Zoeken in deze blog

zaterdag 18 juni 2022

Fruit


In de lente en zomer eet ik vaak veel fruit.... vooral omdat er dan meer lekker fruit is, maar ook heb ik er gewoon meer trek in.  Vaak met wat komkommer erbij.... ik ben gek op komkommer, maar niet in de winter... dan vind ik het wat bitter. Ook regelmatig wat tomaatjes erbij en soms wat (knoflook-)olijven. Misschien een rare combinatie, maar daar heb ik mij nooit wat van aangetrokken..... ik eet wel vaker rare combinaties.



Zo heb ik al snel een hele maaltijd en omdat ik 's morgens nooit een enthousiaste eter ben neem ik vaak 's morgens zoiets. Ik mag eigenlijk niet teveel fruit dus ik probeer het niet te overdrijven, maar ik kan beter teveel suiker binnen krijgen door fruit dan door chocola! Ik weet in welk fruit veel en in welk fruit weinig suiker zit, dus daar houd ik meestal wel rekening mee..... en de komkommer en tomaatjes mag ik onbeperkt. Maar als er weer lekkere aardbeien en kersen zijn dan neem ik wel eens wat meer..... en bijna altijd in combinatie met ander fruit en/of rauwkost. Mango ben ik ook gek op. Druiven eet ik weinig, ik koop ze voor mijzelf niet..... soms koop ik ze als ik visite krijg. Banaan zo af en toe, maar dan altijd een klein banaantje (en als ze geen kleintjes hebben neem ik een halve) en appels heb ik bijna altijd in huis, ook meestal kleintjes.

Zo verschrikkelijk lekker!!!!


En ik heb graag een altijd goedgevulde fruitschaal! 




4 opmerkingen:

  1. Je eet er lekker van, neem mijn portie ook maar😉 ik geef er niet veel om.
    Het is in ieder geval beter dan snoep en hartige snacks.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker, dubbele portie voor mij!

    Daarom, 'smokkelen' met iets gezonds voelt toch beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yvonne Willen
    Zorg altijd dat de fruitschaal vol is, maar eet zelf (te) weinig fruit. Zacht fruit in de zomer vind ik wel lekker, maar H. eet altijd een paar stuk fruit 's avonds, maar nee, dan sla ik over.

    Ans Dekker-Martis
    Als ik het druk heb dan sla ik ook vaak over..... raar, want zoveel tijd kost het niet om het schoon te maken of te schillen of zo..... maar blijkbaar gun ik mij dan die tijd niet.... ik moet dan echt mijzelf dwingen het toch te doen. In de winter vooral appels... die hapte ik altijd af, maar sinds mijn gebitsproblemen niet meer..... dus nu keurig in stukjes.... maar wel met schil.
    Mango ben ik gek op en dat is het hele jaar te koop.

    Irma Meijer
    Ik at altijd veel fruit, geen problemen mee. totdat ik ging afvallen en niet zoveel fruit meer mocht. Nu Vergeet ik fruit te eten. Maar ben weer bezig om eraan te denken door middel van een alarm op mij Foon.

    Ans Dekker-Martis
    Irma Meijer Ik mag vanwege diabetes niet teveel fruit.....maar let wel op wat niet zoveel suiker bevat. En meestal niet teveel.... maar ja, zo af en toe mag het wat meer zijn.

    Henriette Hartman-Kompanje
    In de zomer is er ook meer fruit , van de tuin hebben we nu aardbeien en rode bessen , en koop wel bananen en kiwi's , paar weekjes dan zijn de tomaten en komkommers van de tuin ook zo ver , dus dat word weer smullen dan 🙂

    Ans Dekker-Martis
    Heerlijk!!!

    Elisabeth van der Ark
    Wij eten iedere morgen vers fruit met de havermout. In ieder geval elke dag een halve banaan. En verder fruit van het seizoen. Merk wel dat zomerfruit duurder is dan het winterfruit.

    Ans Dekker-Martis
    Elisabeth van der Ark Ja, ik let dan ook erg op de aanbiedingen

    Elisabeth van der Ark
    Ans Dekker-Martis Wij ook. Anders gaat het te hard met onze spaarpot. Totdat we aow en pensioen krijgen. Dan komen we ruimer bij kas te zitten.

    Ans Dekker-Martis
    Ja precies!


    Yolanda Vis
    Lekker een appel, banaan, kersen, aardbeien mmmm, of een gele kiwi ook lekker, die zit bomvol met vitamine C.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen