middags, dus ik verwachtte dat er van buiten zitten niks zou komen..... daarna is alles nat, dat wordt ook niks. Maar het wordt ook warm!
Ondertussen is dat middagonweer van de kaart verdwenen...... misschien dus toch in de tuin? Het is er snel te warm, maar met parasols hou ik dat wel een beetje tegen.... maar ja..... dan moet ik op zolder mijn stoelkussens opzoeken, ik weet waar ze liggen, maar kan er slecht bij. Dan moet ik de stoelen soppen, de meeste stoelen hebben aan een doekje genoeg, maar eentje  heeft nog een steviger schrobbeurt nodig. Dan moet ik goed vegen, er ligt zand en modder en dat wilde ik weggeven als het goed droog zou zijn... na al die regen van vandaag is dat morgenochtend nog niet droog genoeg en de verwachting is nu dat er om 10 uur nog een klein buitje komt......ik moet het dus voor die tijd doen, in elk geval het ergste ...... de rest is geen probleem, het hoeft geen perfecte tuin te zijn.... daar zou Edwin alleen maar van schrikken.  Ik had een nieuw tafelkleed voor buiten gekocht, daar moet ik nog een gat in knippen in het midden, zodat de parasol erin past.  
De weersverwachting geeft nu aan dat er 's nachts pas onweersbuien komen...... op tv hoorde ik al dat dat met flinke windstoten kan zijn, dus daar moet ik wel weer rekening mee houden.... de tuinkast blijft gebarricadeerd! Niets is veranderlijker dan dan het weer. Na de regen en kou van de afgelopen dagen kan het benauwd warm worden morgen, niet volop zon. het is prettig als we wel de mogelijkheid hebben om buiten te zitten..... we zien wel wat prettiger is.... dus toch maar de wekker zetten om nog wat in de tuin te kunnen doen. Voor vandaag is het nu wel even genoeg geweest. Ik heb mij voorgenomen om morgenochtend ook lekker lang in bad te gaan..... dat kan, want ze komen na de lunch..... en als ze aan de vroege kant zijn.... dan lig ik nog te dobberen, dan moeten ze heel even geduld hebben! Boodschappen heb ik niet nodig, alles is klaar! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten