Zoeken in deze blog

vrijdag 24 juni 2022

De meterman.....

 ..... hij zou tussen half 3 en half 5 komen en anderhalf uur werk hebben. Hoewel ik 's morgens meestal zwem had ik dat voor deze week maar afgezegd.... er moest tijd genoeg zijn, maar je weet het niet.... ik had geen zin in haasten. Er is nog genoeg te doen  en ook voor hem moest ik nog wat opzij zetten. 
Maar..... rustig aan. 
Kwart over 12...... 'tring'[..... "Ik ben van Liander"....."Dat is vroeg!" "Komt het gelegen?" "Ja, prima!" "Mooi, dan haal ik mijn spullen uit de auto."
Hij ging aan de slag.... noteerde de meterstanden, die geeft hij door (ik kreeg het ook op papier), haalde de stroom er even af..... we kletsten wat over de toestanden in de wereld...... en hij was klaar! Volgens mij nog geen kwartier werk. Ver voordat hij zou komen was hij dus al klaar! 
Ik heb nu weer een slimme meter..... die andere was niet slim meer....... die was dom geworden. Ik vind het handig zo'n slimme meter (als hij het doet) ..... geen gedoe meer om de meterstanden op te nemen en geen verrassing bij de jaarafrekening omdat ik bericht krijg als het aangepast moet worden. Als ik terug krijg of bij moet betalen gaat het dus meestal niet om grote bedragen, vooral het bijbetalen niet, want ik verlaag meestal niet als ze aangeven dat dat kan. Nu ze de meter al een paar maanden niet konden aflezen kan het toch nog schrikken worden.... al ik meer gebruikte is dat met deze hogere energieprijzen wel merkbaar.... maar ik denk dat het wel mee zal vallen. Ik denk dat ze even gewacht hebben met de jaarafrekening tot alles gerepareerd is....... want ik heb de jaarafrekening nog niet binnen en meestal is hij vroeg (de planning is rond 20 juni). Ik ben benieuwd.

Van mij mogen ze de watermeter ook slim maken..... veel handiger. 

Is een slimme meter kunstmatige intelligentie? 

Lekker dat hij zo vroeg kwam ...... te vroeg is beter dan steeds maar wachten. 



Weer een klus klaar...... op naar het volgende!

5 opmerkingen:

  1. Ik geniet van je geweldige kattebellen. Doorgaan..gewoon doorgaan 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik duim voor je maar wil dan ook delen bij een bedrag van vijf of meer cijfers.😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, 5 cijfers....... zelfs als je achter de komma meetelt verwacht ik dat niet, maar dat is nog mogelijk.... voor de komma is het uitgesloten 🤣

      Verwijderen
  3. Giusy Scarfo
    Via de woningbouwstichting hebben we nu zonnepanelen op het dak en we hadden al zonnepanelen via een zonnepanelenpark, dus wij wekken tegenwoordig zelf onze stroom op. Via dat park hebben we 5 jaar geleden onze eerste 2 panelen gratis gekregen omdat ik geabonneerd was op een nieuwsbrief. Daarna hebben we in de loop der tijd nog eentje gratis gekregen en hebben we af en toe een paneel bijgekocht. Op dat park hebben we dan 8 panelen voor de prijs van 5. En op ons dak hebben we 6 panelen. Al die panelen bij elkaar voorzien ons ruim van stroom.

    Ans Dekker-Martis
    Giusy Scarfo Dat is goed geregeld!

    BeantwoordenVerwijderen