Zoeken in deze blog

donderdag 20 mei 2021

Weg

 



Weggooien.... ik kan het niet goed! Wel als het stuk is, maar iets dat nog bruikbaar en netjes is kan ik niet zomaar weggooien. Of het netjes is is moeilijk..... soms denk ik dat het prima is op het moment dat ik het naar zolder breng, maar als ik het veel later weer tegenkom valt het vaak tegen en gaat het alsnog weg. Sommige dingen worden tijdens het bewaren er ook niet beter op..... het kan bijvoorbeeld verkleuren. 

Als ik een ander er een plezier mee kan doen is het ook prima, maar ik geef het niet graag aan iemand waarvan ik weet dat ze het vaak snel weer weggooien. Sommige mensen gooien alles weg wat ze op dat moment niet nodig hebben, zo jammer! Maar aan die mensen geef ik niet graag iets waar ik zelf altijd zuinig op ben geweest. 
 
De afgelopen paar jaar heb ik best wel wat meer dingen weggedaan, ik heb zelfs grofvuil laten ophalen. Daarbij ook 2 badkamerkastjes om op te hangen...... supersterk, zwaar, beige...... maar niemand wilde ze hebben. 
Ik vond het wel zonde, maar ze stonden echt in de weg, ik heb ze nog aangeboden op een weggeefsite maar kreeg geen enkele reactie, meegenomen naar een rommelmarkt....niet verkocht. Dan toch maar weg! 


Al eerder had ik dingen bij elkaar gezocht voor rommelmarkten.... te goed om weg te gooien, maar het mocht wel weg. Ik heb niet heel veel verkocht, maar wat weg is is weg en er stonden nog meer rommelmarkten op het programma..... maar toen kwam corona. Ik heb het niet weggegooid, het staat nog altijd klaar.... er komen echt wel weer rommelmarkten waar ik kan staan! Ik vind dat een leuke manier om van mijn spullen af te komen.... met wat geluk hou ik er nog iets aan over..... geen kapitalen, maar dat hoeft ook niet.


 

Vandaag heb ik ook weer wat dingen weggegooid, er gaat toch steeds meer uit dan dat er binnenkomt! 
Nee, ruim is het nog lang niet en dat gebeurt misschien ook niet, maar ooit wordt het wel merkbaar ruimer. Regelmatig neem ik dingen van zolder weer in gebruik.... dingen die ik anders had moeten kopen, dan ben ik blij dat ik nog iets had..... dat gebeurt steeds minder vaak, die dingen raken op. 




6 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jan Snieder
    Wij hebben de zelfde bloedgroep Ans. Hier staat ook alles vol, was de afvalstraat nog maar een paar jaar gebleven. Ik kon er met mijn kruiwagen zo naar toe lopen en dan zij mijn moeder: ben je nu al terug!!! Maar ja erg jammer, misschien bedenken ze zich nog nu het toch nog een paar jaar gaat duren!!!!!!!!!

    Ans Dekker-Martis
    Ja, dat is zeker jammer.... ik kwam er niet vaak, maar toch..... naar Purmerend is niet logisch. Ik laat ze wel komen, maar ja, ze nemen ook weer niet alles mee.
    Zelfde bloedgroep...... we zijn tenslotte familie 😃

    Yolanda Vis
    Mijn grappig icoontje was bedoeld om je tegeltje dat hierboven staat. Ik had je bericht toen nog niet gelezen. Nu wel. Ja dingen weggooien is niet makkelijk, ook niet voor mij. Chris daarentegen gooit dingen weg die die 2 of 3 of nog meer weken later weer aangeschaft moeten worden. Zonde vind ik dat, maar ja hij doet het gelukkig helemaal zelf.

    Ans Dekker-Martis
    Yolanda Vis Ja, dat tegeltje vond ik ook leuk.
    Ik kijk altijd of ik het nog nodig kan hebben.....en of een ander er nog iets aan heeft. Sommige mensen zeggen dat je alles weg kan gooien wat je een jaar niet gebruikt hebt..... dat vind ik raar..... mijn boormachine heb ik al langer niet gebruikt, maar ik kan hem zomaar ineens weer nodig hebben. Met kleding net zo.... soms draag ik iets niet vaak, misschien met speciale gelegenheden.... dat draag ik dan soms langer dan een jaar niet. In een lange hete zomer gebruik ik geen zomerjas, maar dat wil niet zeggen dat hij weg kan.
    Zonde om dingen steeds weer opnieuw te moeten kopen!

    Susanne Bout
    Ons huis was overvol toen we 2 kinderen onder de 10 jaar hadden, maar sinds E. minder ging spelen en vooral nadat het speelgoed van L. uit de woonkamer verdween gaat het beetje bij beetje beter. Wat stuk gaat doen we weg en waar de kinders uitgroeien (letterlijk of qua interesse) geven we graag door.
    Onlangs hebben we ons buurmeisje blij gemaakt met onze trampoline. Dus nu horen we nog steeds 'poing poing poing' als we in de tuin zitten. 😜 En dat is eigenlijk wel fijn, want we zijn blij dat ze er zo blij mee is. 🤩
    Toen we 3 jaar geleden onze grote lekkage hadden hebben we veel weg moeten gooien, maar we daar ook meteen het nu van ingezien en hebben toen ook niet alles meer vervangen EN we kochten een paar extra kasten, dan staat het tenminste achter een deurtje.
    Dat je kind uiteindelijk op kamers gaat en daarvoor van alles nodig heeft helpt ook bij het 'kwijtraken' van spulletjes. Dus langzaam aan hebben we meer dan alleen looppaadjes in huis. 🤣

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Een ander er blij mee maken vind ik de beste manier, maar weggooien kan ik niet zo goed.
    Toen Edwin de deur uitging trok hij bij iemand in die al op zichzelf woonde, dus hij had niet veel nodig. Bijna al zijn kleding liet hij zelfs achter..... pas veel later nam hij af en toe een stapeltje mee..... dat schoot dus ook niet op. Ik ben wel zover dat ik steeds kritischer naar spullen ga kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yolanda Vis
    Ans Dekker-Martis precies! Hij denkt er niet over na of een ander er iets aan zou kunnen hebben. Hij gooit het gewoon in de kliko....😠😤😢

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ans Dekker-Martis
    Zonde.... ik ken meer mensen die dit doen hoor, maar ik heb daar moeite mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kunt niet alles bewaren. Voor de waarde hoeft het zéker niet maar ik denk niet dat het jou daar om gaat.
    Ik ben blij het te hebben geleerd, alleen jammer dat er soms teveel wordt weggegooid.
    Voorheen zette ik veel op de gratis site.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor een deel zijn het herinneringen, voor een deel heeft het ook met geld te maken omdat ik dan niet iets nieuws hoef aan te schaffen en een deel zoek ik nog een nieuwe eigenaar voor. Die weggeefsite zijn erg fijn, zowel om iets weg te geven als om iets te krijgen.
    Er wordt zeker teveel weggegooid.... zonder te proberen of iemand het nog wil hebben.

    BeantwoordenVerwijderen