Zoeken in deze blog

donderdag 9 juni 2022

Glas

 Woensdag:

En toen kwamen de 'glasmannen' ineens heel dichtbij...... bij de buren. 
Ik zag ze bezig met de steiger en kreeg het idee dat ze het handiger vonden als ik mijn autootje wegzette. 
Dus even gevraagd...... en ja..... dat was handiger. Geen probleem natuurlijk. Ik bleef even met buurvrouw en één van de mannen praten. Ik vertelde dat het vol was bij mij..... hij zie: "Nou, we zijn eens bij iemand geweest daar moesten we zo" en hij deed voor hoe hij steeds een plek moest zoeken om zijn voeten te kunnen neerzetten. Buurvrouw en ik zeiden gelijk dat dat bij mij ook zo was hahahah. 
Ik heb wel looppaden overal, maar die zijn op sommige plaatsen wat smal.... maar ze kunnen wel hun voeten normaal neerzetten. Ik kan overal langs en ik ben dik, dus dan zal het vast wel lukken.... dacht ik.  Het ziet er natuurlijk niet uit..... overal stapels met bakken en kleding..... want doordat alles nu zo raar staat kan ik niet meer in mijn kasten en heb ik een deel van de kleding op een stapel gegooid. Komt allemaal weer goed! Als alles weer zijn eigen plekje heeft kan ik overal weer normaal bij! Doordat er zoveel opzij moest was ik al vroeg begonnen en dan is het lastig als kasten gebarricadeerd zijn, maar ja.... ik kan niet alles in 1 of 2 dagen doen. 
Ik hoorde nu dat ze het glas eerst binnen zetten.... lieve help, dan hebben ze nog meer ruimte nodig. Nu heb ik alles zo staan dat er als het nodig is wel iemand zich erlangs kan wurmen, maar als dat met flinke ruiten is...... volgens mij is dat al lastig als alles ruim is, want boven aan de trap moeten ze meteen een haakse bocht maken. En daar heb ik nog een volle boekenkast staan, aan de kant..... normaal geen probleem.....maar ik ben bang dat die ook weg moet. En er staan allemaal bakken.... ik dacht dat ik alleen zelf daarlangs moest, maar nee dus. Nou ja...... we zien wel! Ik denk dat het heel snel alles verschuiven wordt..... als ze voor bezig zijn alles naar achteren en als ze achter bezig zijn alles naar voren. Dat was ik toch al van plan met een paar dingen, maar nu moet het blijkbaar met veel meer. En het bed op Edwin zijn kamer..... het is of deels voor het raam, of erlangs kunnen, allebei gaat niet! 

Na van de eerste schrik te zijn bekomen ging ik boodschappen doen....... ik kwam terug en zag ze de ruiten via de steiger omhoog tillen.... oooooooo....... ze zetten ze misschien wel binnen en misschien lopen ze wel binnen door, maar het glas gaat dus niet het hele huis door..... pfffffff...... dat scheelt weer! Ik dacht ook al.... dat kan haast niet. Dan kan mijn boekenkast wel blijven staan, dat is al een hele opluchting, want op dit moment zou ik echt niet weten waar ik die zou moeten zetten. Hoe langer het duurde, hoe minder nauwkeurig ik de dingen opruimde, want ik had haast! De laatste bakken die ik nu nog vul zitten dan ook vol met echt van alles wat..... sorteren is er nu helemaal niet meer bij..... ik heb haast!  Ik weet nog niet wanneer ik aan de beurt ben, ze maken eerst een afspraak. Daarom gaan ze kriskras door die twee straten, ik snapte er eerst niks van. Dacht ik dat ze dichtbij kwamen waren ze een dag later weer helemaal aan de andere kant..... het gaat dus niet op volgorde. De vorige keer dat we andere ruiten kregen stond er een steiger rondom en gingen ze achter elkaar door. Dat kan nu niet meer.... er zijn huizen verkocht en bij die huizen willen ze natuurlijk geen steiger. 

