Zoeken in deze blog

woensdag 13 november 2019

Vijfenzestig jaar en vijf weken en zoals altijd weer veel leuke dingen.65+5

Woensdag....werd een slaapdag, dat had ik even nodig......ik ben heerlijk bijgekomen!
Deze dag was Wesley jarig, hij werd 16......dat vierden we in het weekend!

Donderdag werd Edwin 35......natuurlijk wordt dat ook in het weekend gevierd, samen met Wesley.
35 jaar geleden werd ik moeder, wat waren we blij en nog steeds ben ik heel blij met hem!
Donderdag werd ik ook gebeld door de diabetesverpleegkundige, ik had een hele dag moeten controleren, zodat het duidelijk zou worden of de nieuwe medicatie werkte. Ik heb de laagst mogelijke dosis van het nieuwe medicijn en het oude middel is van 5 naar 2 pillen gegaan.....dat had ik zelf al gedaan omdat ik teveel last van bijwerkingen had. Ik vond de metingen redelijk, maar wel erg hoog na de avondmaaltijd (wat ook wel weer zakte, maar toch...)......gelukkig maakte zij er uit op dat het medicijn zijn werk doet, dus ik mag zo doorgaan.....gelukkig.  Blij mee, want ik probeer het liever met zo weinig mogelijk medicijnen! Als het nodig is dan zal ik meer nemen, maar ik streef naar minder, ik heb liever dat mijn lichaam zelf de kans krijgt het te doen, maar dan moet mijn lichaam natuurlijk wel meewerken! Met 3 maanden al de volgende controle (normaal is het 4 maanden)....nou, prima!
De bel...... joepie, ik kreeg weer 2 postcodeloterijbonnen.....weer 25 euro gratis boodschappen bij AH!!!! HARTELIJK DANK! Ze waren allebei al geactiveerd....klaar voor gebruik.

Vrijdag weer heerlijk gezwommen....nou ja, eigenlijk is het watergym en daarna trek ik vaak nog wat baantjes.
Meteen door naar de apotheek.....daar was het een stuk minder druk dan vorige week. Ik ging naast iemand zitten die ik ken, ik had nummer 99, aan de beurt was 93. Zij stopte mij 95 in handen met de woorden "Ik had er per ongeluk 2 gepakt, ik zag het pas toen ik al zat" ......vlak daarna was zij aan de beurt en ik meteen daarna.....mijn medicijnen lagen deze keer wel klaar, dus ik was supersnel weer weg! Vorige week had ik er 12 voor mij en het duurde bij veel mensen (ook bij mij) erg lang voor ze klaar waren.....ik was er bijna een uur....nu 5 minuten schat ik!
's Avonds weer een gezellige kapelrepetitie.....veel nummers gespeeld die we jaren niet of nauwelijks gespeeld hadden....goed om die nummers toch bij te houden.

Zaterdag sliep ik uit....ik had nog plannen, maar toen ik naar buiten keek besloot ik er een binnendag van te maken. Regen, wind, een felle flits met bijna gelijktijdig een donderklap waar mijn haren van overeind gingen staan.... ik blijf lekker binnen! Ik heb ook niet veel uitgevoerd, wat tv kijken, computeren, lezen, cadeautjes inpakken.....verder niet veel, alleen wat noodzakelijke dingen, zoals de afwas en koken. Daarbij een lekker potje thee, de verwarming een graadje hoger, kaarsjes aan......een lekker daggie!  Ook nog even in slaap gevallen. Voor het slapen nog even een wandeling, dat is nodig na zo'n luie dag! Ooit deed ik dat dagelijks.....later was het niet altijd 's avonds maar vaak 's middags....sinds eind april wandel ik veel minder....toen werd ik ziek en knapte maar langzaam op....het kwam wel, maar de fut was er nog niet helemaal, een drukke periode zorgde weer voor een lichte terugval, maar.ik merk dat het weer beter gaat en ik zorg weer dat ik vrijwel elke dag even wandel, ik heb er weer zin in, ook al ben ik nog wat sneller moe...maar.....het gaat vooruit!. Ik denk dat dat voor een deel aan de nieuwe medicatie te danken is, gelukkig dat ik zo eigenwijs geweest ben om mijn oude medicijn fors te verminderen.....daarvan knapte ik toen ook al op!

