Zoeken in deze blog

zaterdag 11 september 2021

Mijn zaterdag

 begon al vroeg. Nog niet helemaal uitgeslapen, maar wel 'wakker' voordat mijn wekker ging was ik al voor 9 uur bij de supermarkt, bij Deen (nu kan het nog!).






Ik had nog wat nodig want zondag komen Edwin, Geurtje en Wesley en dan moet er wel wat op tafel staan. Ik had wel een idee wat ik zou maken en dat had ik ook al in huis, maar ik twijfelde nog....maar doordat ik vrijdag iemand aan de telefoon had die vertelde wat ze ging eten wist ik eindelijk wat ik klaar zou maken..... iets dat ik heel lang niet gemaakt had maar wat niet al te bewerkelijk is. Maar dan moest ik wel nog even naar de winkel.
En ik wilde ook een boek kopen en het gelijk laten signeren door de schrijfster. Ze zou signeren van 10.00 tot 15.00. 
Maar er kwam ook een pakje..... tussen 10.00 en 15.00! 
De tijd wijzigt zodra de bezorger onderweg is...... om 10 voor 10 stond er nog steeds hetzelfde.... ik ga er dan vanuit dat de bezorger nog niet onderweg is en ik ging zelf dus wel 'onderweg'! 

Ik was de eerste...... de klok sloeg tien, het carillon speelde een vrolijk deuntje en ik meldde mij bij de tafel buiten..... betaalde vervolgens binnen en liet weer buiten signeren. 
Ze is slechtziend maar ze zag toch wel iets bekends in mij...... dat zal dan uit mijn zwembadtijd zijn, ik weet nog dat zij op zwemles zat. Meestal als mensen mij ergens van denken te kennen komt dat nog door het zwembad waar ik jaaaaren heb gewerkt.  Veel kinderen van toen herken ik nog en vaak weet ik hun namen ook nog (lang niet allemaal hoor, maar wel veel!).  Als ik een naam hoor weet ik vaak 'die zat hier op zwemles'. En van haar wist ik dat dus ook nog, ik zag in gedachten zelfs haar moeder nog, dat heb ik ook wel vaker. Ik weet soms nog dingen zoals: 'Jij wilde niet zwemmen en je ging er vandoor in je blote kont en je moeder rende er achteraan met je zwembroek'.... of: 'Jij werd altijd door je vader naar zwemles gebracht'..... of: 'Jij heb lang op je tegeltje moeten wachten, want hij moest terug omdat hij fout was en dat was mijn schuld!'. Mijn geheugen is goed, soms wel een te goed want er zijn dingen die je maar beter kan vergeten.... maar ja, hoe doe je dat? 

We kletsten nog even over zwemmen..... geleidehond Yoko kwam er nieuwsgierig bij. Het boek gaat over Yoko.... sterker nog, het is namens Yoko geschreven! 
Annemiek schrijft leuk...... ik lees haar stukjes op faceboek graag.... heb vlogs van haar gezien die ik ook erg leuk vind, dus dit boek moest ik hebben!  Ik denk dat er wel veel boeken verkocht worden en dat gun ik haar ook! Ze is lekker vrolijk en daar hou ik van!
Nieuwsgierig? Klik dan even op Annemiek/Yoko 





Nog voor ik op mijn fiets zat kwam ik alweer andere bekenden tegen waar ik een tijdje mee stond te kletsen. Er werd met verbazing naar mijn korte broek en hemdshirtje gekeken, het was geen mooi weer, het was nog zwaar bewolkt..... maar ja, om 9 uur was het al 20 graden..... en dat liep al snel nog wat op..... heerlijk na die warme dagen, lekker bijkomen en asjeblieft geen lange broek of jas! Het was wel leuk om te zien.... ik zag mensen met een warme jas en mensen zoals ik en van alles er tussenin. 

Om kwart over 10 was ik al weer thuis....... nog geen pakje en om 10.24 kwam er bericht dat het tussen 10.30 en 12.25 zou komen. Dat is dan toch wel snel ineens! Hij kwam om 11.36 .... keurig op tijd dus! 
Het zonnetje kwam ook door..... dat zag er meteen een stuk vrolijker uit. 

Ik ben wel blij dat ik 'Jouw telefoon' op mijn laptop heb.... nee, niet jouw telefoon.... het is mijn telefoon, maar het heet Jouw telefoon.... beetje verwarrend, 
Ik kan daarmee meteen mijn foto's op mijn laptop zien, ik kan op mijn laptop zien hoe vol mijn accu van mijn phone is en ik kan zelfs op mijn laptop de wekker van mijn phone uitzetten. Alle binnengekomen berichten kan ik zien.... Whats app ook, maar dat is nog niet optimaal..... ik zie alleen het laatste bericht of een paar reacties achter elkaar zonder duidelijk van wie wat is en ik kan reageren, maar daarna verdwijnt het, ook als ik het bekeken heb. Dat kan dus beter, maar toch..... als het niet van een groep is is het wel handig en als het wel een groep is dan weet ik in elk geval dat er berichten zijn die ik beter even op de phone kan bekijken.
En dat heb ik helemaal zelf geïnstalleerd en ontdekt (nu geef ik mijzelf even een schouderklopje!). 
Ik gebruik mijn laptoppie veel vaker dan mijn phone en ik ben ook handiger met toppie.  Zo'n smartphone vind ik handig voor erbij, maar niet in plaats van..... dat gepriegel op zo'n klein ding, geef mij maar een laptop! Vandaar dat  'Jouw telefoon' voor mij heel handig is.

Komt mooi uit dat Edwin zondag komt.... ik kreeg vrijdag mail van het waterleidingbedrijf dat ik mijn meterstand moet doorgeven.... daar heb ik altijd een hekel aan gehad, ik doe dat altijd met de stofzuiger in de aanslag en plastic handschoenen aan (om het luik open te doen moet ik mijn vinger door een gat steken en ik ben altijd bang dat daar net een spin loopt 😂). Overdreven, ik geef het toe, maar ik hou niet van ondergrondse praktijken. Ik heb nog het geluk dat die put binnen zit en in een afgesloten ruimte, ik zit dus niet meteen in de kruipruimte, maar toch.... ik hou er niet van! En de meter die ik nu heb vind ik moeilijk te lezen..... ik heb er al eens foto's van gemaakt, maar nog steeds vond ik het niet duidelijk en moest ik één van de cijfers gokken.... als ik de stand van een jaar eerder erbij haal weet ik wel wat het meest waarschijnlijk is, maar erg handig is het niet.
  Vorig jaar was Edwin er ook om deze tijd en toen heeft hij het ook voor mij gedaan en hij zag het ook niet meteen terwijl hij erg goede ogen heeft. Echt een klusje voor hem.... hij werkt tenslotte bij een waterleidingbedrijf 😂 . Hij zei toen dat hij het niet erg vond om te doen.
Ik heb natuurlijk wel meer klusjes, maar die zijn nu niet belangrijk.... dat komt een andere keer wel, niet alles tegelijk...... ik vind het gezellig dat ze komen en dan wil ik hem niet steeds aan het werk zetten!Één of 2 klusjes per keer vind ik wel genoeg ..... of één wat grotere klus. 
 Bovendien zijn de andere klusjes boven en dan moet ik eerst zelf ruimte er omheen maken, dat komt mij nu niet uit, want ik heb juist de afgelopen tijd veel dingen naar zolder gebracht.... dus is het daar vol! Als het erg belangrijk is vraag ik het natuurlijk wel, maar wat kan wachten komt een volgend keer wel. Ik ben al heel erg verschrikkelijk blij als hij de watermeterstand opneemt! 

Ondertussen probeerde de zon zich weer te verstoppen..... dat lukte net niet helemaal! Zo ging het steeds..... zon en wolken wisselden elkaar af.... Nederlands weer!

De rest van de dag gewoon bezig geweest met van alles en nog wat. Het lopen schoot er deze week een beetje bij in..... ik was met veel andere dingen bezig, deed meer op de fiets (dus wel beweging) en het was warmer en daar voel ik mij niet beter bij!  Vaak nog wel 's avonds laat een wandeling, maar niet elke dag en niet altijd voldoende. Dat komt wel weer goed..... ik verwacht dat ik aan het eind van de maand gemiddeld weer goed zit! 

Eigenlijk zou ik vandaag naar Almere gaan voor een barbecue......  die is uitgesteld naar volgend weekend.... prima! Van de week even wat ingrediënten halen voor de salade die ik beloofde mee te nemen. Wat ik nodig heb is hier niet meer te koop, dus ik ga even naar Purmerend en neem dan gelijk voor iemand anders hetzelfde mee, die heeft dat toevallig ook nodig.... voor dezelfde dag!

Ik reis weer naar Almere met de trein....samen met mijn vaste reismaatje van dit vriendenclubje. 
Pech dat de rit i.v.m. werkzaamheden een half uur langer gaat duren, maar ach.... dan hebben we meer tijd om te lachen, want er gebeurt altijd wel iets als wij samen op stap zijn! We hebben elkaar lang niet gezien, de laatste keer was 15 februari 2020 tijdens mijn stamppotparty. Deze keer kan niet iedereen aanwezig zijn op de bbq (die zouden ook vandaag niet gekomen zijn, dus het komt niet door dit uitstel), maar het is zo vaak uitgesteld dat we het deze keer dan maar met een kleiner groepje door laten gaan, jammer maar het is niet anders. 
Maar eerst moet ik die dag nog naar een verjaardag...... altijd alles tegelijk 😁. 

En deze zaterdagavond wordt een gewone lekkere luie zaterdagavond bij de tv en de laptop en theepot binnen handbereik! 

💙💗💚Fijne avond iedereen!💙💗💚


2 opmerkingen:

  1. Ans Dekker-Martis
    Hahaha, geliked door Edwin en Geurtje..... ik hoef morgen dus niks meer te vragen, Edwin weet wat er van hem verwacht wordt!

    · Beantwoorden · 7 u
    Pat Ricia
    Fijne avond en veel plezier met je gasten morgen!

    Ans Dekker-Martis
    Pat Ricia Dank je wel!

    Susanne Bout
    Toch raar, hier geen zon gezien. Wel regen. 🙄

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout En ik heb geen regen gezien.... blijkbaar woonde je zaterdag aan de verkeerde kant van Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ans Dekker-Martis dat is blijkbaar heel normaal hier...... 🙄
      afbeelding van de tekst: Vanaf 1991 tot 2021 viel in Zoetermeen met gemiddeld 971,9 millimeter per jaar de meeste regen. In de meteorologie worden 30 jaar- gemiddelden gebruikt om de klimatologie te bepalen: het gemiddelde weer. "Zoetermeer is het natste meetpunt in de afgelopen 30 jaar", bevestigt klimaatexpert Peter Siegmund van de KNMI. 10 uur geleden https://www.ad.nl binnenland in-... In deze stad regent het al 30 jaar lang het meest van heel Nederland AD.nl
      Ans Dekker-Martis
      Je hebt liever wat Zoeterminder

      Verwijderen