Zoeken in deze blog

maandag 27 september 2021

Sleutel

Mijn autosleutel vertoonde steeds meer kenmerken van slijtage. Niet het deel dat in het contactslot moet, maar het deel waar de knopjes opzitten om de deuren op slot te doen en te ontsluiten.  
Een tijdje geleden vond ik op de grond een soort dopje.... klein en zwart..... geen idee wat het was. Voor alle zekerheid bewaard, geen idee of het belangrijk was. 
Ik rij niet vaak in mijn auto, zeker het afgelopen jaar gebruikte ik hem soms wekenlang niet...... en ineens zag ik dat er een gat in mijn autosleutel zat op de plek waar eerst een knopje zat. Er gingen een paar dagen overheen voordat ik aan het gevonden dopje dacht...... dat bleek het knopje te zijn. Ik duwde het er weer in en deed er plakband over om het op z'n plaats te houden. 
Deze week zag ik ineens dat er een gaatje zat in het andere knopje..... hm..... die heeft dus ook z'n langste tijd gehad. Een nieuwe sleutel is prijzig en kan ook niet meer zo eenvoudig. Vroeger ging ik gewoon naar een sleutelmaker als ik een extra sleutel wilde, maar dat kan niet meer. Er zijn wel zaken die het doen, ik heb er eentje in de buurt gevonden die het binnen het uur klaar heeft (en ook repareert), maar het is ook allemaal veel duurder geworden, vooral natuurlijk sleutels met die knopjes. Mijn reservesleutel heeft die knopjes niet..... het is natuurlijk ook niet noodzakelijk, maar als je er aan gewend bent wel erg handig. Ik weet vaak niet meer of ik hem op slot gedaan heb en dan hoef ik er niet meer naartoe te lopen om te controleren, vaak kan ik het zelfs binnen regelen (als de auto niet te ver weg staat). 
Ik wilde een eenvoudiger en vooral goedkopere oplossing..... en dat is een sleutelcover!
Gewoon een siliconen hoesje om de sleutel, verkrijgbaar in vele kleuren. Een fel kleurtje is wel handig.... dat zie je eerder dan zo'n zwarte sleutel als ik hem weer eens niet kan vinden. 
Twee dagen later had ik hem al in huis......  het was even een gedoe om hem erom te krijgen, maar door de steel van een lepel als een soort schoenlepel te gebruiken lukte het uiteindelijk. Eerst stak ik die steel er aan de onderkant in, maar dat lukte niet..... het ging beter van bovenaf, waar de sleutelring doorheen moet. 




Ik ben er blij mee..... het ziet er weer netjes uit en de knopjes zullen op hun plaats blijven. Wat er gebeurt als die ene knop doormidden is (het gat zit in het midden, dus dat zou best verder kunnen breken) weet ik niet, maar dat zien we dan wel weer. 
Ik was nu 7,48  inclusief verzendkosten kwijt.
De prijs van autosleutels loopt nogal uiteen..... maar de goedkoopste is toch altijd nog veel duurder dan ik nu kwijt ben. 

4 opmerkingen:

  1. Superhandige dingetjes, alleen het om de sleutel zien te krijgen is even wurmen.☻
    Hadden ze die niet ergens in een winkel of garage op voorraad?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sleutelcover.nl..... snelle levering.
    Het zit er strak omheen, dus inderdaad een hele klus, maar het is gelukt. Ik kon mijn automerk en type invoeren en dan kwam het juiste model, heel simpel. Keurig zichtbaar waar de knopjes zitten, dus een prima oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pat Ricia
    Wat een slimme oplossing. Nooit geweten dat zoiets bestaat.

    Ans Dekker-Martis
    Pat Ricia Sleutelcover.nl Gewoon automerk en type invoeren en het juiste hoesje komt eruit. Kleur kiezen en klaar. Kan ook voordat de sleutel mankementen gaat vertonen natuurlijk..... of vanwege een opvallend kleurtje als je je sleutel vaak niet kan vinden 😃 .
    Het was even een gevecht om hem erom te krijgen, maar toen ik eenmaal doorhad hoe het het beste ging was het snel klaar. Dat zal ook te maken hebben met de vorm van de sleutel, de één zal sneller lukken dan de ander.

    Pat Ricia
    Goed om te weten, dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ans, ik ben bijna sprakeloos, woorden schieten me te kort, ik ben blij verrast, dat dit mogelijk is, het is bijna een wonder, ik ben dan ook uiterst blij dat ik deel uitmaak van jouw auto bestaan, fijn dat mijn naam me jouw sleutel verbonden is.

    BeantwoordenVerwijderen