Om een uur of 11 hoorde ik mensen in de tuin van de buren...... ik keek...... en daar stond de steiger al. Voor was hij al weg! Dat gaat snel! In één dag klaar? Ik zag toch bij sommige huizen de steiger langer staan. Maar op één dag? Dan moet ik wel heel snel alles verslepen..... ik geloof niet dat ik hier blij van wordt. Wel lekker als het snel klaar is, maar toch...... 
Maar de steiger bleef achter staan, geen idee wat ze daar gedaan hebben woensdag, maar ik denk niet dat ze klaar zijn, dat zou erg snel zijn. ..... en donderdag zag ik ze niet.... nou zie ik ook niet alles, maar ik hoorde ook niks, dus ik denk dat ze niet geweest zijn..... maar de dag is nog niet om.... het zou nog kunnen.  Het is wel handig als ik weet hoe lang ze bezig zijn e.d.

Ineens zag ik woensdag buiten een muur die er eerder niet stond. Mijn rolgordijnen en plantjes e.d. zorgden ervoor dat ik maar een klein deel zag, maar het was echt een muur en al snel zag ik dat het de achterkant van mijn eigen schuur was! Ik snapte er even niks meer van en liep naar het raam om het beter te bekijken. 
Hahahaha...... daar stond een wagen met ruiten erop en mijn schuur weerspiegelde daarin...... ik voelde mij ineens heel dom! 

Het plan was om 's middags maar eens alvast wat gordijnen eraf halen en wassen. Wat klaar is is klaar, dat kan er dan na afloop zo weer aan. Op mijn slaapkamer laat ik de overgordijnen hangen.... die zijn echt af......ik heb al nieuwe gekocht. Maar ik hoef daar dan geen haast te maken met ophangen, want die oude hangen er nog. Er is genoeg te doen als ze met één kant van het huis klaar zijn, dus prettig als ik daar geen gordijnen op hoef te hangen, niet meteen in elk geval. 
Ik begon met het kleine kamertje..... de val hang ik er niet terug, daar komt wat anders voor in de plaats en dat heb ik al in huis....... maar toch even wassen natuurlijk. Het overgordijn gaf enorm af..... niet erg, als het maar lekker opfrist! En dan af en toe een ander gordijn, ze komen allemaal aan de beurt!
Dat is het voordeel van de werkzaamheden...... alles is daarna lekker fris, want er gaat natuurlijk niks op z'n plaats zonder eerst schoongemaakt te hebben. Gordijnen was ik niet vaak en nu was ik ze allemaal. En bedden haal ik ook niet vaak van z'n plaats en meer van die dingen..... dus het is meteen een soort grote schoonmaak..... wat ik normaal echt niet doe.... ik ga niet mijn hele huis in één keer helemaal van top tot teen schoonmaken.... echt niet! Maar nu dus wel.... nou ja, niet letterlijk alles, maar wel heel veel in korte tijd. En daarna komen meer dingen op een andere plaats te staan, dus ik ga gewoon door..... grote reorganisatie en schoonmaak!

Waar een ander genoeg heeft aan een stoel heb ik een flinke keukentrap voor nodig. Ik heb een wat kleinere trap die lekker licht is ( maar minder stevig) .... die is in elk geval beneden te klein om bij het plafond te kunnen.......... Ik kan er bijna bij en met wat rekken zal ik het misschien met mijn vingertoppen net kunnen  aanraken, maar ik kan daar dan niks doen. Als ik in een hoek moet zijn is het altijd lastiger..... hoog op een trap sta ik verder van die hoek af...... dan kan ik er dus ook niet bij! Soms helpt een grijpstok dan, maar daar kan ik ook niet alles mee. 
Ik heb ook een steviger en hogere trap, die staat op zolder maar die is loeizwaar........ niet om steeds mee de trappen op en af te gaan. Boven is het iets lager, dat is voor mij wat prettiger, maar de zolder is juist erg hoog. Vroeger hadden we daar zelfs op 2 plekken glas tot aan de nok..... ik kon er zelfs op die hoge keukentrap niet bij en dan ging ik al hoger dan ik eigenlijk durfde. Met een ramenstok ging ook niet, want het was een driehoekig raam en ik kwam met die stok niet in de punt natuurlijk,  dat past niet. Gelukkig zijn dat kunststof platen geworden...... dat is beter.  