Zondag Arnhem....eigenlijk Remembranceday, als ik thuis ben doe ik altijd mee.....met een klein groepje muzikanten spelen we dan bij het propellormonument. Dat monument staat bij het monument voor de gevallenen uit de tweede wereldoorlog, het propellormonument is voor de 3 RAF-vliegtuigen die hier in de oorlog zijn neergestort en waarbij 15 bemanningsleden omkwamen. Die worden op 4 mei ook herdacht, maar met Remembranceday is dat monument het middelpunt...... op Rememranceday (poppy/klaproos-dag) worden alle doden uit de eerste en tweede wereldoorlog en alle andere oorlogen herdacht. Officieel op 11 november, maar veel landen doen het op de zondag die er het dichtst bij zit.
Ik was om die tijd al onderweg naar Arnhem.....om de verjaardagen van Wesley en Edwin te vieren. Na de herdenking pas vertrekken was mij te laat, want ik ben ook wel even onderweg....en ik wilde nog naar een paar winkels die ik hier niet in de buurt heb en die daar op zondag open zijn vanaf 12 uur. Één winkel waar ik graag kom en die net verhuisd is naar een groter pand is wel dicht op zondag....jammer! Maar ik was op tijd om nog even te kunnen winkelen voor ik naar de jarigen ging.
Het was in alle opzichten een zeer geslaagde dag (verslag volgt later!)Goedkoop reizen, gratis koffie, goed gezelschap, prachtig weer, veel gelachen en prachtig weer!

Maandag Eerst rustig aan en toen naar Purmerend op visite....... erg gezellig!
's Avonds Sint Maarten. De laatste jaren erg rustig, maar ik geef niet op....vorig jaar was het toch weer iets meer.  Ik zette mijn auto ergens anders, zette een grote lantaarn buiten....1 lampion voor het raam.....nu maar hopen dat er kinderen kwamen. Het was slecht weer, niet uitnodigend om de straat op te gaan. Al snel had ik een groepje ukkies.....1 was er zelfs nog heel erg klein!  Leuk! Ze mochten iets uitzoeken....2 dingen. Ik heb altijd snoep en wat andere dingen (vaak potloden en leuke notitieboekjes, dit jaar ook tolletjes en geduldspelletjes).  Het valt mij al jaren op dat vooral de wat grotere meiden graag iets anders dan snoep uitkiezen. Voor deze ukkies was het kiezen nog moeilijk, maar ze kwamen eruit.
Daarna 2 wat grotere kinderen, die kende ik.....ach, zoek maar 3 dingen uit....... hoera weer één....ook een bekende: Zoek maar een paar dingen uit!  Veel meer kinderen verwachtte ik niet, dus ik het maakte mij niet uit hoeveel ze pakte, ik lette er niet eens op, ze was groot genoeg om zonder hulp te kunnen kiezen. .
En niet te geloven.....er kwam er nog eentje! 8 dit jaar......het is wel eens minder geweest, dus dit was met dit slechte weer helemaal niet zo gek.
Als het beter weer was geweest had ik een tafel buiten gezet met een lantaarn (of meer) erop en de bak met alle uitdeeldingen.  Dan zou ik er zelf achter zijn gaan zitten en laten ze het niet wagen mijn huis voorbij te lopen (klinkt als een kinderlokker hahaha).  Kop thee erbij....of misschien wel koffie en thee......kunnen de ouders ook wat krijgen! (Niet helemaal mijn eigen idee.....ik ken iemand die dit heel uitgebreid doet, leuk idee!).
Later die avond zelfs onweer, een paar doffe klappen!

Dinsdagmiddag naar vriendin en 's avonds muziekrepetitie. Daar is een griepepidemie uitgebroken..... veel zieken en mensen die om een andere reden afwezig waren.....klein groepje dus. Geen pauze gehouden, maar eerder gestopt.
Brief van de woningbouwvereniging dat we dakisolatie krijgen.....dat is mooi....minder geslaagd is dat dan de zolder leeg moet. Ze komen eerst kijken, eerste helft volgende week......ik kan toch echt niet 3 dagen gaan wachten, ik zeg er geen afspraken voor af.


Het gaat druk worden de komende 2 maanden, soms weer meer dingen op 1 dag. Binnenkort heb ik een zaterdag met eerst Sinterklaas inhalen, dan EHBO-en bij een concert en vervolgens naar een verjaardag waar ik altijd mee-eet. .....ze blijven op mij wachten. Ik heb gezegd dat ze niet te lang moeten wachten....gewoon beginnen, ik val dan later wel aan en desnoods warmen ze het even op in de magnetron! Geen probleem! En dat alles is in drie verschillende plaatsen!

2 opmerkingen: