Zoeken in deze blog

donderdag 9 september 2021

En de winnaar is.......



 En jawel, alweer een prijs in de Postcodeloterij! Nee, grote prijzen win ik nooit en het zijn meestal prijzen die door heel Monnickendam gewonnen zijn, maar deze keer is het een prijs voor (een deel van) mijn straat (en nog 2 delen van straten in de Oranjewijk)..... deze keer is het een Blokker cadeaubon van 10 euro.  Nou, die is altijd wel te gebruiken, al koop ik er vuilniszakken voor! 
Toch leuk..... al heb ik mijn inleg er niet uit, maar zo kost het niet zo veel en ik maak toch altijd nog kans (ook al is de kans klein) op een grote prijs. 
Ik heb van Blokker niet eerder een cadeaubon gewonnen, wel van de Hema meerdere keren, de bakkersbon ook meerdere keren, de lokaalversbon, ooit een V&D-bon, Ici Paris-bon en volgens mij nog wel meer bonnen. Ik gebruik ze altijd, maar ik heb ook wel eens wat weggegeven..... als extraatje voor iemand, gewoon omdat dat leuk is, maar de meeste gebruik ik zelf. 
En ik heb een paar keer dagjes uit gewonnen, een keer mocht is wat uitzoeken van Princess, ik won een paar keer Tony Chocolonely, lang geleden een keer 25 euro contant en ooit meerdere stroopwafelprijzen. 
Ook mocht ik eens hyacinten ophalen en een keer een paar tulpen (de enige bon die ik heb laten verlopen.... dat kon niet in Monnickendam en het kon ook niet elke dag) en kort geleden de ijsprijs. Ik ben gek op ijs, maar het is natuurlijk niet echt goed voor mij.... ik had toen net ruim 2 weken bij Edwin gelogeerd en het bleek dat we hem ook konden inleveren bij hun favoriete ijstent..... dus het leek mij logisch om die weg te geven..... en zij zijn ook nog eens met meer mensen, dus dat is het zo op!. 
O ja, ook won ik een keer een trommel met Verkade koek.... ook leuk (mooie handige trommel ook). 
Ik vergeet vast nog wel wat en ik doe al jaaaaaaren mee. Vooral de laatste jaren heb ik toch vrij regelmatig een prijs en dit jaar was het de meeste maanden raak. Dit jaar is dit mijn 7de prijs al!
En nee, ik doe niet mee voor de goede doelen, ik doe mee in de hoop dat ik wat win! Dat er geld gaat naar goede doelen is mooi meegenomen, maar daar doe ik het echt niet voor, want dan geef ik dat liever direct aan die doelen die ik dan zelf uitkies. Nu zitten er misschien ook doelen bij waar ik niet achter sta of in elk geval niet mijn voorkeur hebben. Ik verdiep mij daar ook verder niet in...... er zal niet veel zijn waar ik echt tegen ben, maar er zal zeker wat bij zijn waar ik zelf nooit aan zou geven. 





Elk jaar krijgen we in november een bon van 7.50 die bij AH te besteden is. Ook leuk, ook al vinden veel mensen het nodig om daar over te mopperen. Eerst was het alleen voor duurzame producten en de laatste jaren is het ook vegetarisch en daar blijken mensen moeite mee te hebben. Ze vergeten dat ze het krijgen als extraatje en dat je hem ook weg mag geven (aan de voedselbank, aan vrienden of buren, gewoon in de winkel aan iemand geven.... altijd leuk om een ander blij te maken, dat is beter dan mopperen!)  Van vorig jaar herinner ik mij dat ook alle verse groente er onder viel..... nou..... dat lijkt mij dan voor de meeste mensen geen probleem..... niet zeuren, koop zelf je vlees en koop de groente met de bon! Hij hoeft ook niet eens in 1 keer op (maar wel binnen beperkte tijd). Ik verwacht dat dit jaar AH hier dan al open zal zijn, dus iedereen kan de bon nu zelf gebruiken (ik kreeg er altijd veel van anderen omdat we hier geen AH hadden..... nogmaals bedankt daarvoor, ik heb toch een paar jaar een kar vol boodschappen kunnen halen dankzij de gulle gevers!!!!).
Ik hoop dat het personeel voorbereid is....... het wordt dan een gekkenhuis.... lege vakken omdat het niet aan te slepen is..... mopperende mensen omdat dingen op zijn en het is druk!. Dus beste mensen..... maak je borst maar nat!
 Ik hoop dat ze nog heel lang doorgaan met deze bon!

En elk jaar een agenda met kortingsbonnen voor dagjes uit. 

Maar alles bij elkaar heb ik dus best wel wat terug van mijn inleg en een enkel keertje zelfs winst (zoals die 25 euro, maar ook vielen er wel eens meer prijzen op 1 lot). De meeste prijzen zijn bonnen en zijn over het algemeen heel nuttig te gebruiken. Soms win ik iets dat ik anders niet gekocht zou hebben, maar dat is dan een leuk extraatje (zoals de chocola en de stroopwafels e.d.) 
Ik heb ook wel eens van een bon een cadeautje gekocht.... ook een goed idee.
Ik ben dus echt wel blij met al die prijsjes! Jammer als mensen bonnen weggooien als ze ze niet willen gebruiken..... per ongeluk vergeten snap ik, maar weggooien niet, geef het dan weg, er zijn zat mogelijkheden om het weg te geven! 
Het is leuk om wat te winnen, ook kleine prijzen zijn leuk (al blijf ik hopen op een grote prijs 😂 en hoop doet leven!). En met de Blokker-bon ben ik dus ook blij! 



2 opmerkingen:

  1. Kleine prijsjes zijn ook leuk. Neemt niet weg dat ik heel graag een heel grote prijs zou winnen.
    Of we de inleg eruit halen met de pc weet ik niet, kan het me haast niet voorstellen, ze moeten ook nog wat overhouden voor de goede doelen. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk wil ik ook graag een grote prijs, maar ik ben hier toch ook blij mee. De inleg eruit halen is maar voor een enkeling weggelegd, maar dit jaar heb ik toch een groot deel van mijn inleg terug.

    BeantwoordenVerwijderen