Donderdag weer een ander gordijn gewassen en uiteraard weer wat opgeruimd. Lekker bezig geweest, maar de haast is er nu af.  Vanmiddag even goed stofzuigen boven, spinnenwebben weghalen die stiekem achter een gordijn verstopt zaten... dan ik dat ook weer klaar!

Tussen de middag mijzelf verwend met een portie kibbeling, ik vond dat ik dat wel verdiend had..... meteen een zoute haring meegenomen voor vrijdag.... lekker!!!!






8 opmerkingen:

  1. Lieve help, wat een werk. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi, vervelen doe ik mij toch nooit. Ik doe alles in etappes, ik kan niet lang achter elkaar doorgaan..... dus steeds pauzes ertussen. Maar ik heb nu voorlopig het ergste wel gehad....pas als ze komen moet ik nog even snel wat dingen doen die eerder niet kunnen..... verder is er nu geen echte haast meer. Als ik niet alle gordijnen gewassen heb dan was ik ze daarna wel..... maar het is prettiger als ze al gewassen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig is het bij mij klaar. Maar die kit bah wat een lucht. Nu de schilders nog

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O getsie...... nooit bij stilgestaan. Volgens mij hadden ze dat de vorige keer niet. Ik heb een hekel aan dat soort luchtjes, daar krijg ik vaak hoofdpijn van. Maar lekker alles open zetten dan.

    Normaal vind ik het ook vervelend als de schilders komen, maar deze keer geen probleem.....dat is niks in vergelijking met dat glas...... dan hoeven er alleen maar ramen en deuren open.
    Al het achterstallige werk in mijn huis moet nu achter elkaar...... tsja...... het is even een klus, maar dan is het wel weer netjes.
    Maar uhhhh ik ben nu wel nieuwsgierig wie anoniem is 🤣🙃, ik heb wel een idee..... maar eigenlijk meer ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Yvonne Willen
    lieve help Ans, wat een werk en wat een gedoe ....werd moe bij het lezen, wel zwijgen als je er midden in zit. Sterkte.

    Ans Dekker-Martis
    Ach, als ik het wat ruimer had gehouden in huis was het niet zo'n probleem..... en ik liep ook nog erg achter met klussen, dus nu extra werk...... maar dan knapt het wel op. En ik ben nu zover dat ik het belangrijkste klaar heb, dat voelt rustiger. En ik ben echt niet de hele dag bezig hoor, dat red ik niet.
    Het voordeel van een huurhuis is dat dit gewoon gedaan wordt als je een goede verhuurder hebt, maar het nadeel is dat je zelf de werkzaamheden veel minder kan plannen. Volgend jaar was mij beter uitgekomen, maar dat had ik dan wel graag nu al willen weten!

    Yvonne Willen
    kan ik me voorstellen, wens je veel geduld toe.

    Ans Dekker-Martis
    dank je, gaat lukken


    Jan Snieder
    Ans, als het eenmaal klaar is valt er een last van je schouders én is de stress helemaal verdwenen. En dan alles op je gemak afmaken wat je nog doen moet.

    Ans Dekker-Martis
    Jan Snieder Precies Jan. Als het nieuwe glas erin zit kan ik alles in mijn eigen tempo doen..... nu ook al wat meer hoor, de ergste haast is eraf.
    Heerlijk dobberen op het water zoals die kikker op jouw gifje.... maar dat kan ik zonder op een blad te liggen...... ga ik morgen weer doen in het zwembad!

    Geja Staal
    Ik word al moe als ik je verhaal lees….. sterkte er mee!
    Beantwoorden3 u
    Ans Dekker-Martis
    Hahaha, nou.... het ergste heb ik voorlopig gehad! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukkig hoef je je na plaatsing niet te haasten, dat scheelt.
    Maar voor het zover is, wat een gedoe.
    Grappig dat je je eigen schuur zag weerspiegeld, net een komische film. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als ik een ruim huis had zou het geen probleem zijn hahaha.... maar ja.... ik had veel achterstand.

    Ja, die schuur..... zo raar was dat.... en zo stom!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En na plaatsing inderdaad rustig aan en dan kan het alleen maar opknappen...... alles weer een eigen plek!

    BeantwoordenVerwijderen