Zoeken in deze blog

donderdag 23 juni 2022

Mijn huis

 Na het harde werken van maandag deed ik het dinsdag wat rustiger aan. 
Ik besloot zo weinig mogelijk weer op z'n plaats te zetten ..... dan maar ongezellig, het is toch een pakhuis, dan is het niet ineens een modelwoning als ik wat op de vensterbanken zet. 
De kratten met schoenen uit de gang liet ik ook staan..... vrijdag komt de Lianderman en dan moeten ze daar ook weg zijn. Ik heb een heel klein gangetje wat ook nog eens heel onlogisch is.....de deur kan niet eens een hoek van 90 graden maken..... achter de deur een smalle doorgang die niet recht op de deur aansluit..... heel lastig met kinderwagens en rolstoelen om meteen een bocht te moeten nemen! Naast de deur is een kleine ruimte waar de meterkast zit.... met de scharnieren helemaal in de hoek, zodat de meest logische plek voor een kapstok niet geschikt is voor een kapstok omdat dan de deur van de meterkast niet open kan. Ik had een prima kapstok toen ik lang geleden in een flat woonde met een nog kleiner gangetje, maar wel een logischer gang. Die kapstok had ook een schoenenkist...... ik kan het in dit huis echt niet plaatsen, tenzij ik hem steeds wil verplaatsen als ik in de meterkast moet zijn.... maar daar is hij te zwaar voor.  Ook de brievenbus zit in dat hoekje..... bij een gewone staande kapstok (voordeel is dan dat hij verplaatsbaar is) kan de post niet altijd goed door de brievenbus. Ik heb dus aan alle deuren kapstokjes hangen die je over de deur hangt, overal wat. In het hoekje een paar kleine haken in de muur die niet dicht bij de meterkast geplaatst zijn..... je moet toch wat! Aanbouwen naar de schuur zou mooi zijn.... er zijn mensen die dat gedaan hebben. De schuur heb ik dus aan de voorkant..... de schuurdeur tegenover de voordeur...... als ik mijn fiets uit de schuur haal moet ik of meteen een bocht maken, of de voordeur open laten staan, want tussen schuur en voordeur pas net geen fiets! 
Niet echt over nagedacht dus......  dan zou een schuurdeur aan de andere kant handig zijn..... en dan op de plaats van de huidige schuurdeur een binnendeur als er een stukje aangebouwd zou worden. Dat zou mooi zijn.... woningbouwvereniging.... dat zou super zijn!!! 
Ik woon heerlijk hier en ben echt wel blij met dit huis, maar niet overal is naar mijn idee goed over nagedacht. 

Maar goed, we krijgen nu nieuw glas, ook goed! Ik weet natuurlijk niet wanneer ze komen.... geen idee.
De tussentijd gebruik ik dan maar om het wat georganiseerder verder op te ruimen. Ze kunnen er nu redelijk bij, maar er zijn veel bakken waar ik gewoon van alles door elkaar ingegooid heb om maar snel klaar te zijn, want dat geeft rust. Nu kan ik af en toe een bak pakken en op mijn gemak uitzoeken.....dat lijkt mij op dit moment handiger dan steeds dingen terugzetten en weer wegzetten.... dat doe ik alleen als het echt nodig is..... zoals in de badkamer..... ik had een kastje verplaatst zodat hij er beter bij zou kunnen.... dat stond toen onder de douche..... ja, die heb ik natuurlijk al teruggezet! Ik had in de badkamer al vrijwel alle losse flesjes en potjes in kleine bakken gedaan, alles wat voor het raam stond en op kast of rek wat verplaatst moet worden. Dan is het eenvoudiger te verplaatsen. 
Ik leef nog wel een tijdje in een pakhuis...... en wacht af. Ik zal wel achteraan op de lijst staan omdat het nog maar net ingemeten is..... wat natuurlijk onzin was....... ik had dus toch gelijk dat het niet echt nodig was om dat bij elk huis te doen. De achterdeur was nodig omdat sommige mensen ooit een nieuwe deur hebben gehad en dat zou een andere maat glas kunnen zijn.... die snap ik nog, maar verder...... het was echt nodig werd er gezegd, man aan de telefoon was eigenlijk een beetje nijdig dat ik zo laat belde. Toen ik door begon te krijgen dat ze het echt nodig vonden dacht ik dat het misschien op tiende millimeters aankwam..... dan zou hij wel precisie meetapparatuur hebben..... ik weet niet wat er allemaal is op dat gebied, maar misschien wel iets met laser of zo..... nou..... hij had een rolmaat! Misschien een hele goede, maar gewoon een rolmaat. En hij heeft dat ding nauwelijks gebruikt want het meeste wist hij al!  
Bij iemand hadden ze verteld dat het soms wel centimeters scheelde per huis..... wonderlijk, ik kon het mij niet voorstellen. Ja, er zijn 2 soorten huizen...... daar kan wat verschil inzitten..... bij de huizen met de schuur aan de voorkant zit de keuken ook aan de voorkant. Schuur aan de achterkant is de keuken ook aan de achterkant. En beneden een heel andere indeling..... boven weet ik niet. 
En dan zijn er een paar boven en benedenwoningen. Ik ken iemand die op een bovenwoning woont en meteen gebeld had voor een 'inmeetafspraak' ze kwam snel uit haar werk om op tijd te zijn en dat lukte, ze was ruim op tijd. Maar een buurvrouw zei dat ze al geweest waren. Toch maar wachten, misschien komen ze nog terug. Niet dus...... gebeld...... "Ja, dat hebben ze van buitenaf gedaan!"  Huh? Een bovenwoning van buitenaf? Dan kunnen ze het bij mij ook van buitenaf doen. Ze kreeg ook nog te horen (toen ze haar adres gaf) dat dan de verkeerde hier een mailtje over gehad had. 
Dat is raar! En natuurlijk vroeg ze zich af of het allemaal wel goed gegaan was..... want haar hele blok heeft al nieuw glas, behalve zij en haar onderbuur. Omdat zij al eerder gebeld had was het vervelend om weer te bellen..... moet je dan vragen of ze het fout gedaan hebben en of dat vorige antwoord wel goed was? Met zulke vragen maak je meestal geen vrienden. 
Daarom vroeg ik het even aan de inmeter van de week...... en nee, ze meten een bovenwoning niet van buitenaf, maar al die bovenwoningen zijn hetzelfde..... dus het komt goed. Maar van elk type woning is alles dus hetzelfde...... alle bovenwoningen zijn hetzelfde.... alle benedenwoningen, alle woningen met de keuken voor en alle woningen met de keuken achter! Tenzij er iets veranderd is, zoals een verbouwing of een andere deur! Ondertussen heeft zo al een afspraak staan.... ik nog niet.... ik wacht af. 

