Zoeken in deze blog

maandag 20 juni 2022

Zondag, bijna vakantie en inmeten

Zondag was ik veel te vroeg wakker, maar dat kwam door een felle flits tegen vijven. Onweer. Als snel volgde er een stortbui, dus snel boven de ramen dichtdoen! Het was ook weer snel voorbij, maar toen was ik wel wakker! Later toch nog even geslapen gelukkig. 
En de dag eindigde prachtig:





 


Inmeten...... ik kon de glasman tussen 13.00 en 15.00 verwachten...... hij was er om ongeveer 13.15.... lekker vlot dus. Ik zag hem al bij mijn keukenraam rommelen.... en toen belde hij...... ik was de hele ochtend bezig geweest in een poging om extra ruimte te maken. Na het douchen snel een kastje dat onder het raam staat verschoven, een tweede liet ik staan, het is alleen inmeten, daar moest hij wel bij  kunnen zo. De luxaflex omhoog..... bijna alles van de vensterbanken, spullen voor de rommelmarkt zondag alvast in mijn auto gezet (dat ruimt ook).... nou ja, veel gedaan.... te veel en te vroeg...... al snel kon je mij uitwringen.... en moest ik echt even zitten met een kop koffie. Ik had geen rust ik moest verder.....  na het douchen de wat rustiger klusjes en ik was wat bijgekomen..... ik was er helemaal klaar voor. Hij kwam binnen en zei dat hij alleen het grote achterraam en de achterdeur wilde meten. Huh? Heb ik daar zo mijn best voor gedaan? De hele ochtend bezig geweest! Bekaf! 
De achterdeur wilde hij van buitenaf doen..... nou, dan had hij alles waar hij voor kwam wel van buitenaf kunnen doen..... maar hij dacht dat hij niet achterom kon komen, dat hij dan over het water moest om dat te bereiken.... ach ja, dat kan ik begrijpen, hij komt hier niet vandaan en we zitten wel dicht bij het water, maar onze tuintjes zijn klein, dus er is ruimte voor een pad en een grasveld erachter.... zo heeft hij ook weer wat geleerd. 
Hij vond wel dat ze het wel even hadden mogen zeggen dat hij niet alle ramen hoefde op te meten.... vond ik eigenlijk ook, maar ja...... 
Gelijk even gevraagd of de keukenkast weg moet als ze komen...... hij vond dat het zo wel moest kunnen. Even voor een ander iets gevraagd waar het wat wonderlijk gegaan was en die daardoor niet wist of het wel goed ging. Ik ben weer een stuk wijzer en ik kon iemand geruststellen! 
Aardige jongen.... (alles jonger dan 35 is voor mij tegenwoordig een jongen of een meisje, dat is een teken dat ik ouder wordt!). Dat hebben we ook weer gehad! Ik denk 5 minuten werk inclusief het beantwoorden van mijn vragen.

Er komen steeds meer soorten glas bij, steeds beter isolerend, maar ik zou willen dat er glas was dat wel goed isoleert maar dat meerdere mogelijkheden heeft. Als het binnen te warm is moet het de warmte naar buiten doorlaten. In de winter moet het juist de warmte binnen laten. Warmte van de zon mag naar binnen tot het aangenaam warm is, anders niet..... dat zou dus allemaal zelf in te stellen moeten zijn. Volgens mij bestaat dat nog niet, maar dat lijkt mij pas echt goed. 
Wat ik van isoleren vaak wel vind....... alle kieren worden goed dichtgestopt, maar er moet wel geventileerd worden..... daarom dus ook de roosters in de ramen..... waardoor bij ons dus door die (dichte) roosters zoveel kou kwam dat het effect van de dubbele ramen teniet werd gedaan. 
Hopelijk zijn de nieuwe roosters beter! 


Bijna zomer.....dinsdag 21 juni om 11.14 begint de zomer en zullen de nachten langzaam aan weer langer worden.  Het weer is mij zomers genoeg...... warmer hoeft echt niet.... en af en toe een paar koele dagen vind ik heerlijk..... en het mag zelfs ook nog regenen af en toe. 

