Zoeken in deze blog

vrijdag 22 november 2019

Opgelucht

Eindelijk is het nu met mijn medicijnen in orde....ik heb nu voor 3 maanden en ik zit in het systeem dat het herhaald kan worden, eerder was dat niet doorgekomen......ook weer geregeld! Eerst kreeg ik voor 2 weken en toen nog eens en gisteren voor een maand want er was niet genoeg op voorraad, maar nu is het in orde.

Zo..... de zoldertoestand is van de baan.
Ik zag het niet zitten en besloot te weigeren, maar ja.....wordt dat geaccepteerd?
En misschien willen ze evengoed naar zolder......en dat komt slecht uit, want het is er echt een puinhoop (ik ben een beetje overal tegelijk bezig). Hopen dat ze nog even wegblijven, dan heb ik ondertussen een deel opgeruimd.

Natuurlijk gaat de bel hier altijd als ik op de wc zit......echt......geen idee wie het was....toen ik bij de voordeur was stond er niemand meer.
Even later ging de telefoon......jawel......met de vraag of ze vandaag langs konden komen voor de zolder! Dan was hij vast daarnet ook al aan de deur! Nou wachtte ik nog op een ander telefoontje en er komt nog iemand langs en ik moet nog even weg......alles bij elkaar kwam mij dat niet echt lekker uit, dus nee! Maar.....ik vertelde hem dat ik er over nagedacht had en dat ik het niet zag zitten.... het was al eens geïsoleerd (echt waar) en mijn energierekening is al erg laag (ook echt waar, 95 euro per maand en ik krijg daar altijd nog van terug ook).......... tot mijn verbazing werd dat meteen geaccepteerd! Ze komen niet meer langs en het hoeft niet gedaan te worden!

Natuurlijk zal extra isolatie best goed zijn..... aan de andere kant......hoe meer kieren er dichtgestopt worden, hoe vaker het raam open zal moeten, want ventilatie is ook belangrijk. Veel te besparen is er voor mij niet meer en ik moet denken aan die keer dat we dubbel glas kregen, nou...dat zouden we merken in de rekening.......niet dus! Er komt een zootje kou uit de roosters die erboven zitten, niet normaal meer! Die dingen moeten flinterdun zijn. Als het buiten echt koud is zitten die dingen ook vol condens. Het gekke is dat ik met die dubbele ramen meer geluid van buiten hoor dan toen ik enkelglas had! In het begin dacht ik vaak dat ik mensen in mijn tuin hoorde praten....als ik dan ging kijken liepen ze over het pad achter mijn tuin. Niet erg......maar wel vreemd. Dat komt natuurlijk door die roosters. Daarvoor had ik die dingen niet, maar had ik bij elk openslaand raam een klein houten luikje wat hier vrijwel altijd open/op een kier stond. Ik vond dat veel handiger.
Het is toch prettig dat dubbel glas......geen beslagen ramen meer..... maar dat is eigenlijk het enige voordeel! En ik heb het in mijn hele huis!
En dan nu de zolder? Weer voor weinig/geen effect? En echt, voor ik die zolder leeg heb zijn we minimaal een jaar verder en waar moet ik dat allemaal laten? Ook gang en overloop moeten dan weer leeg, weer alles van de wand en van de vloer......hellup.
 Nee....zeg nou niet dat het met het grof vuil mee kan wat ik op zolder heb, want van die opmerking krijg ik wurgneigingen.

Ik dacht ook..... ze zullen dat wel in de wintermaanden doen..... een dag of drie zijn ze bezig.....steeds in en uit lopen natuurlijk.....daar verlies ik veel warmte mee....dus voorlopig kost het meer energie dan dat het bespaart (of overdrijf ik nou?)

Ik zag er zo verschrikkelijk tegenop.... en nu ben ik zo opgelucht dat het niet hoeft.
Nu kan ik de zolder en de rest van mijn huis in mijn eigen tempo opknappen.....geen enkele haast en gewoon alles laten staan zoals het staat en de volgende keer weer verder......steeds een stukje....het komt goed! Als alles uitgezocht is en gesorteerd dan staat het al een stuk netter.......en natuurlijk zijn er dingen die ondertussen wel weg kunnen, maar dat zal niet veel zijn en het meeste is wel goed maar niet meer nodig. Zo heb ik bijvoorbeeld nog veel speelgoed..... ik heb altijd gehoopt dat ik ooit kleinkinderen zou krijgen..... maar daar ziet het niet naar uit (ik heb er wel één, maar die was al 11 toen ik hem leerde kennen en is nu 16).....dus er kan wel wat speelgoed weg...... niet meteen alles, rustig aan....maar alles wat weg is ruimt! En daar kan ik dan weer mee naar rommelmarkten, dat is beter dan weggooien!

En ik ga nu door, ook als mensen iets willen lenen wat op een lastige plek staat...... dat krijgen ze dan niet! Ik ga voor niemand meer iets opzij schuiven, want juist daardoor schiet het niet op!

Ik kan nu ook gewoon de nieuwe vloerbedekking op de overloop gaan leggen en de trap schilderen etc. ....dat zijn klussen die ik niet doe vlak voordat die mensen  komen voor de isolatie....... maar dan kan ik dus met andere dingen ook niet verder.....dus blij, ik kan gewoon mijn eigen gang gaan! Pffffffff.

Veel dingen geregeld deze week...... top!

2 opmerkingen:

  1. Als ik het goed begrijp heb je nog veel rommelmarkten nodig. 🤔
    Weggooien is idd zonde maar alles bewaren, dat doe ik niet meer. Van sommige dingen vraag ik rond of iemand het wil hebben, zo niet, dan is het dus niets waard en kan het alsnog weg.

    Maar fijn dat je eigen baas bent over je zolder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, echt heel blij.....die zolder wordt echt wel leger, maar zeker niet leeg.
    Maar lekker in mijn eigen tempo en volgorde kunnen werken is heel fijn.
    Wat ik nog gebruiken kan bewaar ik...... wat weg kan en goed is zoek ik een nieuwe eigenaar voor (verkopen, weggeven aan iemand of de kringloop, of weggeven aan de jaarlijkse rommelmarkt van de kerk, gratis aanbieden via weggeefsites).

    BeantwoordenVerwijderen