Zoeken in deze blog

maandag 10 mei 2021

Weer veel te veel verwend.


De dag begon zonnig, maar terwijl voor de zon nog scheen zag ik het achter steeds donkerder worden en al snel begon het te onweren.... en te regenen. In een half uur tijd wisselde het steeds snel







Het knapte weer op en er volgde een buitje.
Afdeling Arnhem kwam binnen..... Wesley had ik anderhalf jaar niet gezien en hij was ondertussen nog langer geworden..... hellup...... kan het nog langer? 
Meteen een huis vol, dat ben ik niet meer gewend.... Edwin, Geurtje, Wesley en de honden. 
Ze hadden veel cadeautjes mee, eigenlijk veel te veel, maar wat een leuke dingen.

Ik kreeg de Action tuinkabouter, hij is echt leuk!

Ik kreeg een orchidee..... Edwin weet dat ik niet gek op die planten ben, maar wel op de bloemen. Deze zat op een boog, zoals bij een stephanotis..... dat vond ik mooier.... ik vind die iele stelen nooit zo mooi, ze moeten aan alle kanten ondersteund worden en dan bovenin prachtige bloemen, veel te groot voor dat iele steeltje (nou ja, in de natuur klimt hij wel ergens tegenop, dat ziet er anders uit). Doordat deze een boog had leek het niet zo iel, daar had Edwin dus goed over nagedacht.


Ik kreeg nog veel meer: Leuke oorbellen, een horloge, mooi kleurboek, een letterbord, yoghurtbeker en... en.... teveel om op te noemen!


Het begon weer te onweren, het bleef maar doorgaan.... koud was het niet, maar geen lekker buitenzitweer. Maar binnen is het ook gezellig. In Arnhem was het mooier weer en Edwin had na het uitlaten van de honden zijn lange broek verruild voor een korter model..... iets te enthousiast, want hier was het minder weer. Zelf was ik ook te enthousiast geweest, ik had een frisse zomerjurk aan..... daar ging al snel iets overheen. 

Edwin en Geurtje gingen even boodschappen doen en gelijk even langs de kringloop in Volendam..... toen ze terugkwamen had geurtje een leuke gele tas voor mij en poppenhuisspulletjes. 





Ik ging in de keuken aan de slag, ik had al veel voorbereid, maar er moest nog wel het één en ander gebeuren. 



 Het was een heerlijk moederdag die eindigde met met lekkere maaltijd met allerlei variaties met macaroni. Ik had een schaal macaroni met kippendijshoarma




één met spek en kaas


één met spinazie, roomkaas en ham

 en een salade van macaroni met tonijn
(foto's van Geurtje en van mijzelf door elkaar)

Ik vond zelf alle smaken lekker en volgens mij vonden de anderen ook het meeste wel lekker.... smaken verschillen natuurlijk en ik weet dat Edwin niet van koude pasta houdt, dus aan hem is de pastasalade niet besteed. 
 Erbij nog gehaktballetjes, geroerbakte groente, rauwkost, gebakken spek en ham, ananas, zuur en geraspte kaas.
Ik had natuurlijk veel over, maar dat vind ik helemaal niet erg...... een deel in de vriezer en een deel in de koelkast..... ik kan weer even voort! 


 Het was een kunst om alles tegelijk warm op het buffet te zetten, dus ik heb ze wat eerder alvast laten opscheppen, anders is het eerste alweer koud voor het laatste komt. Een ijsje toe en toen was het feest alweer snel voorbij. 
Echt, ik zeg altijd dat ik niet veel hoef.... ze weten dat.... maar er kunnen nooit teveel cadeaus zijn zeggen ze 😂. 

Vandaag begon de dag met klussen..... een kast staat op instorten, maar kan dan schade veroorzaken.....er waren al planken uitgevallen zag ik gisteren en omdat ze vandaag bij de buren aan het werk zijn met klussen die nogal kunnen doordreunen (valt tot nu toe erg mee)was ik bang dat hij verder uit elkaar kon trillen.
Het probleem is dat die kast op een verhoging staat..... ander probleem is dat ik nog steeds bezig ben op zolder en dat de kast daardoor niet eenvoudig te bereiken is....... maar het is gelukt..... een vast plank (met deuvels) was ook half los, maar de wand was krom, dat krijg ik niet zomaar goed..... ik kreeg het toch weer wat beter, en zag dat de boven- en onderkant nog wel stevig zat gelukkig. Wel de kast leeggehaald, alleen onderop ligt er nog wat in..... maar weet ik niet waar ik dat allemaal moet laten..... dus is het nu nog erger geworden op zolder. Deze week dus eerst daar maar weer verder. 
Die kast moet van die verhoging af, het is niet meer nodig...... we hebben dat ooit gedaan omdat het expansievat van de verwarming in de weg zat..... die was een halve cm. te breed en door de kast hoger te zetten kon hij wel in die hoek staan.  Ondertussen zijn we een paar expansievaten en verwarmingsketels verder en zit dat niet meer in de weg. Als ik verder weer wat ruimte heb op zolder dan mag Edwin mij een keer helpen om die kast te verplaatsen..... dan kan die verhoging weg en schuiven we hem zo weer in de hoek.  Nu kon dat nog niet, te weinig ruimte om wat te doen.. 
Wel even teveel gedaan op de vroege morgen..... ik moest nu gaan zitten omdat ik mij niet goed voelde.... trillerig en raar. Heeft met mijn suiker te maken.... het voelt te laag, maar is te hoog..... waarschijnlijk is het na een te snelle daling te snel omhoog gegaan... en dat voelt niet lekker. Dus even zitten, even wat eten en drinken, dat knapt het vanzelf weer op. 

Vanmiddag een afscheid..... iemand van de muziekvereniging is overleden, wij vormen een erehaag bij de kerk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten