Zoeken in deze blog

dinsdag 21 september 2021

Onverdraagzaamheid

 Wat zijn er de laatste tijd toch veel onverdraagzame mensen, het lijkt wel steeds erger te worden..... overal hatelijke opmerkingen onder plaatsen, bah! 
Natuurlijk zijn er nog steeds mensen die wel normaal doen en vriendelijk zijn, gelukkig wel, maar ik krijg het gevoel dat het coronavirus een onvriendelijkheidsbesmetting oplevert. Vooral omdat ik in verhouding bij de mensen die niet in het virus geloven vaker onverdraagzaamheid tegenkom.
Die houden zich niet aan de maatregelen en steken de draak met mensen die het wel doen, zelfs als het over heel andere dingen gaat doen ze vervelend. Volgens mij zijn die mensen toch besmet geraakt... misschien niet ziek geworden, maar ze hebben er iets aan overgehouden dat misschien nog erger is..... een gemeen soort onvriendelijkheid! Ook andere mensen hebben hier last van, maar in verhouding toch echt veel wappie-achtige mensen (en uiteraard ook die niet allemaal, ik ken ook heel lieve wappies). 
Het lijkt mij vreselijk om zo te moeten leven...... mensen mogen best anders denken, ook als ik het niet snap..... maar dat hoeft toch niet te betekenen dat ze ook onaardig worden? Veel mensen kunnen niet meer normaal reageren, alleen in hatelijkheden. Deze mensen zijn mijn vrienden niet.... als ze het ooit waren.....ze mogen terugkomen als ze weer normaal kunnen doen/genezen zijn! 

Liever heb ik mensen om mij heen die vrolijk zijn en vriendelijk. Mensen die de buschauffeur groeten en de caissières en conducteurs en nog veel meer mensen.... die gewoon vriendelijk zijn en zich weten te gedragen. Mensen die niet overal over zeuren en er meestal het beste van weten te maken als het anders loopt dan ze gehoopt hadden. 

Er is genoeg ellende in de wereld, met vrolijkheid en vriendelijkheid kunnen we het toch een beetje mooier maken! 



4 opmerkingen:

  1. Carry Kohlmeijer
    Goed geschreven, zo waar

    Ans Dekker-Martis
    Carry Kohlmeijer Dank je

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg is het, het lijkt al maar erger te worden. Ook in andere landen maar dat troost niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat troost zeker niet. Al die hatelijkheden, ik zou er wel eens een paar met de koppen tegen elkaar willen slaan, terwijl ik normaal toch niet zo agressief ben. Ik probeer de hatelijkheden te negeren en niet op dezelfde manier te reageren, maar dat is wel eens moeilijk. Als het aan mij gericht is reageer ik meestal niet, maar vaak word ik nijdig als het aan anderen gericht is, vooral als dat mensen zijn die het allemaal goed bedoelen en geen vlieg kwaad doen..... als die dan van alles naar hun hoofd geslingerd krijgen heb ik daar moeite mee!

      Verwijderen
  3. Giusy Scarfo
    Ik lees het ook, die reacties onder artikelen. Ook de "lachemoticons" onder berichten die gaan over corona en ik vraag me dan af wat eraan te lachen valt als er ergens een uitbraak is? Het is niet alleen in Nederland zo, ik lees ze ook onder Engelstalige en Italiaanse artikelen. Ik lees nu alleen nog maar de artikelen en ik lees maar niet meer de reacties. Het doet mij pijn als er gedaan wordt alsof corona iets is waar je in zou moeten geloven. Voor een kennis van mij kwamen de vaccins helaas te laat, ze moest nog 54 worden. In mijn kring zijn meerdere mensen ernstig ziek geworden door corona, onze buurman is nog altijd niet de oude na de besmetting in januari. Een peutertje van 3 is begin dit jaar ernstig ziek geworden en was pas na maanden weer een beetje de oude. Waarom zo reageren op maatregelen? Ik denk dat het ergens angst is. Als je jezelf kunt wijsmaken dat alleen oude mensen, mensen met (morbide) obesitas of mensen met onderliggend lijden ernstig ziek worden of overlijden, dan geeft het misschien een gevoel van geruststelling dat het jou dan niet overkomt en dat is wat sommige groepen die mensen ook graag wijsmaken. En dan passen die maatregelen en jonge, gezonde mensen die ernstig ziek kunnen worden of zelfs sterven niet in die gedachten. Bovendien gaat het allemaal over "ik, ik en nog eens ik". Ik hou me aan de maatregelen en heb me laten vaccineren omdat ik probeer niet ziek te worden. Bovendien wil ik geen belasting vormen voor de zorg. Ook zijn er mensen bij wie het vaccin helaas niet (goed) werkt en ik hoop dan door mijn vaccinatie mee te helpen aan een soort schild voor deze mensen. Nee, ik laat me dus niet alleen voor mezelf vaccineren. Ik weet dat vaccins niet 100% werken. Ik heb daar zelf ervaring mee, ik heb kinkhoest en mazelen gehad ondanks vaccinatie, maar ik ben er niet zo heel erg ziek van geworden, gelukkig. Wel maandenlang hoesten, hoesten en nog eens hoesten door kinkhoest.

    Ans Dekker-Martis
    Ik ben het helemaal met je eens!!!
    Ook ik heb mij laten vaccineren en ook een combinatie van voor mijzelf en anderen.
    Ik hou mij ook aan de maatregelen..... niet dat ik met een meetlat loop, maar toch......ik probeer afstand te houden.
    Hoe sneller we nu het virus in bedwang krijgen, hoe minder kans op varianten waardoor het steeds lastiger wordt om het te bestrijden. Ik heb geen moeite met de maatregelen, ook niet met de lock downs. Natuurlijk heb ik liever dat alles normaal is, maar er is wel meer in mijn leven dat ik liever anders gezien had..... het leven is niet één groot pretpark, er overkomen ons dingen waar je mee moeten zien om te gaan..... je kan je kwaad maken, gaan zitten treuren, je verstoppen.... maar dat helpt allemaal niet. Maak er het beste van en dan blijkt het leven toch nog mooi te zijn. Soms moet je om wat voor reden dan ook je leven anders indelen, aanpassen.
    Bovendien.... al ben je het er niet mee eens....regels zijn regels! Zo nu en dan kleine overtredingen begrijp ik, maar alle regels aan je laars lappen gaat te ver.
    Ik ken mensen die ondanks dat ze bewust niet ingeënt zijn en denken dat het allemaal wel meevalt toch rekening houden met anderen...... zo kan het ook!

    BeantwoordenVerwijderen