Zoeken in deze blog

zaterdag 11 juni 2022

Zaterdag.


 Zaterdag begon ik rustig... lekker uitslapen, langzaam opstarten. Wel nog wat nuttige dingen gedaan, maar niet teveel. 

Daarna was ik weer EHBO-er in de Grote Kerk..... bij een concert van 2 koren (die gezamenlijk zongen). Het ene koor is bekend, want dat is 'onze'  cantorij..... en voor dat koor ben ik al vaker EHBO-er geweest. 
Ik besloot lopend te gaan, het is niet ver en ik ben alweer een stuk fitter, dus dat moest kunnen. 
Om het evt. rustig aan te kunnen doen vertrok ik vroeg..... en kwam veel te vroeg aan. Het was heerlijk weer, er staat daar altijd wind en dan is het zelfs in de zon goed uit te houden, dus ik bleef lekker even in de zon staan..... leunend tegen een paal. 

In de kerk was het heerlijk koel, volgens mij is het daar tijdens een hittegolf nog uit te houden.




Het was mooi, maar als je niet van die muziek houdt is het een lange zit.... maar het slagwerk zorgde er zo nu en dan voor dat niemand de kans kreeg in slaap te vallen. 

Ik hou wel van deze muziek en ik zal dus zeker niet in slaap vallen. Ik hou van bijna alle muziekgenres. Elk genre heeft wel iets waarom ik graag luister.... het één is gewoon mooi, het ander is vrolijk, soms is het leuk om mee te kunnen zingen en muziek kan uitnodigen om te bewegen .... muziek kan van alles zijn. Het hangt van mijn stemming af waar ik het liefst naar luister.
+Dit was mooie muziek om naar te luisteren. Ze zongen mooi, het orkest was mooi en de soliste was geweldig..... wat een stem, wow.... daar ben ik jaloers op!




Geen gewonden of onwellen, alles ging goed. We hoorden wel ambulances voorbijkomen die naar een reanimatie gingen.... hopelijk is dat goed afgelopen! 

Er waren ook Oekraïense vluchtelingen uitgenodigd en die werden in het Russisch toegesproken. De koorleden droegen op hun kleding een strikje in de kleuren van de Oekraïense vlag.

Het is altijd goed geregeld bij de cantorij, als we zelf niks te drinken halen wordt gewoon gevraagd wat we willen drinken en halen ze het evt voor ons. 
Bijna overal waar we ons inzetten krijgen we wel wat te drinken hoor en soms zelfs te eten, dus niks te mopperen.

Alleen die stoelen in de kerk...... rechte hoge stoelen met een harde rand die je goed voelt als je niet met je voeten bij de grond kan (zoals ik)... gelukkig zijn er wel spijltjes tussen de stoelpoten waar ik mijn voeten op kan zetten, maar dat is ook niet de ideale houding, maar voor die korte pootjes van mij zijn er gewoon niet veel mogelijkheden om af en toe eens anders te gaan zitten (ik zag dat ik niet de enige was die niet goed bij de grond kon).... en na afloop had ik dus een 'houten kont' 
Ik begrijp best waarom mensen na afloop een staande ovatie geven, dat is gewoon om weer een beetje 'in model' te komen. 
Wij zitten altijd achteraan, dan kunnen we het goed overzien en hebben we het sneller door als er iets aan de hand is. Kan natuurlijk ook achter ons gebeuren, maar we zijn in onze gele hesjes duidelijk zichtbaar, dus dan worden we gehaald (is ooit wel eens gebeurd en toen betrof het een reanimatie).... maar als bijna iedereen voor ons zit hebben we het overzicht over veel mensen.

Ze waren ruim op tijd klaar..... we bleven even wachten totdat de meeste mensen weg waren, nog even praten hier en daar..... en naar huis. 

Eerder die dag lag er een brief van Liander...... want mijn slimme meter is niet slim meer. 
Al een tijdje meldt mijn energieleverancier dat de meterstanden door een storing bij Liander niet uit te lezen zijn op afstand. Het viel mij op dat ik niemand kende die dat ook had, dus ik vermoedde dat de storing bij mij zat....... en dat denken zij nu dus ook. Ze komen over een week of 2...... het schijnt een klus van anderhalf uur te zijn. Wel ja....... kan er ook bij.... kom gezellig samen met de glaszetters en de schilders, dan ben ik in één keer klaar! 😂.  Konden ze mensen ook maar zo snel slim maken.... anderhalf uur.....zou niet gek zijn! 
Gelukkig is de verwarmingsketel volgend jaar pas aan beurt voor zijn serviceronde..... want als die er ook nog bij zou komen wordt het teveel, dan ga ik gillen. 
Ik heb gewoon een hekel aan vreemden in mijn huis.... mensen die ergens in mijn huis aan het werk zijn. 
Ik weet ondertussen wat meer over de glasklus. De kleine ramen brengen ze wel binnendoor naar binnen, de grote ruiten gaan via de steiger. 
Oké, ze moeten dus wel overal zijn, maar met kleine ramen kan dat wel. Ik weet ook dat het daarna een week stinkt in huis, van de kit... of zoiets. Ja, dat is dan zo'n luchtje waar ik hoofdpijn van krijg. Dat had ik vroeger met sommige kranten ook, dan kreeg ik hoofdpijn en werd misselijk van de geur van de drukinkt. Meteen alles open zetten dus. In elk geval boven...... beneden de bovenlichten en de roosters open.... en dan de deur uit en hopen dat het al minder is als ik terugkom!


2 opmerkingen:

  1. Aan dat soort muziek moet je je gewoon overgeven, net als bij klassieke. Ogen dicht en luisteren, altijd kans dat je iets moois tegenkomt.
    Kussentjes meenemen. 😁

    BeantwoordenVerwijderen