Zoeken in deze blog

zaterdag 11 juni 2022

Niks bijzonders.

 Nee, er is eigenlijk niks bijzonders te vertellen...... ik ga gewoon door! Het gordijnen wassen gaat gewoon door, elke dag wat.  Opruimen uiteraard, maar het gaat nu om kleine dingen.
Nog steeds niet naar de Action geweest.... moet eigenlijk wel.
En ik moet tanken! Omdat ik weinig rijd tank ik ook weinig, maar ja..... nu is het echt nodig. Meestal lukt het mij om tijdens een tijdelijke prijsstijging nog niet te hoeven tanken, maar ik ben bang dat ik deze keer op het hoogtepunt (en dat is dan tegelijk een dieptepunt) moet tanken..... arme portemonnee!
 
Zaterdag moet ik weer EHBO-en......... tijdens een koorconcert, dat zijn de beste inzetten..... rustig luisteren en meestal niks hoeven te doen. Er kan altijd iets misgaan, zelf met deze rustige dingen..... daar heb ik ook ervaring mee, maar het is niet iets waarbij ze in de rij staan met geschaafde knieën en gekneusde polsen normaal gesproken. Meestal is het nuttig zitten te zijn zonder iets te hoeven doen, alleen lekker zitten luisteren. 




Dit jaar zijn er ook weer visdagen..... 4 i.p.v. 6. Ook prima...... en 2 keer ben ik er weer als EHBO-er. 
Na een paar jaar geen visdagen zal het vast weer anders zijn.... sowieso is ondertussen de rokerij afgebroken waar altijd gebruik van gemaakt werd (maar daar hebben ze een oplossing voor gevonden begreep ik) en er zullen vast mensen afgehaakt zijn en hopelijk weer nieuwe erbij. 
Ik vind het altijd erg gezellig en de bladen met vis gaan vaak mijn kant op 😂
En vaak nog even een makreel mee naar huis nemen..... want echt, we hebben hier de allerlekkerste makreel van Nederland! En ik ben niet de enige die dat zegt. 




Muziek was deze week erg stil.... nou ja, we maakten genoeg geluid, maar met erg weinig mensen. De fanfare was een heel klein groepje en toen er in de pauze iemand wegging bleef ik aan mijn kant in mijn eentje over......... ik kon het dus wel allemaal goed overzien vanaf mijn plek. 
En op de kapel misten we ook al wat mensen. De kapel is al een kleinere groep dan de fanfare en doordat er een paar mensen gestopt zijn is het nog minder...... maar als er dan ook nog eens wat mensen afwezig zijn en dan zijn allemaal melodie instrumenten dan is het een rare repetitie. Ik heb soms wel melodie, maar niet met alles en dan is het vaak wat lager en sowieso een heel andere klank dan de trompetten/bugels en van die laatste groep was er maar eentje en die speelt vooral 2de stemmen. Toch heb ik lekker gespeeld, nadat ik eerst wat 'rietproblemen' had. Het was in het begin zwaar.... mijn riet bleek stuk te zijn. Dan maar een nieuw riet, maar zoals zo vaak was dat ook niet lekker. Een nieuw riet is stug en blaast zwaarder..... voor sommige mensen geen probleem, voor mij wel  Een ander riet geprobeerd en dat ging beter...... al vond ik de klank wat minder, maar ja kan niet alles hebben. Buiten het 'rietenprobleem' gaat het spelen wel weer steeds beter...... door coronalockdowns erg lang niet gespeeld (ook niet in tussenliggende periodes dat het wel mocht, toen zag ik het nog niet zo zitten), door gebitsproblemen nog langer niet en doordat ik toch wat anders blazen moet nu duurde het lang voor het weer echt lekker ging. 
Ik merkte ook dat mijn 'automatische piloot' het vaak niet deed..... ik moet mij meer concentreren dan voorheen en dat lukt niet altijd. Maar alles gaat steeds steeds beter. Ik ging weer op de fiets naar de kapel, ook weer lekker. Het was een vrijdag broeierige avond vond ik en ik maakte nog een avondwandeling om wat af te koelen. 

En vandaag (zaterdag) staken hier de buschauffeurs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten