Zoeken in deze blog

woensdag 19 mei 2021

Is er aan de hand?

 Wat mis ik de politiescanner die ik vroeger had..... ik wist bijna altijd wat er aan de hand was. Ook teletekst mis ik..... NPO heeft het dan nog, maar verder is het bijna nergens meer, ook niet op veel regionale zenders/. Dat mis ik echt!
Ik zat rustig op de bank toen er met zwaailicht en sirene een politieauto voorbij kwam..... gebeurt regelmatig, maar deze kwam weer terug..... er kwamen er 3 achter elkaar en die kwamen ook weer terug.....het reed af en aan.... niet te tellen, want als dezelfde auto meerdere keren voorbijkomt lijken het er meer te zijn.  Er gingen er wel meer richting Amsterdam/Broek in Waterland en richting Monnickendam, maar regelematig zag ik ze in beide richtingen gaan.
2 ambulances......  een personenwagen van de brandweer..... buren kwamen naar buiten.... op internet was nog niet veel te vinden. Later een brandweerbusje en daarnet een 'echte'  brandweerauto. Allerlei medische voertuigen (personenauto's)....... niet normaal. 

Ah.... toch iets gevonden...... schietpartij in Amsterdam.
Iemand wist te vertellen dat er brand was in Broek (in Waterland)...... daar vond ik een filmpje van.... nou ja, van de rookwolken. Een politiehelicopter cirkelde in de buurt...... op de site van Amsterdam (AT5) stonden filmpjes en iets meer informatie. Inderdaad een schietpartij in Amsterdam-Noord op de Meeuwenlaan..... gevlucht richting Broek in Waterland...... daar een brandende auto..... mogelijk de vluchtwagen.  Nu snapte ik het een beetje.... geen losstaande dingen, maar waarschijnlijk dus een verband.
AT5
RTVNH
NOS
ACHTERVOLGING
HARTVANNEDERLAND
AD
NU.NL

Wordt vast nog vervolgd...ik vul het af en toe aan als ik weer wat weet.
UPDATE 18.13:
Volgens een politievoerder is er één dode gevallen en zijn er 6 verdachten aangehouden. Onderzocht wordt of er nog meer daders/verdachten bij betrokken waren.

UPDATE: 21.53
Ik hoor net dat er op de A16 bij Kralingen een 7de verdachte is aangehouden



En ondertussen zorgde blikseminslag voor brand in Purmerend:
BRAND IN SCHOOL

3 opmerkingen:

  1. Edwin Dekker
    De politie heeft op de A16 bij Kralingen een zevende verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de gewapende overval.

    Ans Dekker-Martis
    Dat is een end weg.....knap dat ze hem toch nog hebben. Het was hier echt een gekkenhuis, kan je nagaan hoe erg het in Broek was.
    Dit nieuws was mij nog ontgaan....dank je

    Edwin Dekker
    Ans Dekker-Martis boevennieuws.nl was m'n bron. Waarschijnlijk goed profiel kunnen trekken aan de hand van de verdachten die ze hadden. Goed werk van de politie. En dan nog raak schieten met een pistool over een veel grotere afstand dan waar hij voor bedoeld is. Deze agenten hebben de tip 'ga boeven vangen' opgevolgd 🤔

    Ans Dekker-Martis
    Precies..... het zag er hier wat raar uit, omdat ze heen en weer reden.... niet één, maar veel en dan vraag je je toch af wat ze aan het doen zijn, we wisten toen nog niks. Ze reden ook in de Monnickenmeer, dus ze leken overal vandaan te komen. Gaan er bijv. 3 achter elkaar richting M'dam en een minuut later gaan ze de andere kant op en dat alles met loeiende sirene.... en dat gebeurde vaker, dus wij snapten er niks meer van. Een keer een verkeerde locatie komt wel vaker voor, maar dit leek chaotisch.


    Geertje Woldering
    Je zat eerste rang maar wist niet wat..heb gezien in journaal om 18 uur

    Ans Dekker-Martis
    Het duurde even of we wat meer wisten..... veel buren naar buiten en langzaam aan kwam er wat nieuws. Broek in Waterland is drie kilometer verder, dus we kregen er wel wat van mee. Ze zijn hier niet geweest (voor zover bekend), maar wel politie e.d.

    Geertje Woldering
    Ans Dekker-Martis oké


    Laura Kleisen-Meij
    Ik zie Edwin nog zo voor me, zittend op Bernhardlaan bij oma met de politiescanner. Hij wist dat er iets aankwam voordat je überhaupt een sirene hoorde, dat zat hij al paraat!

    Ans Dekker-Martis
    Laura Kleisen-Meij Ja...... altijd die scanner aan 😃 . Ik had er ook nog één van zijn vader.... die had ik lang niet gebruikt, maar door hem weer tevoorschijn gehaald.... ging 's morgens meteen aan. Toen ze op een ander systeem over gingen kon het niet meer.
    Hier op de weg gebeurt nogal eens wat, dus in combinatie met die scanner wisten we veel en belden we ook wel eens omdat wij wisten dat ze verkeerde info hadden of omdat het veranderd was. Er lag bijvoorbeeld een keer een fiets midden op de weg...... de melding was dat hij bij Broek lag en bovendien had een automobilist hem op het fietspad gezet waardoor hij van de weg nauwelijks zichtbaar was...... dus even gebeld waar hij stond (was waarschijnlijk van een camper of caravan gevallen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannend om dicht bij je huis te hebben
    Maar een scanner zou ik niet willen, op tablet kan ik doorlopend nieuws volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op de scanner was heel wat meer informatie te horen, ik heb daardoor ook meerdere keren kunnen helpen omdat ik dingen eerder wist maar helaas is het systeem veranderd. Dat is echt niet te vergelijken met wat er nu op de computer te vinden is. Vooral in het begin miste ik dat erg, maar ook op momenten zoals gisteren, er was duidelijk wat aan de hand, maar de info kwam later pas. Ook nog vaak informatie via omwegen waardoor niet duidelijk is wat er waar is en wat niet. Ook de media zijn op dat punt niet altijd goed, die brengen vermoedens vaak als vaststaand feit.
    Ik hoorde een keer dat ze ergens achteraan zaten richting Monnickendam met heel veel wagens.... even later kwam de meute voorbij, ik hoorde dat ze hem te pakken hadden en even later de melding dat hij ontsnapt was.... grote kans dat hij mijn kant uit rende...... de hondenbrigade zou komen.... en ik zag de verdachte lopen.... op een plek waar 's nachts echt niemand komt en dan rennend en struikelend...... ik heb dus even gebeld en toen konden ze hem verderop opwachten..... de honden waren niet meer nodig. Nu weet ik niet meer wat er aan de hand is..... als ik dan daar iemand zie rennen weet ik niet of dat verband houdt met de politieauto met sirene die eerder voorbijkwam.

    BeantwoordenVerwijderen