Zoeken in deze blog

donderdag 30 september 2021

Donderdag

De dag startte traag......ik was op een fatsoenlijke tijd wakker geworden, maar het woord wakker dekte de lading niet helemaal. 
Ik zou naar Purmerend, ik had boodschappen nodig en wat andere dingen. Er lag een kaart voor een jarige klaar die ik de avond ervoor vergeten was. 
Die kaart kwam ik eerder tegen, geschreven en wel..... ik vraag mij af wanneer ik die geschreven heb, vorig jaar of het jaar ervoor?  En heeft ze toen een andere kaart van mij gehad of helemaal niks? Ik weet het gewoon niet meer, een gat in mijn geheugen. 
Even op de fiets weggebracht, kon ik op de terugweg even langs Deen (pure nieuwsgierigheid)......  nou ja Deen..... AH is er bezig en heeft de winkel helemaal gestript, het is één kale ruimte, geen tegeltje meer op de vloer. Dat hebben ze snel gedaan, de winkel is de middag ervoor om 5 uur dichtgegaan.
Zo leeg als de winkel is, zo vol is het parkeerterrein....... dat zullen de andere winkels vast niet leuk vinden. Er was zelfs een verkeersregelaar die auto's die aan de zijkant erlangs wilden ergens ander heen stuurde om te parkeren. Ik stond even met hem te praten. 

Toen door naar Purmerend........ waar ik lekker gewinkeld heb en meer kocht dan alleen de broodnodige boodschappen. Ik kijk altijd of ik leuke cadeaus kan vinden, ik heb veel verjaardagen. De laatste tijd zijn het vaak cadeaubonnen geworden (ik heb ook veel minder gewinkeld ), maar meestal wel met een kleinigheidje erbij. Cadeaubonnen zijn wel praktisch, maar minder leuk.


 Nu toch wel weer wat leuke dingen gevonden, dingen die door veel mensen leuk gevonden worden, dus heel geschikt als cadeau. 
Ik ben in meerdere winkels geweest en natuurlijk heb ik de Action niet overgeslagen.....  ik voelde mij net de Action tuinkabouter, net zo'n grijns om mijn mond omdat ik genoot van het winkelen.


Ik was zo lekker aan het winkelen dat ik de tijd vergat en ineens zag ik dat het al half drie was en ik al lang had moeten eten! Gelukkig had ik mijn QR-code mee, dan is iets te eten snel besteld..... ik was ook wel toe aan even zitten..... ik heb maar even niet aan gezond gedacht, lekker vond ik op dit moment belangrijker, dat mag ook wel eens (het kan natuurlijk ook gezond en lekker zijn, maar dat lukt niet altijd!). In elk geval knapte ik er weer even helemaal van op. 
 Daarna weer verder met de gewone boodschappen..... even naar Deen (ze zijn gelukkig nog niet allemaal dicht) en de Lidl..... alvast wat voor mijn verjaardag ingeslagen... dingen die lang genoeg goed blijven, de verse dingen komen volgende week wel, niet alles tegelijk! Ik wilde naar nog veel meer winkels, maar dat gaat niet op één dag. 
Uiteindelijk kwam ik bekaf thuis........ ik heb alleen opgeruimd wat in de koeling of vriezer moest, de rest komt later wel. Ik lig lui op de bank in mijn nachthemd...... ik viel al even in slaap bij de tv.  
Langzaam kom ik weer een beetje bij......nog  even wat drinken en dan ga ik de rest van de boodschappen uit de auto halen.... of in elk geval een deel ervan. 
Het was een lekkere dag..... het winkelen was weer leuk en het was ook een praatdag..... ik raakte met heel veel mensen aan de praat..... allemaal mensen die ik niet kende.... maar ook allemaal leuke mensen. Heerlijk! Er is tegenwoordig veel haat en nijd, mensen die alles in het belachelijke trekken, onverdraagzame mensen..... maar er zijn nog steeds heel veel leuke mensen. Mensen hoeven niet allemaal hetzelfde te denken, ook als meningen totaal verschillen kan je een normaal gesprek voeren zonder agressief of vervelend vervelend te worden en kan je respect voor elkaar hebben. 
Veel mensen zijn ook zo egoïstisch (IK heb gelijk en IK wil dat het zo gebeurt). 


2 opmerkingen:

  1. Fijn gewinkeld, dat lees ik er aan af. 🙂
    Het is gezellig om met deze en gene een praatje te maken, gelukkig zijn de meeste mensen redelijk.
    De dwingelandij om eigen zin door te drijven staat me tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was heerlijk. Best lange gesprekken waren het en gewoon leuk en gezellig! Gelukkig zijn de meeste mensen nog redelijk, maar de onredelijke mensen vallen helaas meer op.
    Ja, de manier waarop ze hun zin door willen drijven staat mij ook tegen. Een andere mening hebben is prima en dat mag best gezegd worden, maar dat drammerige niet!

    BeantwoordenVerwijderen