En dan is het ook al bijna zomervakantie, hier begint het op 16 juli.
Eerst nog wat optredens...... met de kapel spelen we (zoals meestal) bij de blubberrace...... het is dan bijna altijd zonnig met een stevige wind. Het is bij mij aan de overkant..... aan de andere kant van de weg en daar een weggetje volgen tot het eind.... ik ga dus altijd op de fiets, dat is gewoon het handigste.  
Met de fanfare hebben we als het weer het toelaat de laatste repetitie altijd buiten, ook een leuk slot. 
Een ander optreden is afgeblazen en dat spijt mij niet. Ik had die dag teveel tegelijk. Het optreden kwam het eerst en ik gaf aan dat ik kon die dag..... maar helaas wist ik nog niet hoe laat, dus toen ik een berichtje kreeg met een uitnodiging voor een verjaardag moest ik een slag om mijn arm houden. Die verjaardag was pas in de namiddag, maar het zou elkaar best kunnen overlappen..... zonder tijd kan ik niet iets anders afspreken. 
Vervolgens kwam er een uitnodiging voor een bbq. Erg leuk en vast erg lekker...... maar dat kwam in elk geval slecht uit met die verjaardag, dus de bbq laat ik lopen, ik heb mij afgemeld. De fanfare gaat voor, die was het eerst en ik had al gezegd dat ik er zou zijn. Als iedereen toch maar gaat afzeggen blijven ze met te weinig mensen over, dus dat kan niet!
En nu valt het optreden af..... afgeblazen door de organisatie die ons uitnodigde, dus ik was blij! Het leek mij leuk, het was iets wat ik eerder meemaakte, maar het kwam mij gewoon slecht uit. Ik kan dus gewoon naar die verjaardag.... ik hoef niet steeds op de klok te kijken of ik nog naar de bbq kan.... gewoon alleen die verjaardag!

In de vakantie heb ik ook nog wat in de planning staan, maar ja...... nu corona weer oprukt kan dat zo weer veranderen. Het plan is dat ik een paar dagen ga logeren...... de precieze datum is nog niet bekend, maar wel in welke periode het valt, dat rest bespreken we later wel. De afgelopen jaren hebben wel duidelijk gemaakt dat het zo ineens weer anders kan zijn.
En er kunnen zoveel dingen roet in het eten gooien....... want mijn logeerpartijtje valt in een periode dat iemand met vakantie gaat en een ander juist thuisblijft en daarom ga ik gezellig even naar de achterblijver toe. Die vakantie kan ook anders lopen door corona, door hittegolven, bosbranden of wat dan ook..... dan zal het voor mij ook anders zijn. Geen probleem natuurlijk..... het loopt zo het loopt en hoe leuk het ook zal zijn.... er zijn erger dingen dan het niet doorgaan ervan. Ik hou er gewoon rekening mee!
Meestal logeer ik ook bij Edwin..... maar dat heb ik ook nog niet afgesproken..... dingen ver van tevoren afspreken werkte de afgelopen jaren niet en dat zit er bij mij nog steeds in. Ik wacht het allemaal nog even af. Thuis verveel ik mij ook niet! Genoeg te doen, maar ik ben wel van plan om hoe dan ook een vakantiegevoel te krijgen.... dus niet alleen maar klussen en opruimen etc. ....nee..... fietsen, wandelen, terrasje..... dat soort dingen, afhankelijk van wat er kan! Ik pas mij aan aan de omstandigheden. 
Tijdens de lockdowns heb ik mij ook niet verveeld...... en mijn (gedeeltelijke) lockdown duurde langer dan verplicht was..... maar ik zag het toen nog niet zitten om naar de muziek te gaan, te winkelen en meer van die dingen. Liever wat meer afstand! Wandelen kan dan heel goed, heerlijk en dan kwam ik veel bekenden tegen, dus de sociale contacten waren er toch wel.... en ook via telefoon of internet.... geen probleem. Boodschappen deed ik wel zelf.... op een paar keer na...... maar winkelen is wat anders, dat deed ik nog niet en ik heb ook lang gewacht voor ik weer met het ov ging. 
Als dat weer nodig is...... jammer, maar geen drama..... ik vermaak mij wel. Natuurlijk levert het voor anderen vaak wel problemen op en hopelijk is het dus niet nodig, maar voor mijzelf is het echt geen probleem!
Maar door de voorgaande jaren vind ik het ver van tevoren plannen dus moeilijk. Ik zie wel hoe het loopt. Altijd leuk om naar Arnhem te gaan.... en ik wil alleen als Edwin het niet vervelend vind..... als het hem slecht uitkomt of als hij er even geen zin in heeft hoop ik dat hij dat zegt.... want ik vind dat heel normaal! Een week je moeder op je lip...... is misschien niet altijd leuk! Dat is net als met alle feestdagen.... gewoonlijk vieren we die samen, maar ik heb altijd gezegd dat het prima is als ze eens wat anders willen. hij kan het ook niet helpen dat hij enig kind is..... bij 6 kinderen is er keuze (al zal dat vaak ook wat vaker bij de één dan bij de ander zijn) en kan je als kind denken..."nou mijn broer en zus maar eens". Al kan je nog zo goed met elkaar opschieten..... het kan ook wel eens teveel worden en dan mag dat gezegd worden!

