Zoeken in deze blog

dinsdag 4 mei 2021

Rare vogels

We kregen per meespelend adres een mooi vogelboek van de postcodeloterij in de brievenbus.... het was al aangekondigd. 
Bij mij kwam hij vrijdag en hij is nog mooier dan ik verwacht had, ik ben er heel blij mee. 
Gelukkig zijn er meer mensen blij mee, maar ik heb ook heel rare reacties gezien...... iemand was nijdig: "Wat moet ik op mijn leeftijd met zo'n boek?" ...... ik wist niet dat het leeftijdgebonden was, ik begrijp die reactie nog steeds niet. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die er niets aan vinden, klaag niet maar geef hem dan weg.... bied hem gratis aan op internet (er zijn genoeg sites waar je melden kan), breng hem naar de kringloop of voedselbank, school..... er is altijd wel iemand blij mee te maken...... maar ik las dat mensen hem al bij het oud papier hadden gegooid. 
Echt, ik begrijp dat niet! Maak er dan een ander blij mee! 

We hebben een paar jaar achter elkaar een kookboek gehad.... ook leuk, maar dit boek vind ik leuker.... anderen vinden misschien de kookboeken leuker, prima, we zijn niet allemaal hetzelfde.... maar ik vind het allemaal gewoon leuke cadeautjes!
En die ontevreden reacties van mensen die liever wat anders gehad hadden..... het is nooit goed! 
Krijgen ze een bon dan is het te weinig of van de verkeerde winkel en ze vinden dat ze recht hebben op meer, want ze betalen al jaren.... zucht...... soms krijg ik wurgneigingen van dat soort reacties. 
Zelf ben ik blij met wat ik krijg of win.... natuurlijk vind ik het één leuker dan het ander, maar ik vind het altijd leuk! Waar ik niks aan heb geef ik wel weg (en het is ook leuk om een ander blij te maken), maar meestal wil ik het zelf wel hebben. Ik kreeg vaak de AH-bonnen van anderen, wij hebben zelf geen AH. Dat zal afgelopen zijn, onze supermarkt stopt ermee.... de ene Deen (waar ik het meest kom) wordt AH en de andere Dekamarkt. 
Met een AH dichtbij zullen de mensen hem zelf gebruiken... prima, daar is hij ook voor bedoeld! Zolang hij niet in de afvalbak belandt is het goed..... want dat vind ik echt zonde. Natuurlijk kan iemand hem vergeten in te leveren, maar dat vind ik anders..... dan is het de bedoeling geweest hem wel te gebruiken, ook jammer, maar dat begrijp ik. 


Mensen die geen lid van de Postcodeloterij zijn en het boek graag willen hebben raad ik aan een oproep te plaatsen........ de kans is groot dat je hem ergens op mag halen.... het is zeker het proberen waard. 





5 opmerkingen:

  1. Eerlijk gezegd zal ik er ook niet veel in bladeren, meer een boek om in de boekenkast te hebben en af en toe iets op te zoeken.
    Nijdig zal ik er niet om worden en mopperen nog minder.
    'n Beetje geërgerd was ik wel om die bonnen voor vegavoer en, een poosje daarvoor, die voor 'eerlijke' producten.
    Dat voelde (voor mij) als opdringerig en drammerig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat mensen er nijdig om worden dat snap ik niet.... ze krijgen het maar, ze worden niet verplicht het te lezen en worden niet overhoord.
    De bon voor vegavoer...... daar viel zoveel onder dat ik dat geen probleem vond. Alle verse groente bijvoorbeeld.... het vlees kan ik er dan zelf bij kopen als ik dat wil.
    Het was ook een mooie gelegenheid om gratis wat dingen te proberen en ik neem aan dat dat ook de bedoeling was. Onbekend maakt onbemind. Ik heb toen dingen ontdekt die ik heerlijk bleek te vinden en dingen die tegenvielen..... het kostte mij niks en ik ben weer wat wijzer geworden. Nou was ik wel in het voordeel met meer van die bonnen..... niet zoveel als andere keren, maar meer dan alleen die ene bon van mijzelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kwestie is dat ik niet voor dergelijke prijzen bij een loterij zit. Onbekend ja, dat is mijn eigen keus.
    Maar ja, anderen hebben dat weer met mijn voorkeuren. 🤔

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is met alles, iedereen zou wat anders kiezen als we zelf mochten kiezen, maar dat is niet alleen met de cadeautjes, maar ook met de prijzen zo. Hier viel 2 maanden achter elkaar de Tony Chocolonelyprijs...... erg leuk, maar wat veel achter elkaar. We hadden dat ook eens met stroopwafels, toen viel in 1 maand 2 keer de stroopwafelprijs hier. MAar ja, met prijzen is het helemaal afwachten wat en of je wat krijgt. Ik heb toen uitgedeeld aan mensen die niet meededen. Ook leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Susanne Bout
    Wij hebben het boek ook gehad. Ik heb er niet zo veel mee, maar Ard vindt het leuk. En het schijnt deel 1 van een serie te zijn. Ik ben benieuwd waar het 2e deel over gaat.
    Zeurpieten heb je in alle soorten en maten... Iets met 'een gegeven paard' en een 'bek' en zo.

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Bij jullie dus heel duidelijk dat smaken verschillen!
    Er schijnen meer natuurboeken te komen ja..... vind ik wel leuk!
    Precies.... het gegeven paard! Echt, zo zeuren sommige mensen, ik kan daar niet zo goed tegen.

    Elisabeth van der Ark
    Jee wat een leuk boek. Ik ben geen lid meer. Maar met dit boek zou ik blij zijn geweest. Ik zal heb binnenkort wel tegenkomen in de kringloopwinkel waarschijnlijk.

    Ans Dekker-Martis
    Ik hoop het voor je, maar je kan ook een oproep plaatsen op facebook..... er zijn echt mensen die het meteen weggooien.
    Het is echt een mooi boek. Ik heb veel natuurboeken, vroeger toen ik vaak fietstochten met mijn toen nog jonge zoon maakte moest er… Meer weergeven

    Elisabeth van der Ark
    Ans Dekker-Martis Nee. Als ik dat doe moet ik in de gaten houden dat iemand heeft gereageerd. Dat gaat em niet worden bij mij. Komt wel goed. Dank voor de tip.

    Iris van der Steege
    Elisabeth van der Ark ik wil die van mij wel naar je opsturen hoor 😉

    Elisabeth van der Ark
    Iris van der Steege Wat lief van je.

    Iris van der Steege
    Elisabeth van der Ark als je je adres even in een privé berichtje stuurt zal ik het naar je toesturen 👍

    Elisabeth van der Ark
    Iris van der Steege Ga ik doen.

    Ans Dekker-Martis
    Wat goed Iris, mooi geregeld!

    Elisabeth van der Ark
    Ans Dekker-Martis Ja Ans, dit vind ik echt tof geregeld! Dank je wel.

    Irma Meijer
    Wij zijn er ook heel blij mee!!

    Ans Dekker-Martis
    Irma Meijer Ik ook!

    BeantwoordenVerwijderen