Zoeken in deze blog

woensdag 6 november 2019

65+4 ......alweer een week ouder

Een nieuwe week, weer veel positieve dingen:


Woensdag had ik een extra muziekrepetitie, want de Pietenband is weer van stal gehaald.....het ging lekker.

Donderdagavond had ik EHBO...... dus geen tijd voor Halloween. Er zijn altijd inhaalmogelijkheden voor EHBO want er zijn 4 groepen die allemaal dezelfde lessen krijgen. Maar ja, 2 van die groepen zijn op dinsdagavond en dan kan ik niet. Er is ook een groep op woensdag en dan kan ik meestal wel, maar die eerste les van de woensdaggroep viel dit jaar precies op mijn verjaardag, dus die viel ook af. Dan maar op Halloween. Speciaal omdat het Halloween was deed ik een paar spinnen in mijn oren. Het was een les waarin ik veel geleerd  heb over drugs.....iets waar we steeds meer mee te maken kunnen krijgen. Een heel zinvolle les dus! Ik was lopend, het is niet ver en ik probeer weer conditie op te bouwen.....dat gaat wat moeizaam, maar ik doe mijn best. Op de terugweg lag het tempo hoog, ik liep mee met iemand en wilde dat tempo volhouden.....het lukte!

Vrijdag eerst weer lekker gezwommen, heerlijk! 's Avonds een gezellige kapelrepetitie waar ik ook nog 2 cadeaukaarten kreeg van de postcodeloterij........ dat gaat weer goed!

Zaterdagavond een gezellig optreden met de Gouwzeekapel......groot feest, heerlijk!

Zondag moest ik bijkomen......rustig aan. Een paar lange en gezellige telefoongesprekken zorgden ervoor dat het een lekker luie dag werd.

Maandag ging ik boodschappen doen met mijn cadeaukaarten...... met mijn eigen kaart mee kon ik oor 37,50 boodschappen halen bij AH. Dit jaar niet "doe maar lekker duurzaam" , maar  "doe maar lekker vegetarisch" . Er zijn mensen die dat een reden vonden om kwaad te zijn en zelfs te willen stoppen met de loterij.....ze kunnen dit extraatje niet waarderen, want ze willen niet vegetarisch en gooiden soms de kaart al weg zonder een verder te kijken dan hun neus lang is, want er is nog steeds veel keuze......maar niks met echt vlees. Ik heb wel wat vegetarisch "vlees" gekocht......ik koop het wel eens meer en sommige dingen vind lekker....nu was het een mooie gelegenheid om wat meer te kopen, andere dingen te proberen! Verder kocht ik veel groente en noten......de melk en eieren sloeg ik nog even over (daar had ik nog genoeg van)......ik heb een lekker voorraadje ingeslagen.....gratis spullen, helemaal top! 
Het was druk, natuurlijk weer veel lege vakken...... dat is elk jaar zo met die kaarten, de meest gangbare artikelen gaan erg snel, dat valt niet bij te benen voor de vakkenvullers en ik vermoed dat de vrachtwagens ook niet altijd voldoende kunnen aanvoeren.
Lange rijen bij de kassa, geen probleem.....achter mij kwam iemand staan met wie ik gezellig gepraat heb, zij deed ook niet moeilijk over eventjes wachten.
Daarna nog even gewinkeld bij een paar leuke winkels.......even te lang, want ik was bekaf toen ik thuis kwam.....die avond sliep ik al vroeg....op de bank!

Dinsdag ben ik eerst weer eens in huis aan de slag gegaan..... lekker even opgeruimd en schoongemaakt......ooit wordt het nog eens netjes bij mij 😂.....nee niet perfect, dat is mijn  streven niet, perfect vind ik niet zo gezellig..... maar wat meer orde in de chaos mag wel. Het afgelopen jaar best vaak ziek/niet fit geweest, de badkamerrenovatie zorgde voor meer chaos (er moest wel erg veel een tijdelijke andere plek krijgen waar eigenlijk geen ruimte voor was), de lange hete zomer hakte er nog eens extra in en ik was vaak niet thuis...... en zo waren er nog meer dingen die er voor gezorgd hebben dat het een puinhoop werd.  De laatste tijd heb ik best wel veel gedaan.....elke dag iets extra's, ook al is het maar een beetje. Sommige dingen vallen niet echt op, maar zelf weet ik dat ik toch weer een stapje verder ben! Ik heb bijvoorbeeld de laatste tijd wat fotolijsten vervangen omdat sommige oude lijsten stuk gingen of lelijk werden..... dat knapt toch weer op! Een nieuwe klok opgehangen..... die andere was stuk.....ook weer klaar..... al die kleine dingen bij elkaar maken het toch weer mooier en beter! Soms zie ik door de bomen het bos niet meer, maar door dan kleine dingen te doen blijft het toch leuk en zie ik het langzaam aan beter worden!
Dinsdag de meeste Halloweenspullen weer opgeruimd..... een paar dingen laat ik staan tot Sint Maarten en dan mogen de Sinterklaasdingen naar beneden!
's Middags kwam mijn vriendin gezellig op de thee en 's avonds repetitie met de Pietenband i.p.v. met de fanfare. Eerst nog een repetitie met het opleidingsconcert...... daar zijn we bezig met kerstmuziek....met de Pietenband natuurlijk met Sinterklaasmuziek en andere "straatmuziek"
Het ging allemaal lekker......en het duurde korter dan een gewone repetitie-avond.....ook wel eens lekker!  Nog even afwassen en lekker vroeg naar huis... weer viel ik op de bank in slaap.....tot 3 uur 's nachts!








4 opmerkingen:

  1. De cadeaukaart ligt hier ook klaar, ik weet nog niet wat er op te krijgen is, dat zie ik straks wel.
    Je hebt het weer druk met je muziek.
    Ik hoef de radio maar aan te zetten, wel zo gemakkelijk. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is elke jaar een drukke muziekperiode.

    Er is iets minder te krijgen voor de cadeaukaart dan voorgaande jaren, maar er is nog steeds voldoende keuze (als de vakken niet leeg zijn).....ik had 3 kaarten en die heb ik volledig gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Drie en al besteed? Je zult voorlopig geen honger lijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook dingen die ik bewaren kan.....lekker voorraadje.

    BeantwoordenVerwijderen