Zoeken in deze blog

zondag 24 november 2019

Sinterklaasherinneringen deel zoveel


foto van Thea Klaver
Intocht Monnickendam 2019

De Pieten waren altijd druk bezig hier in huis en we merkten er niks van. We kwam een keer beneden en toen hingen alle ballonnen (over van Edwin zijn verjaardag) aan het plafond en in de gordijnen. Statisch.....altijd leuk met ballonnen. Het was Edwin meteen duidelijk....dat hadden de Pieten gedaan! OF ze verstopten zijn cadeautje..... met een briefje in zijn klomp waar het lag.....maar natuurlijk lag daar weer een nieuw briefje...... onvermoeibaar rende Edwin gierend van het lachen  trap op en trap af..... die rare Pieten toch, wat een pestkoppen.
Ook vond Edwin op een keer een groot glanzend pak op tafel...... heel mooi ingepakt, een kunstwerk (al zeg ik het zelf).  Dat was het enige dat Edwin zag.....hij keek niet in zijn klomp....op tafel stond een groot pak en dat was natuurlijk voor hem.  Hij pakte het uit (ik had er erg mijn best op gedaan om er een erg mooi pak van te maken....mooi papier, mooi versierd.....ik was er trots op)......en zag tot zijn verbazing een eierkoker die eruit zag als een kip, wat moest hij daar nou mee?  Teleurgesteld liep hij naar boven en maakte mij wakker.....deze keer verwachtte ik het niet.....ik had niks bijzonders gedaan....gewoon een cadeautje in zijn klomp......
"Mam, ik heb zo'n raar cadeau van Sinterklaas gekregen......zo'n eierkoker als jij ook hebt!"

Geschrokken schoot ik wakker: "Nee toch? Toch niet het cadeau voor tante Marjan  waar ik zo mijn best op gedaan heb?" Ik rende naar beneden.....ja hoor.....de cadeauverpakking viel niet meer te redden. Ik had nog net genoeg papier om het opnieuw zo mooi te kunnen maken en toen ik die avond het cadeau overhandigde kreeg ik complimenten voor de leuke verpakking.......lachen natuurlijk toen ik vertelde dat ik het twee had moeten inpakken.

                                                                 foto van Thea Klaver

Één van de vele boten die samen zorgden dat Sinterklaas samen met alle Pieten (strooipieten, danspieten, muziekpieten en nog veel meer) op tijd aankomen in de haven van Monnickendam. Daar staat mevrouw Anna altijd al lang te wachten en ook de burgemeester is altijd weer blij als ze Sint eindelijk weer ziet!


Ik denk ineens aan een ander verhaal.....iemand die ik goed ken en nogal netjes is zag een paar schoenen van de kinderen op een plek waar ze niet hoorden te zijn....mopperend omdat die kinderen alles lieten slingeren en nooit iets opruimden borg zij ze netjes op en ging naar bed. Al vroeg kwamen de kinderen teleurgesteld haar wakker maken: "Mam, er ligt geen cadeautje, maar onze schoenen zijn ook weg!" Oei......ineens wist ze wat ze gedaan had!



Foto van Herman Kemper

De fotograaf spotte mij tijdens de intocht van Sint in Broek in Waterland 2019.
Opoe wordt een daggie ouder 😂

2 opmerkingen:

  1. leuke verhalen Ans !
    Eentje van mij, van de àndere kant dus ...
    Ik woonde bij mijn broer en schoonzus. Op mijn sinterklaas verlanglijst stond als hoofdkado : een zilveren armband met bedeltjes . Ik was zo benieuwd of ik dat ook kreeg, maar vond niets in huis. totdat ik opmerkte dat één kast ineens geen sleutel meer had ... maar wàcht eens, die andere deurtjes hadden ook een sleutel, en jà, die pasten ook op de sleutel-loze kastdeur... Ik heb àlles gezien, mijn kadootjes ( nog niet ingepakt ) en die voor mijn kleine neefje ... maar oh ! wàt vervélend op de surprise-avond bij het uitpakken ! Ik moest natuurlijk net doén alsof ik heel verrast was, "gemaakt blij" zijn, Ik wàs blij met mijn armband, maar doen alsof je't nog niet wist of zag zonder een kleur op je wangen te krijgen, is héél moeilijk, en ook als mijn neefje iets kreeg ! Nooit heb ik dat meer gedaan want het was echt niet leuk zo ...
    Nu gaan we Sinterklaas en de Zwarte Pieten in Toulouse ontmoeten, op hun terugweg naar Spanje op 8 dec a.s. komen ze ook hier in Zuid Frankrijk langs, mèt kadootjes voor de NLDse kinderen hier ... En strooi-lekkers ! Mijn vriendin en ik gaan er helpen, ik geniet van die stralende kinder toetjes ! En mijn Franse vriendin kan dan eens zien hoé dat gaat, met Sinterklaas en die Zwarte Pieten ;-) Zuidelijk groet, hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi, het is veel leuker als het echt een verrassing is.
    Ja, wij zwaaien hem hier de 6de uit en op de terugweg gaat hij nog even langs Toulouse. Ik vind het een heerlijk feest. Jammer van de Pietendiscussie de laatste jaren.

    BeantwoordenVerwijderen