Zoeken in deze blog

woensdag 15 juni 2022

Daarrrrr ben ik weer.

 Het was rustig hier.... nou ja, wel regelmatig aan de klus maar dat waren de klussen waar ik steeds al mee bezig was. Verder  niks bijzonders.

Omdat de glaszetters nu steeds vlakbij bezig zijn besloot ik vanmorgen toch maar eens te bellen om te vragen of het echt nodig is dat er iemand komt inmeten. 
Ja het was nodig..... en man aan de telefoon was duidelijk niet blij met met mijn late telefoontje..... want het speelde al zo lang en er waren diverse brieven gestuurd en een mail. 
De mail weet ik.... in de spam.....vond ik daardoor pas later, ik kijk wel regelmatig in de spam, maar niet dagelijks..... en dan nog..... de naam van het bedrijf kende ik niet, dus dat lees ik dan meestal niet eens (deze keer wel). 
Het briefje dat ik vond was achter een schoenenkrat gevallen (dat bleek van dezelfde dag als het mailtje te zijn) zag ik eerst ook voor een folder aan en ik weet niet waarom ik het toch verder bekeek, maar daar stond op 'vandaag bellen' en dat vandaag was al lang voorbij. Wat ik wel vond (in de week dat de eerste 'folder' en de mail in de spam kwam) was een briefje van de schilder..... ook zo'n folderachtig briefje, maar de naam van de schilder kende ik, die was hier eerder geweest en ik wist dat die weer zou komen, dus dat las ik meteen.  Dat vond ik op vrijdagavond en daar stond ook op dat ik de glaszetter moest bellen, maar zonder telefoonnummer erbij. Dat andere briefje had ik toen nog niet gevonden, dus zonder nummer is het lastig.
Andere briefjes weet ik echt niet van...... als er meer waren ben ik toch bang dat ik die voor folders aangezien heb. Ik heb ook van mensen gehoord dat zij eerder een briefje van hun hadden dan van de woningbouwvereniging met de aankondiging van nieuwe ruiten. Als ik dat ook gehad heb heb ik dat zeker voor reclame aangezien. 
Vorige keer met nieuwe ruiten hebben ze het ook niet bij iedereen ingemeten, dus toen ik het briefje na een week vond dacht ik dat het niet meer nodig was, maar zij meten dus wel elk huis.... ook al zijn de huizen hetzelfde (er zijn in deze 2 straten 2 types huizen en dan nog een paar beneden en bovenwoningen). Ik kan mij niet voorstellen dat dat grote verschillen oplevert, bij het vorige glas heb ik nooit over problemen gehoord bij het zetten, maar goed... zij doen het dus wel precies, dat is duidelijk. 
Het kwam mij natuurlijk goed uit ook dat ik dacht dat het niet meer nodig was, want ik had toen toch geen afspraak kunnen maken omdat ze er niet bij konden, maar dat kan nu wel.... het is net een pakhuis, en niet overal is veel ruimte, maar goed......het is niet anders, er is nu geen tijd om dat beter te doen. 




Of ik mijn telefoonnummer even wilde doorgeven. Ik gaf en mijn vaste nummer en vertelde dat ik meestal thuis was, wel een mobiel nummer heb, maar die zit meestal onder in een tas en dan hoor ik hem niet. "Dan moet je hem bovenin je tas leggen"..... tsja. 
Ik zou met 10 minuten teruggebeld worden door een ander.
Nou, die belde inderdaad snel daarna..... ze was vriendelijk.... praatte af en toe wel wat snel (doe ik ook, is slecht af te leren)  waardoor ik mijn best moest doen het te volgen. 
Er komt nu maandag iemand....... toch wel wat schuldbewust zei ik dat ik zou zorgen dat ik de hele dag thuis was .....maar ze kon wel een tijd doorgeven.... geen exacte tijd, maar dat hoeft niet. 
Ik vroeg of de keuken van buitenaf gemeten kon worden want anders moet ik kasten weghalen en ik snap dat dat moet als ze met het glas komen, maar om het 2 keer weg te halen zie ik niet zo zitten. Als ik het goed verstond was dat wel mogelijk. 

Toch vraag ik mij af of ik nou de enige ben die zo laat is. Ik vind het ook wonderlijk dat na die ene week er geen berichten meer kwamen.... waardoor ik bleef denken dat het niet nodig was. 
Als ik toen net een paar weken met vakantie zou zijn geweest dan had ik bij terugkomst echt niet al die 'folders' bekeken. 

Maar ik ben wel blij dat we nieuwe ramen krijgen.... vooral omdat er dan ook nieuwe roosters komen. 
De roosters die we nu hebben zijn zo dun dat ze ook als ze dicht zijn veel kou doorlaten. 
Voor die tijd had ik enkel glas..... en toen ik dubbel glas kreeg met die roosters hoorde ik veel meer geluid van buiten... dat kwam door die roosters en ik heb ook niet gemerkt dat ik minder stookkosten had. Nu krijg ik HR++-glas met smallere roosters en ik heb mij laten vertellen dat dat een ander systeem is.... hopelijk werkt dat beter, want soms gingen deze ook wat lastig dicht. 
 Gelukkig worden de (hard-)houten kozijnen niet vervangen...... ik hou niet van kunststof kozijnen. Daar kan je niks mee...... geen spijkertje om iets voor het raam te hangen en die plakhaken laten vaak toch los na een tijdje. Verven in een andere kleur lijkt mij ook geen goed idee..... en ik vind het gewoon vaak minder mooi (het zal niet altijd opvallen denk ik, ook daar zal verschil in zijn). En als we nu nieuwe ramen krijgen dan zullen ze echt niet snel de kozijnen vervangen. 

Dus ik ben echt wel blij, maar ik had het liever volgend jaar gehad (maar dat ik het dan wel nu al wist!) Waarschijnlijk was mijn huis dan ook niet perfect geweest, maar wel veel beter..... want ik was in januari al begonnen met reorganiseren en opruimen, maar nog rustig aan. En zolang ik mij goed voel ga ik dan wel door. En dat gaat gelukkig goed nu, ik voel mij steeds beter...... wel alles in etappes, geen uren achter elkaar, maar dat is normaal voor mij. 

Maar goed.... ik beken..... ik had het anders moeten doen en wel moeten bellen...... ik had het ruim moeten hebben in huis, dus nooit meer ziek worden zodat ik altijd alles kan doen wat nodig is en alle folders lezen en alles meteen begrijpen..... ook al ging het eerder anders. 

3 opmerkingen:

  1. Geja Staal
    Zet um op opoe ….. het gaat lukken en dan heb je minder stookkosten das toch ook wel lekker!

    Ans Dekker-Martis
    Precies, ik ben er ook echt wel blij mee. Overigens met ik al zuinig met mijn energiegebruik, maar het mag altijd nog zuiniger worden. En nu weet ik in elk geval al beter waar ik aan toe ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze post zou 'Glasperikelen' moeten heten. 😁🙄 Zoveel gedoe.
    Zijn ze eenmaal geplaatst dan ben je er blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben er zeker blij mee..... maar ik had het graag eerder geweten.
    In een ruim huis is het geen probleem, maar bij mij dus wel. Nou ja, een extra aansporing om op te ruimen en dingen weg te doen.... en vooral dat laatste is niet mijn sterkste kant! Maar het komt goed. En als dat ook mij tuin opgehoogd is is alles weer netjes en goed bij te houden.... zolang ik mij goed blijf voelen.

    BeantwoordenVerwijderen