Zoeken in deze blog

zaterdag 18 september 2021

Rijbewijs



 


Rijbewijskeuring wel of niet door de huisarts? 
Een onbekende arts ziet je maar kort en moet afgaan op wat je zegt.... een huisarts kent je over het algemeen veel beter en kan er waarschijnlijk beter over oordelen. Sommige kwalen/afwijkingen kunnen voor de één een te grote belemmering zijn om te mogen rijden en voor de ander niet en dat kan denk ik een huisarts beter beoordelen.
Maar ik begrijp ook dat de huisartsen het niet zien zitten. Als ik vind dat ik nog heel goed kan rijden en hij keurt mij af kan het zijn dat ik hem dat kwalijk neem..... dan komt het misschien nooit meer goed tussen ons! 
Nu denk ik dat dat bij mij wel mee zal vallen, waarschijnlijk twijfel ik dan zelf al een beetje en geeft zijn/haar conclusie dan net de doorslag..... maar dat zeg ik nu..... nu ik nog niet gekeurd hoef te worden! 

Ik ben pas over 8 jaar aan de beurt en de kans is groot dat mijn autootje dan al weg is..... over 8 jaar is 'de rode leeuw' 22 ......  dat is een behoorlijke leeftijd voor een auto. Mijn vorige auto was 19 toen hij afgekeurd werd en de reparatiekosten hoger werden dan de waarde van de auto...... en dan de kans dat er meer mankementen volgen..... tijd om hem weg te doen en deze keer kocht ik geen nieuwe, maar één van 2 1/2 jaar oud. 
Ik rij weinig, maar er zijn plekken die gewoon beter per auto te bereiken zijn, er zijn momenten dat een auto prettiger is dan de fiets of het ov (veel mee te slepen, beetje moe of ziek, donker en naar een afgelegen plek.... redenen genoeg), dus ik ben blij dat hij nog rijdt, maar een auto heeft niet het eeuwige leven, mijn spaarvarken is aan een verhongeringskuur bezig, dus op = op..... als hij te duur wordt gaat hij weg en komt er geen andere meer ('tenzij ik een grote prijs win of een rijke vent vind' zeg ik er dan altijd achteraan).
De kans is dus groot dat de keuring voor mij minder belangrijk wordt. Toch wil ik wel mijn rijbewijs blijven verlengen...... je weet nooit waar het goed voor is.  Zolang ik een rijbewijs heb is er de mogelijkheid om te rijden..... evt. een huurauto of lenen, misschien in een noodgeval (iemand heeft wel een auto, moet naar het ziekenhuis maar kan zelf niet rijden op dat moment). Als ik lang niet gereden heb zal het natuurlijk vreemd zijn, maar misschien heb ik wel een mogelijkheid om af en toe nog eens te rijden, al is het maar 10 minuten, dat is voldoende om niet helemaal onwennig in een auto te zitten. 
Sowieso heb ik moeite met een andere auto...... niet alleen omdat ik altijd heel lang in dezelfde auto rij, maar ook omdat een auto mij moet passen! Bij sommige auto's kan ik niet goed bij de pedalen en moet ik heel raar gaan zitten om erbij te kunnen en dat kan betekenen dat ik zo onderuit gezakt zit dat ik niet over mijn stuur heen kan kijken 😂.
In mijn lestijd heb ik ook een tijd met een kussen achter mij gereden, de stoel kon niet verder naar voren, dus een kussen was de oplossing, maar dat is natuurlijk niet ideaal. 
Ik wacht het allemaal maar af......  wie dan leeft wie dan zorgt!


3 opmerkingen:

  1. Rijbewijs is nooit weg , toch heb ik het mijne niet verlengd.
    De ogen werden te slecht, ook met bril zag ik dingen over het hoofd. Gevolg: het ging dan nog nét goed maar ik werd al banger. Zelfs op de fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan heeft het ook geen in meer, dan zal je toch niet gaan rijden/

    BeantwoordenVerwijderen