Zoeken in deze blog

zondag 26 september 2021

O jee

 Zaterdag hoefden we geen anderhalve meter afstand meer te houden.....ik doe het toch nog zoveel mogelijk wel! In veel gevallen moeten we een QR-code laten zien, o.a. in de horeca (niet op de terrassen), samen met een legitimatie. 
In de Telegraaf stond een artikel waarin Mona Keijzer duidelijk maakte dat zij er tegen was, dat kostte haar haar baan.... ze is ontslagen als staatssecretaris.... en dat zo vlak voor haar verjaardag (dat heeft er natuurlijk niks mee te maken, maar het viel mij op dat wij tegelijk jarig zijn). 
Ik begrijp het ontslag wel..... net als bij elk bestuur neemt het kabinet een besluit en dan moeten de leden ervan daarna niet verkondigen dat ze het er niet mee eens zijn. Een besluit neem je met z'n allen.... de één zal het er altijd meer mee eens zijn dan de ander, vaak zal er ook iemand tegen zijn, maar als de rest ja zegt dan zal je mee moeten en achter het besluit moeten staan.... in elk geval naar buiten toe niet duidelijk laten merken dat je het er niet mee eens bent. Vooral bij belangrijke en/of omstreden beslissingen moet je heel duidelijk één lijn trekken. Wie dat niet kan hoort niet thuis in welk bestuur dan ook. Gaat een beslissing te ver tegen je eigen mening in kan je altijd nog uit dat bestuur stappen, dan mag je je eigen mening kenbaar maken.... maar zonder 'uit de school te klappen'. Het ontslag kwam snel, ik ben benieuwd hoe het verder afloopt. 

RTVNH

1 opmerking:

  1. Giusy Scarfo
    Als privépersoon mag ze zo'n mening hebben, maar als staatssecretaris hoort ze achter het beleid te staan. Als je het niet eens bent met het beleid dan stap je op en in dit geval is ze dus ontslagen.

    Ans Dekker-Martis
    Helemaal mee eens! Het stond luid en duidelijk in de krant en dat kan gewoon niet! Het maakt het ook verwarrend. Met de coronamaatregelen is dat al vaker gebeurd door deskundigen die er anders over dachten..... dat werkt verwarrend..... als ze bij het besluit betrokken zijn dan kan dat niet, maar als ze er niet bij betrokken zijn mag het natuurlijk wel, maar teveel verschillende meningen is niet goed. Nou worden er door de media vaak wel hele zinnen uit z'n verband gerukt, dat is ook irritant!

    BeantwoordenVerwijderen