Zoeken in deze blog

zondag 5 juni 2022

Lekker dagje


 Zaterdag was ik vroeg wakker en om 8 uur was ik al aan het chatten met mijn net ontdekte achternicht.
We wisselden wat foto's en gegevens uit, heel leuk!
Ik weet nu dat ze wel eens bij mijn opa en oma is geweest en bij andere familie in Monnickendam. Ze wist niet dat het mijn opa was, maar ze had het over iemand die aan een gracht woonde en sigarenbandjes had. Dat kon alleen maar mijn opa zijn.... ik had het niet eens meteen door. 

Heel apart dat we van elkaars bestaan niet wisten en dat wij door mijn weblog in contact met elkaar zijn gekomen. Ik kende wel de naam van haar moeder en haar tante heb ik gekend..... maar verder wist ik niks. 


Nog even rustig aan gedaan, een luie zaterdagochtend, maar ik ben daarna weer bezig geweest op zolder. Niet heel lang, maar wel veel gedaan en vooral belangrijke dingen. Ik had voldoende ruimte gemaakt om het bed te verschuiven zodat er ruimte  bij het raam is. Morgen nog wat dingen op dat bed zetten, zodat ik ook verder meer ruimte krijg. 
Die kamer is in principe klaar voor de dingen die komen gaan. 
Er staat nog wat op de vensterbank en er hangen nog gordijnen, maar dat is zo klaar. Dergelijke dingen heb ik ook nog op andere kamers te doen en op Edwin zijn kamer moet het bed nog opzij, maar omdat ik er dan niet meer door kan doe ik dat zo laat mogelijk. Net als de keuken, als ik daar de kasten al ga verschuiven kan ik echt nergens meer bij, dus dat moet even wachten. Ondertussen is er nog genoeg te doen, maar dat heeft niet veel haast meer, dat voelt al veel prettiger.
Daarna lekker gewandeld, nog niet heel ver.... ik wilde het niet meteen overdrijven. Eerst naar de kledingbak en daarna nog een wandeling eraan vastgeknoopt waarbij ik in de buurt van mijn huis bleef.... even nog op zeker! Maar het ging goed.... ik knap echt weer op!!! Dan kan ik weer gewoon dagelijks gaan wandelen, ik voel mij beter en heb er nu ook meer tijd voor. 

En 's avonds heb ik lekker lui tv gekeken..... nachthemd aan, lekker ontspannen! 

Zondag voorlopig de laatste keer naar de kledingcontainer en wat bakken naar de 'buurschuur' brengen..... nog wat klusjes boven en natuurlijk weer wandelen. Verder rustig aan.... het is Pinksteren! 



3 opmerkingen:

  1. Zo leuk om dit te lezen, en zo worden de familiebanden weer bij elkaar getrokken. het leukst is dat dit een familietak is waar ik helemaal niets van wist. mijn Oma was namelijk overleden toen mijn moeder 4 jaar was. dus dat maakt het nog bijzonderder! Ik ben blij ei!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wist ook niet van jouw bestaan, hoewel ik de naam van je moeder wel kende en andere familieleden van jouw 'tak' van de familie ook. Toen ik wist wie je moeder was had ik dus wel snel door hoe het in elkaar zat.
      Zo leuk om zo toch weer wat meer van de familie te leren en jou te leren kennen.

      Verwijderen
  2. Yvonne Willen
    Fijn te lezen dat het toch echt wat beter gaat met je. Houen zo!

    Ans Dekker-Martis
    Doe ik! 😃

    BeantwoordenVerwijderen