Zoeken in deze blog

maandag 18 november 2019

Sinterklaasherinneringen 1

Sinterklaas......voor mij het mooiste, gekste, gezelligste feest van het jaar..... zelfs nu ik het alleen vier!
Het begint voor mij bij de intocht, de laatste jaren als zwarte (muziek-)Piet......ik vind het heerlijk! Wel vermoeiend, ik haak dus meestal voortijdig af, maar zooooo leuk!
Mijn moeder deed er ook altijd veel aan..... geld voor dure cadeaus was er niet toen ik kind was, maar dat was niet erg....het was een groot feest!

Later vond ik het heerlijk dat Edwin zo goedgelovig was.........omdat ik alleen was en hem niet altijd maar naar een oppas wilde brengen was hij er wel eens bij als ik een leuk cadeautje voor hem zag.....ik probeerde het dan te kopen zonder dat hij het zag.......dat lukte niet altijd, maar dan zei ik dat ik een brief had gekregen van Sinterklaas of ik iets wilde kopen voor jongetje van Edwin zijn leeftijd.....want ik wist natuurlijk wat jongetjes van die leeftijd leuk vonden......maar ik wist dus niet of het cadeau voor Edwin was. 's Avonds ging het cadeau in de klomp en de volgende dag was er een klein cadeautje voor Edwin en een envelop met geld voor mij......Sint betaalde mij zo het cadeau. Hetzelfde deed ik met de prijsjes die ik overhad van Edwin zijn partijtje....(ideale schoencadeautjes, maar hij wist wat ik had)....'s avonds ging de doos met cadeautjes.bij zijn schoen of klomp en sint kocht ze van mij, zo had Edwin het idee dat hij die pakjes van de Sint kreeg. Cadeaupapier kon ik ook kopen waar hij bij was....dat schonken we aan Sint, die kocht al cadeautjes, dan kreeg hij van ons wat papier!

Ik schreef al vaker over die gekke dingen die Sint en Piet bij ons uithaalden....dat was op mijn Punt-weblog.....dat is allemaal verdwenen...... dus ik wil de komende tijd die Sintverhalen weer schrijven..... voor sommigen dus al bekend, voor anderen weer nieuw. Voor mij herinneringen die ik niet kwijt wil.....als ik het allemaal niet weet weer mogen ze mij die verhalen voorlezen, dat tovert dan vast weer een glimlach op mijn gezicht!

Hier alvast het eerste verhaal:

Edwin vond alles vies, was bang voor vieze vingers en bang voor vlekken op zijn kleding...drama!
Ik kocht een kunstdrol en legde die op Sinterklaasavond op de grond in de wc....half op de wc-mat en half op de tegeltjes. Mijn moeder zat in het complot..... het was natuurlijk de bedoeling dat Edwin als eerste naar de wc ging.....maar hij ging niet. Ondertussen wilden mijn moeder en ik allebei wel even naar de wc gaan, maar dan zouden wij dat moeten ontdekken..... het viel niet over het hoofd te zien. Naar boven naar de wc gaan was onlogisch, zeker voor mijn moeder...die ging nooit naar boven....... dus ik spoorde Edwin aan om toch maar even te plassen voor we de grote cadeaus gingen uitpakken...."Het is niet leuk als je halverwege het uitpakken ineens nodig moet!" ....het lukte! Als snel kwam hij terug en zei met een benauwd gezicht: "Mama, er ligt een drol in de wc" ik moest even plagen natuurlijk: "Nou, daar is een wc toch voor!" "Nee...niet IN de wc, maar op de grond!"  "Hoe krijg je dat nou voor elkaar? Nou, je ruimt het zelf maar op!" Hij ging steeds benauwder kijken. "Maar ik heb het niet gedaan, het lag er al!"  Ondertussen liep ik met hem naar de wc, begon te lachen en tot afgrijzen van Edwin pakte ik de drol..:  "Hij is van plastic" Het was hem helemaal duidelijk....dat hadden die gekke Pieten natuurlijk weer gedaan, stelletje pestkoppen. Zijn avond kon niet meer stuk....prachtig vond het het!

Foto's intocht Monnickendam 2019 van Thea Klaver:










Geen opmerkingen:

Een reactie posten