Zoeken in deze blog

woensdag 22 september 2021

Bijna herfst

 Ja bijna..... hij begint wel vandaag, maar pas om 21.21 uur en dat is het nog niet..... terwijl ik dit schrijf is het nog maar 12.20 uur, lunchtijd. 
Het val al erg op dat de dagen korter worden en buiten worden er steeds meer herfstkleuren zichtbaar. 
De temperatuur is nog lekker vind ik, het is 20 graden aan de schaduwkant van mijn huis! 
Lekker weer om te wandelen, warm genoeg om zonder jas te gaan, koud genoeg om iets te kunnen doen zonder dreigende oververhitting. De nachten zijn al flink kouder, er is al nachtvorst geweest in Nederland. Ook dat vind ik wel lekker..... koele nachten! Nachten waarbij het weer lekker is om onder een dekbed te kruipen. 
De herfst is welkom...... zeker met deze temperatuur. Af en toe een buitje is ook prima .... liefst 's nachts natuurlijk, maar ach..... overdag is ook geen ramp als het maar niet te vaak is. Regen hoort en nou eenmaal bij! Ik hou van de herfst! 


5 opmerkingen:

  1. Geja Staal:
    Ik ook !

    Susanne Bout:
    Ik vind het ook zalig. Een heel klein beetje warmer heeft mijn voorkeur, maar lievere koekjes worden niet gebakken. Ik ben content.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geef mij maar den ZOMER, lekker warm, (hopelijk) weinig regen, mooi weer en lekker lange avonden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De lange avonden vind ik wel lekker Bob, maar dat hoeft niet het hele jaar van mij. Met Kerst bijvoorbeeld vind ik het leuker als het lang donker is, dan zie je de lichtjes beter.
      Ik vond het gisteren warm zat, warmer hoeft van mij niet..... tijdens het wandelen had ik er spijt van dat ik geen korte broek aangetrokken had i.p.v. een 3/4.
      Ik vond deze zomer een heerlijke zomer..... er waren een paar dagen die voor mij wat te warm waren, maar niet extreem. De meeste dagen waren gewoon lekker. Wel af en toe regen.... veel meer regen dan voorgaande jaren (maar vooral twee jaar geleden was het extreem droog, dat was ook geen succes). Regen hoort erbij, dat is Nederland. Ik heb liever wat meer regen dan een hittegolf!
      Ik weet dat jij van warmte houd, ik niet... 25 graden is meer dan genoeg voor mij. En ik hou van winters weer..... sneeuw en ijs! Wel met zon erbij!








































      Verwijderen
  3. Lekker weer om wat te doen. Een grote struik heb ik al weggehaald en uitgespit, tuinstoelen -op drie na - in de schuur gezet, klimops gesnoeid, buiten koffiepauze gehouden.
    Ik mag dat wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, met dit weer kan dat, niet te warm en niet te koud, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen