Zoeken in deze blog

vrijdag 3 september 2021

Bont


Er is een tijd geweest dat bont dragen heel normaal was, ineens 'mocht' het niet meer en ging het vaak zelfs zo ver dat bontjassen bespoten werden met rode verf! Dat vind ik dus te ver gaan!

Ik ben geen voorstander van bont, maar toch ook niet altijd tegen. 
Het houden van dieren alleen om hun vacht te kunnen gebruiken vind ik een twijfelgeval..... die dieren moeten in elk geval een goed leven gehad hebben en op een fatsoenlijke manier gedood worden..... dan nog ben ik hier geen voorstander van, maar ben ik ook niet vierkant tegen. 
Maar als een dier toch al dood is..... dan mag van mij de vacht gebruikt worden.... het liefst wil ik dat ze alles van het dier gebruiken! Dieren worden gedood om te eten.... als de huid dan ook gebruikt kan worden voor een jas of een kleed of wat dan ook..... prima! 
Dieren worden aangereden, gedood tijdens een gevecht met andere dieren of sterven van ouderdom..... als de vacht dan nog gebruikt kan worden vind ik dat niet verkeerd. 
Mensen hebben soms nog een bontjas van oma op zolder..... zonde om weg te gooien, maar je durft het haast niet te dragen. Ik vind dat die jas gewoon gedragen kan worden, die jas is er toch al.... waarom niet dragen?  In de tijd van mijn oma was een bontjas heel normaal.... nou ja, het was chique.... dus niet voor iedereen!  




Dieren opjagen en afschieten alleen om de vacht vind ik een ander verhaal, dat vind ik niet goed! 
De jonge zeehondjes die afgeslacht werden op een afschuwelijke manier kan echt niet. 
Toen dat van die zeehondjes bekend werd stond ik in iemands testament voor een zeehondenjasje..... ineens vond ik dat niet leuk meer, ik wilde het niet! Ik heb het nooit gekregen, het was het testament van iemand die nogal wispelturig was, met veel mensen ruzie maakte en behoorlijk moeilijk was, dus blijkbaar ben ik geschrapt uit het testament.... blij toe! 

Het maakt dus verschil wat voor bont het is en hoe ze eraan komen. Zondermeer bont verbieden gaat mij te ver! 
Mensen bewust maken van wat ze dragen is heel goed, bekladden of vernielen omdat je het er niet mee eens bent vind ik fout! 


2 opmerkingen:

  1. Sommige tegenstanders zien geen onderscheid. Wat doe je daar aan.🙄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar doe je gewoon niet veel aan. Tegenstanders van wat dan ook zijn vaak zo fel dat ze geen oog meer hebben voor andere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen