Zoeken in deze blog

dinsdag 28 juni 2022

De tijd vliegt...... dinsdag...

En dan is het alweer dinsdag. Ik weet nog niet wanneer de werkzaamheden bij mij beginnen, maar heel lang kan het niet meer duren, volgens mij moeten er nog maar een paar huizen. Van mij mogen ze bellen voor een afspraak, dan weet ik waar ik aan toe ben!



Gisteren begonnen de schilders bij de buren...... toen ze de steiger aan het opbouwen waren ging ik even vragen of ik mijn auto weg moest halen.... hoefde niet, ze hadden er geen last van. Toen ik later ging kijken schoot ik in de lach.... nee, zij hadden er geen last van, maar ik wel! De kleine ruimte die er was tussen steiger en mijn auto hebben ze opgevuld met de kliko's van de buren....... zo kan ik met geen mogelijkheid met de fiets erlangs. Als ik die bakken opzij zet misschien wel, maar dan nog is het krap. Aan de andere kant kan ook niet, want ik zet mijn auto altijd dicht bij de schuur om in het midden (tussen mijn auto en die van de buren) een royaler looppad te hebben..... ik kan nog net de auto in- en uitstappen, maar meer niet..... daar kan geen fiets langs. 



Nou ja.... geen probleem, ik kan altijd mijn auto nog een stukje naar voren zetten of helemaal ergens anders parkeren. Daar hadden ze even niet over nagedacht. 
Ik denk dan aan jaren geleden toen we altijd steigers rondom het hele blok kregen. Ik deed de voordeur open en zag een stang vlak voor mijn deur op borsthoogte en eentje net boven mijn knie zo ongeveer...... daar zou ik dan tussendoor moeten klimmen. Mijn schuurdeur kon ook niet open, dus mijn fiets kon niet gepakt worden. Die steigers stonden er altijd lang, dus dit kon echt niet. Ik ben ze gaan zoeken en gevraagd of dat anders kon..... en dat bleek mogelijk te zijn. Ik ben best bereid mij aan te passen, maar er zijn grenzen....... dit was echt niet normaal. Nu staan de steigers er niet zo lang over het algemeen, dat is toch anders. En nu is het geen probleem, want als ik mijn auto verzet is er niks meer aan de hand. 

En toen ik net keek bleek de steiger al weg te zijn...... ik heb ze niet gehoord! Hij is een stukje opgeschoven. 
Het valt mij toch op dat zowel schilders als glaszetters niet veel herrie maken. Geen geschreeuw, geen gekletter van steigerdelen.... nou ja, er zal vast wel eens wat vallen, maar het valt erg mee! Zelfs geen radio! Ik herinner mij lang geleden...... volgens mij in 1990...... we zouden toen 6 weken in de steigers staan, maar het werden er 12 1/2 ...... op 5 december werden de steigers afgebroken.... een mooi Sinterklaascadeautje. Er waren toen veel meer werkzaamheden en ook nieuw glas. Ze zouden maandags bij mij beginnen toen Edwin de vrijdag ervoor door het ruit van de voordeur ging.... hij zat op zijn fiets en verloor zijn evenwicht..... wist zich nog half overeind te houden vanuit een onmogelijke houding..... maar zijn hals zat vlakbij een scherpe punt. Snel de voordeur open en hem overeind gezet zodat hij af kon stappen. De werklui opgezocht die op het punt stonden te vertrekken..... "het glas van de voordeur is stuk, maar maandag komen jullie bij ons blok......  hoe los ik dat tijdelijk op?" De mannen zochten een stuk glas op en plakten dat er zo lang voor. Dat was overigens de enige keer dat hier een ruit stuk was. 
Maar goed, die mannen waren wel luidruchtiger. Geen probleem.... ze waren ook gezellig, hoewel ik een hekel heb aan werklui in en om mijn huis...... het lag niet aan die mensen! 
De radio moest altijd aan..... heb ik geen moeite mee. 
Als laatste was het schilderwerk aan de beurt en toen de steigers al weg waren moesten ze beneden nog schilderen. 
Om 7 uur begonnen ze al..... nog donker buiten, dus een lamp erop.... radio aan..... en de stekker graag bij mij in het stopcontact. 
Ik zat slaperig op de bank.... geen ochtendmens....... maar even naar het nieuws kijken..... en ik viel in slaap. Ik hoorde iemand zachtjes binnenkomen en de stekker eruit halen.... ik hoorde het, maar was te ver weg om iets te zeggen en het was niks alarmerends, dus ik sliep gewoon verder..... lekker rustig zonder radio en zonder die felle lamp. Toen ik wakker werd was het al licht buiten en een schilder stond voor mijn raam...... hij riep naar zijn collega's verderop: "We kunnen weer hoor, ze is wakker!" Hahahah, toch lief dat ze rekening met mij hielden! Het waren echt aardige mensen, maar ik vind het vreselijk die werkzaamheden..... ik heb het gevoel dat mijn huis mijn huis niet meer is, dat het wordt overgenomen door anderen.... ik voel mij niet vrij meer in mijn eigen huis. Aan alles komt een eind en dan ben ik blij dat ze geweest zijn, blij met wat ze gedaan hebben. Ze zijn deze keer gelukkig niet zo lang bezig..... het glas is gewoonlijk in 1 dag klaar en het schilderwerk duurt volgens mij wat langer, maar die hoeven niet binnen te zijn. Nou mag van mij het glas ook in 2 dagen..... een dag per kant.... dan kan ik tussendoor nog wat spullen verplaatsen.
Het eind komt in zicht! 

En ondertussen ben ik toch weer wat spullen kwijt.... het grote bouwpakket vond ik een liefhebber voor en ik had nog wat bouwpakketjes van treinhuisjes gevonden en ook daar heb ik iemand voor. Die woont niet om de hoek, dus het kan even duren voor hij ze heeft, maar ik bewaar ze voor hem. 
Nee, mijn huis is nog niet leeg! Wil iemand nog kinderlegpuzzels? Boeken? Kom maar uitzoeken! Gratis!

4 opmerkingen:

  1. Huizen moeten onderhouden worden , maar lastig is soms wel. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. altijd weer blij als het kllar is

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elisabeth van der Ark
    Wat aardig dat ze rekening met je hielden. Ik ben mezelf niet met werklui. Daarom laat ik ze ook maar gaan. Hoop dat je snel aan de beurt ben

    Ans Dekker-Martis
    Elisabeth van der Ark Ja, ik vond het geweldig! Maar inderdaad..... ik ben ook mijzelf niet met al die mensen die binnen lopen en voor de ramen staan e.d. Ze kunnen nog zo aardig zijn, maar het voelt vervelend!
    Ik weet niet wat ik doen moet als ze bezig zijn..... zitten lezen is niks, maar stofzuigen wil ik dan ook niet..... ik zit mijzelf dan in de weg.
    Ja, ik hoop het ook, maar ik hoop vooral dat ik snel weet wanneer ze komen, want dan kan ik gerichter werken...... en weet ik ook of ik nog een dagje kan nixen bijvoorbeeld.


    Michel van der Roest
    Die huisjes eten geen brood, en er zit geen 't.h.t.-datum op, dus dat komt wel met een reünie of event ergens, bedankt alvast!

    Ans Dekker-Martis
    Michel van der Roest Precies.... als er lijm inzit zal die wel uitgedroogd zijn (ze zijn erg oud), maar dat lijkt mij geen probleem.

    Michel van der Roest
    Ans Dekker-Martis zit geen lijm bij, maar die heb ik genoeg!

    Ans Dekker-Martis
    O, dat wist ik niet meer..... zo lang geleden dat we dat soort dingen deden. Maar dat leek mij toch al geen probleem.
    En dan ruimt het weer bij mij hahaha..... het is even nodig!


    Yolanda Vis
    Dat is een aardige geste om de muziek en het licht uit te doen als je in slaap valt....
    Ik ben ook geen ochtendmens en probeer ook altijd iets in de middag te plannen, boodschappen, kapper en tandarts. Soms kan het niet anders en tja dan probeer ik ook vroeger naar bed te gaan, maar dat helpt niet..... lig dan te woelen en te draaien, ga ik er uit en een spel op m'n telefoon spelen, daarna wel in slaap vallen. Ik zit raar in elkaar 🥰

    Ans Dekker-Martis
    Dan zitten we samen raar in elkaar...... bij mij zakt als ik ziek ben zelfs 's avonds de koorts.
    Ja, was echt leuk....... en ik zat nog een beetje verdwaasd om mij heen te kijken! Ze zijn over het algemeen erg aardig, maar ik ben altijd blij als ze weer weg zijn!


    Henriette Hartman-Kompanje
    Dat vond ik ook het ergste dat s 'morgens vroeg al die werklui , om voor 7 uur al .
    Aan de kamer kant hadden ze alle tussenschotten weg gehaald op balkon, dus liepen ze zo voor je raam heen en weer , leuk als je zit te ontbijten , dan was het ....e eet smakelijk haha.
    Maar aan alles komt een eind Ans , nog even en het is gebeurd !
    Ans Dekker-Martis
    Precies..... en ik heb nu geen steigers rondom, want dan had je ook steeds dat ze ineens voor je neus stonden.... dus ruim voor 7 uur maar douchen en meer van die dingen. En bah... ze vroeg al klaar zitten, niks voor mij!
    Ik vind het geen drama als het nog even duurt, maar ik wil wel graag weten wanneer. Omdat ze nu opschieten zit de kans erin dat er voor de laatste geen keus meer is...... en dan kan het net slecht uitkomen. Dus van mij mogen ze morgen bellen..... dan weet ik in elk geval waar ik aan toe ben. En als ze komen is het zo gebeurd....... dat glas is in één dag klaar. Schilderen duurt wat langer...... maar dat vind ik nu even minder erg 😃 . ..... die hoeven niet binnen te zijn.


    Yvonne Willen
    het onderhoud van het huis vind ik ook altijd zoiets, zowel buiten als binnen. Ik zie er tegenop, als ze bezig zijn word ik heel onrustig, en als ze klaar zijn ben ik blij en dankbaar.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, precies.... ik zit mijzelf dan in de weg, voel mij niet thuis in mijn huis..... maar wel blij dat het allemaal gedaan wordt, dus achteraf heel blij!

    BeantwoordenVerwijderen