Van de week heb ik wat stekkerdozen besteld met meerdere schakelaars..... alles valt apart uit te zetten en bij deze zit ook een hoofdschakelaar. Ik bestelde er eens één bij Vattenfall voor mijn gespaarde punten. Die heeft geen hoofdschakelaar.... maar hij bevalt goed en ziet er ook nog eens mooi uit... voor zover zo'n ding mooi kan zijn (later hadden ze hem niet meer, maar ik had ook nog niet genoeg punten). Ik weet nog veel meer plekken waar zo'n stekkerdoos handig is........ sowieso met opladers vind ik het handig..... gewoon erin laten zitten, maar wel uitschakelen terwijl de rest gewoon aan mag blijven. 
Handig ook met lampjes die zelf geen schakelaar hebben..... ik kan wel een schakelaar in een snoertje maken (jawel, dat kan ik, maar het is lang geleden dat ik dat voor het laatst deed), maar dit vind ik handiger. In mijn toekomstige hobbyruimte lijkt mij dat ook handig....... ik heb  bijvoorbeeld een lijmpistool zonder schakelaar, dan is zo'n stekkerdoos heel handig.





Als de werkzaamheden klaar zijn kan ik weer opbouwen en klussen...... het zal lang duren voor het klaar is, maar dat is niet erg. Eerst beneden en de slaapkamer...... en dan de rest. En dan zal ik niet altijd per kamer/ruimte verder gaan...... soms zal een deel van een kamer klaar zijn en dan ga ik misschien verder in een andere kamer...... dat kan handiger zijn..... soms. Ik zie wel, maar opbouwen is altijd leuk, veel leuker dan afbreken. Tussendoor hier en daar schilderen.... een beetje afwisselen. 

En als het dan ook opgehoogd is is het helemaal super. Ik keek even wat zand kost, maar dat viel mij flink tegen...... voorheen  (bij de vorige woningbouwvereniging) kregen we het (daar betaalden we wel maandelijks wat voor)..... dat vond ik wel handig. Nu moet ik toch nog maar even doorsparen..... zeker als ik het voor en achter wil laten doen. Geen idee hoeveel ik nodig heb, maar dat weet de stratenmaker wel. 
Maar eerst moet ik nog heel veel onkruid weghalen...... ik heb er normaal al moeite mee om het bij te houden, maar zo af en toe had ik toch weer een bak vol onkruid gewied ..... nu kom ik niet eens in de tuin...... mijn huis heeft nu voorrang! Dat wordt dan slingerend aan de lianen met een kapmes mij een weg banen door de tuin.... nee, geen foto's. 

2 opmerkingen:

  1. Er valt weer heel wat te regelen wat spullen betreft en intussen afwachten. Over woningbouw heb ik me al vaak afgevraagd: wie verzint zoiets. Een commissie, gevormd door ervaren huisvrouwen/mannen, de ontwerpen laten keuren lijkt me logischer. Zij hebben ook de deeën. Ik denk dat er vroeger lukraak gebouwd werd, niet gekeken maar wat logisch was. Alleen de prijs en het soort bewoners telde mee.

    Ik kijk op van de mooie stekkerdoos met aan- en uitschakelaars bij elk contact, ik wist niet dat ze bestonden en ga er naar op zoek, reuzehandig. Ik gebruik ze alleen voor de kerstboom en naast mijn bed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het plaatje is voor veel architecten belangrijker dan het gemak denk ik.

    Ja echt heel handig die stekkerdozen. Ik had er dus al één van Vattenfall, die is mooier om te zien.... niet dat dat erg belangrijk is, maar op een duidelijk zichtbare plek is dat wel mooi meegenomen. Die heeft geen hoofdschakelaar, maar dat vind ik geen probleem. Die heb ik al een tijdje in gebruik en ik vind het echt heel handig.
    Die van de foto heb ik bij Conrad.nl vandaan.... gelijk maar een paar gekocht. Voor de kerstboom is ook handig, vooral als je er meer op aangesloten hebt.... misschien andere verlichting..... dan kan je gewoon met de schakelaars kiezen wat je aan wil.
    Naast bed zal de wekker altijd op aan staan..... maar opladers niet...... evt. een lampje..... zoveel dingen die eenvoudiger zijn met zo'n stekkerdoos (vind ik).

    BeantwoordenVerwijderen