Ik kijk nu al uit naar de vakantie..... wat ik ook ga doen....... vakantie is VRIJHEID!



3 opmerkingen:

  1. De foto's zijn inderdaad prachtig!
    Het inmeten is gedaan, nu ga je je opmaken voor de vakantie. Plannen is nattevingerwerk ivm corona, daar doe je niets aan. Gelukkig hoeven we weinig rekening te houden met anderen, dat is een voordeel van eigen baas zijn.
    De langste dag alweer, ik was het vergeten. Ondanks de zon vind ik de sfeer niet zomers, ik weet niet waarom. Ik kan de tijd niet meer bijhouden waarschijnlijk. 😀😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kleuren veranderden steeds buiten, ik moest gewoon foto's maken.
    Dat inmeten stelde dus echt niks voor, het was gewoon onzin dat elk huis apart ingemeten moest worden. Nu maar afwachten.
    Nee, meestal hoef ik niet met veel mensen rekening te houden.
    De tijd gaat steeds sneller.... het is echt bijna niet meer bij te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elisabeth van der Ark
    Wie weet komt dat nog wat jij opperde met het glas. Maar ik denk dat wij het niet meer meemaken. Sinds ik niet meer werk heb ik iedere dag vakantie. En een vakantiegevoel.

    Ans Dekker-Martis
    Elisabeth van der Ark Ja, het zou mooi zijn dat glas.
    Dat heb ik ook wel, maar buiten de vakanties heb ik wel mijn verenigingen e.d., dus het is pas vakantie als dat ook stil staat.

    Elisabeth van der Ark
    Ans Dekker-Martis Ja maar dat is toch hobby. Ik heb ook mijn dingen te doen en tot nu zie ik alles wat geen werk is als hobby. Dat kan ik doen of niet. Verenigingen doe ik niet aan, dat geeft verplichtingen. Geen zin meer in. Trouwens, daar heb ik niet eens de puf meer voor.
    Ans Dekker-Martis
    Elisabeth van der Ark Ja, het zijn heel leuke hobby's die juist in verenigingsverband erg leuk zijn, maar het geeft wel verplichtingen en hoe leuk ik het ook vind.... ik vind het heerlijk als we een tijdje vrij zijn

    Elisabeth van der Ark
    Ans Dekker-Martis geniet er maar optimaal van.


    Yolanda Vis
    Op naar een vrolijke en gezellige zomervakantie! 🎷🎼📯

    Ans Dekker-Martis
    Yolanda Vis Yeah

    BeantwoordenVerwijderen