Zoeken in deze blog

zondag 26 juni 2022

Mijn weekend

 Zaterdag..... op tijd op omdat er een pak kon komen en postnl is vaak vroeg hier..... en dat bleek nu ook weer zo te zijn, veel eerder dan ik de avond ervoor te lezen kreeg.
Nadat dat uitgepakt was ging ik weer wat dingen inpakken, hoe minder losse spullen hoe beter en in die bakken kan je dingen stapelen die je anders niet kan stapelen. 
Even zitten.... koffie.... even tv kijken.... en weer verder.
Telefoon..... iemand die ziek was en wat nodig had. Is goed, haal ik wel.... maar het kan even duren. 
Ik hing op... had de telefoon nog in mijn hand toen hij alweer ging.... dat was iemand anders.... even gekletst en weer aan de slag..... dacht ik..... weer telefoon..... de zieke weer.... of ik gelijk nog iets mee kon nemen. Tuurlijk, geen probleem. 
Even later zag ik de auto aankomen waar ik op wachtte...... die kwamen iets brengen..... dank je, blij mee!
Ik liep al naar de auto toe en het viel mij op dat het kouder was dan ik dacht. 
Daarna douchen..... dat was ook wel nodig, ik was niet echt fris. Voor op de fiets leek een iets dikker shirt mij wel prettig..... dus op de fiets.... de boodschappen halen voor de zieke.... natuurlijk hebben ze dan niet wat ik hebben moet, maar ik zag een goede vervanger.
Meteen wegbrengen..... ik was er nog niet geweest, ze woont er net.....aanbellen en aanmelden..... de deur zoefde open..... binnen had ik door dat de boodschappen nog in mijn fietstas zaten..... toch maar weer naar buiten dan...... snel pakken, de deuren gingen al dicht, maar ik kon ze tegenhouden..... ik hoefde niet nog een keer te bellen. Zou dat de lift zijn? Nee.....nou, geen zin in zoeken.... ik neem de trap naar 3-hoog! Het waren geen vervelende trappen, zeker niet omhoog, naar beneden vind ik vaak enger, maar dat zie ik dan wel weer, waarschijnlijk valt boven de lift meer op.
Gevonden, ik bewonderde even het uitzocht.... ah, kijk...daar fiets ik vaak... ...... boodschappen afgegeven en weer weg.... ik zag de lift..... naar beneden dan toch maar de lift. Hm.... de zon kwam door, had ik nou maar een luchtiger shirt aangetrokken. 
Naar een andere winkel voor mijn eigen boodschappen....... laatste dag van de aanbiedingen, dan is niet alles er meer.... jammer! Maar ik vond dat ik mijzelf wel op een ijsje mocht trakteren. Een klein doosje, er zaten er maar 3 in..... dat is goed, want ik kan er niet afblijven, daarom koop ik het niet vaak. Echt..... dan denk ik...'ach.., nog eentje kan wel' maar dat denk ik vaker en dan sta ik ineens verbaasd naar een lege doos te kijken...... 'hoe kan dat nou?'  Het lijkt ongemerkt te gaan. Dus een doos met 12 is geen goed idee. 3..... moet kunnen voor een keertje..... ik wil er meer dagen mee doen, maar ze kunnen zo ineens op zijn.... gesmolten, inclusief de verpakking en het stokje.... echt waar! 
Met andere dingen heb ik dat niet (meer), ik kan allerlei lekkers in huis hebben zonder er van te snoepen, maar ijs...... te lekker en helemaal niet goed voor mij, dus dat moet echt een uitzondering zijn! 
Thuis snel de boodschappen opgeruimd en toen mocht ik een ijsje!
Wat een rommelige dag..... maar wel leuk! 

Zondag was op een andere manier rommelig....... ik ging naar een rommelmarkt.... met mijn auto volgeladen. De meeste dingen voor 1 euro en als ze meer namen werd het goedkoper. 
Ik ging er vanuit dat ik deze keer toch wel wat zou verkopen. 

Ik ging er vroeg heen.... het begon om 1 uur, maar de deur is open om 12 uur voor de verkopers. Jammer de paar parkeerplaatsen voor de deur waren bezet..... er werd mij aangeraden om hem er vlakbij te parkeren.... op een plek die geen parkeerplaats is officieel.... dat scheen te mogen. Nou, dat zal best, maar ik hou mij aan de regels......dan maar net om de hoek.... is niet ver weg. 
En toen ging de deur al open... lekker vroeg.
Ik liep naar mijn auto en hoorde iemand vragen "Is de deur al open?" Ik keek om mij heen en zag niemand...... het bleek uit een auto te komen.... die was naast die van mij komen staan, maar aan de andere kant..... dat was dus ook een verkoper en binnen bleek het mijn 'buurman' te zijn. 
Ik nam steeds maar 1 krat of doosje mee...... ik hou niet van gestapelde dingen meenemen.... dat gaat vaak glijden, ik kan er al snel niet meer overheen kijken.... nee, ik loop wel extra. Ondertussen arriveerden vriendin en dochter.
Voor de laatste paar dingen kreeg ik een winkelwagen te leen, dat scheelde toch weer lopen. Op mijn telefoon zit een stappenteller en ik bleek met dat heen en weer lopen toch al bijna 2000 stappen gezet te hebben. 
Ik zag bij een tafel een doosje met echt leuke theelepels.... ja, ik weet het, ik heb genoeg theelepels, maar deze waren  te leuk! Voor 1,50 waren ze van mij.


Ze lijken hier goudkleurig, maar ze zijn echt zilverkleurig!


Ik haalde koffie voor ons drieën..... en het kon beginnen! 
Het was redelijk druk..... ik verkocht niet echt veel, maar wel meer dan voorgaande keren. 
Ik heb maar 2 boeken verkocht..... alle boeken waren 1 euro en 10 voor 5 euro. Een vrouw hield een boek omhoog en zei "50  cent" ..... daar hou ik niet van, de prijs stond erbij en als zij dan al bepaald dat het voor de helft kan..... de manier waarop het gezegd werd vond ik een reden om te zeggen: "Nou, ik dacht een euro" Ze legde het weg, maar kocht het later toch. 
Als het zo uitkomt geef ik wel eens dingen weg..... maar dat bepaal ik dan zelf wel 😂.  Sommige mensen willen het altijd goedkoper, als het voor 10 cent staat dan willen ze het nog voor 5 cent en dringen dan soms nog aan ook.
Afdingen mogen ze best proberen en als ze het op een prettige manier doen dan krijgen ze soms hun zin. 
Ik probeerde mensen over te halen om te kopen...."Kijk toch eens, een kapperslineaal, is dat niet handig?" Omdat niemand er van gehoord bleek te hebben moest ik steeds uitleggen hoe het werkte.

"Kijk, een mooi bouwpakket...... leuk voor van de winter!" .... maar ook dat lukte niet. 
Als één van mijn lezers er wel interesse in heeft...... het pakket mag gratis opgehaald worden.... het is wel groot..... de doos is ongeveer 75 cm. lang...... maar echt..... als het regent is dat toch een leuk klusje? En...... je maakt mij blij als je het wil hebben!!!!



UPDATE: BOUWPAKKET IS BIJ EEN NIEUWE EIGENAAR!

Geen enkele legpuzzel verkocht. Ik had alleen kinderpuzzels mee, maar daar zaten mooie bij. 

Een doos met speelgoed waarvan ik niet wist wat nog werkte en wat niet, of er nog batterijen inzaten of wat dan ook verkocht ik voor 1, 50...... de hele doos...... blij dat het weg was..... dat is leuker dan weggooien.... zo kan ik een ander er blij mee maken. 
Een nieuwe theepot verkocht ik ook..... voor 50 cent....... misschien te goedkoop, maar dat maakt mij niet uit..... die hoefde niet mee terug (met het risico dat hij zou breken).... zelf heb ik hem eens ergens bij gekregen.  
Dus ik ging echt wel met minder terug......  deze keer was ik duidelijk wat kwijt. Ik heb het niet uitgerekend maar ik denk niet dat ik winst gemaakt heb, maar ik had wel een leuke middag en dat is ook belangrijk. 

Veel van de niet-verkochte spullen gaan nu naar de rommelmarkt van de kerk begin september (wordt eind augustus opgehaald).... als het doorgaat natuurlijk. 
Ik denk niet dat ik voor die tijd nog zelf op een rommelmarkt ga staan.... en dan is het voor een goed doel..... dus een prima oplossing. Altijd druk daar, dus meer kans dat het verkocht wordt. 

En er mogen dingen opgehaald worden.....  zoals een leuk wolkenplankje op de kinderkamer.... er zitten ook nog wat wolkenstickers bij..... het is niet groot, maar wel heel leuk.




 Ik heb doosjes voor contactlenzen...... het binnendoosje kan eruit en dan zijn ze handig om bijv. wat oorbellen mee te nemen als je een paar dagen weggaat. 




en petjes


Dus zit er iets voor je bij.... meld het! 


Het was best warm daarbinnen..... er stond wel een deur open, maar toch bleef het warm.
Buiten was het warmer en met het opruimen en weer in de auto zetten was ik doorweekt..... geen regen, toch nat. 

Een deel staat nu nog in de auto, dat komt later wel...... eerst even bijkomen en eten, dan zien we wel verder!.  

3 opmerkingen:

  1. Je met er maar zin in hebben.
    Het lijkt me leuk voor een half uurtje, misschien een heel
    Jij bent er geschikt voor denk ik, positieve manier van doen, opgewekt. En geduldig.
    We bezochten er veel en zagen dat je als verkoper ook nog ogen in je nek moest hebben. De meeste mensen zijn te vertrouwen, toch loopt er wel eens iemand anders tussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, je moet blijven opletten.... maar dit is geen heel drukke rommelmarkt.
    Dit was van 1 tot half 4, dus niet heel lang, net lekker.
    Ik was samen met vriendin en dochter, dat maakt het ook veel gezellig. Ik vind het wel leuk, maar ik wil wel duidelijk met minder naar huis gaan..... en dat lukte deze keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Theodora Ederzeel
    Mooie theelepels Ans!

    Ans Dekker-Martis
    Ja, ik vond ze ook erg leuk!

    Pat Ricia
    Prachtige lepeltjes!

    Ans Dekker-Martis
    Ja, ik wilde ze meteen hebben voor die prijs

    Pat Ricia
    Ans, ik heb hier entoesjastelingen voor het bouwpakketje. Hoeft niet voor niets want als ik op de rommelmarkt was geweest dan had ik hem ook van je gekocht (als ie er nog was dan...). Laat maar even weten hoe of wat!

    Ans Dekker-Martis
    Nee hoor je mag hem hebben.... ik wil er gewoon vanaf..... en ik vroeg er bijna niks voor hoor.... op het eind zei ik nog dat ze gratis dingen mochten meenemen hahaha.

    Ans Dekker-Martis
    Na 8 uur breng ik hem wel even, ben nu met iets bezig 😃

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis ik ben nu niet thuis. Morgen misschien?

    Ans Dekker-Martis
    Hahaha, ja prima..... komt goed..... hij staat klaar.

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis leuk, dank je wel alvast!


    Ilona Kleisen
    Jammer ben het vergeten

    Ans Dekker-Martis
    Je stoeltje heb ik nog wel..... maar met mooi weer ga ik op de fiets en dan kan ik hem niet meenemen. 2 weken geleden ging ik wel met de auto, maar toen was jij er niet. Maar ik heb hem dus nog wel

    Ilona Kleisen
    Ans Dekker-Martis ja excusses ik had erg veel last van me navel. Had ik even moeten zeggen. Morgen ben ik er wel

    Ans Dekker-Martis
    Hangt van het weer af..... op de fiets kan hij lastig mee, fietstassen zitten al vol. We zien wel

    Ilona Kleisen
    Ans Dekker-Martis is goed

    BeantwoordenVerwijderen