Zoeken in deze blog

maandag 17 mei 2021

Jaarboek

 Na een nacht met weinig slaap was ik toch vroeg wakker..... maar niet van harte......na wat klusjes viel ik op de bank in slaap. Toen ik weer wakker werd (na een paar uur!) ging ik boven aan de slag..... eerst de badkamer, toen de zolder...... best veel gedaan. Ik doe dergelijke klussen graag in pyjama of in joggingbroek met een oud shirt.... dat kan dan meteen daarna in de was.... even douchen, schone kleren aan en ik ben weer helemaal fris. Omdat ik het snel warm heb is het niet handig om eerst te douchen, want dan kan ik zo weer onder de douche! Ik liep toch al vaak lang in pyjama of ouwe ouwe kleding voordat ik mij ging wassen, maar in coronatijd nog meer.... er komt toch niemand! 
Na het gesjouw op zolder was ik toe aan wat drinken, nog voor ik ging douchen.... het was ondertussen al een uur of drie, maar het gebeurt mij wel vaker dat ik pas laat douche. Ik liep naar de keuken en zag iemand aankomen.... met het jaarboek van de vereniging van Oud-Monnickendam. Daar was ik blij mee...... dit jaar zou er erg veel in staan over mijn oude school.... de school waar mijn moeder ook opzat, met dezelfde juf Klaver die ik had. De school waar Edwin later ook naartoe ging, maar toen ondertussen op een andere locatie.....en hij kreeg 2 jaar les van meester Bakker die ik ook had gehad. Veel herinneringen aan die school dus. Ik wist dat het eraan kwam, sommige mensen hadden het al...... het wordt altijd keurig bezorgd, maar ze kunnen niet alles tegelijk doen natuurlijk, dus ik was niet al te ongeduldig, maar was wel erg blij dat ik het in handen had. 

We stonden even te praten aan de deur..... pas naderhand vroeg ik mij af of het erg opviel dat ik er niet zo fris uitzag in mijn oude vormloze plunje en of het te ruiken was dat ik nog niet onder de douche had gestaan (in elk geval voelde ik mij vies en stoffig)



Als ik stonk dan kreeg de bezorger van het boek dus stank voor dank 😂😱...
en dat verdiende hij echt niet!

Meteen lezen natuurlijk, niet het hele boekje...... eerst de dingen die mij het meest interesseerden en dan ....



....... in bad! En morgen verder lezen. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten