Zoeken in deze blog

zondag 24 november 2019

Zaterdag.....

....het begon al vroeg, om kwart over 10 moest ik al in Broek in Waterland zijn.....ik was natuurlijk vroeg, maar al snel kwamen de anderen. Saxofoon uitgepakt, lessenaar weer mee (kan alleen als ik niet meeloop...... leest veel prettiger) en klaar voor een klein stukje lopen naar het Havenrak.
Daar zou Sinterklaas aankomen....en ook dit jaar lukte het weer!  Maar wat was het koud......brrrr.
Ik stond daar ook niet prettig, mensen botsten tegen mij aan, of ze stonden zo dichtbij mij dat ik niet lekker speelde, want 1 cm. opzij en ik kan een tand door mijn lip hebben. Mensen liepen dwars door onze rijen heen..... onbegrijpelijk.  Het heeft mij wel weer een riet gekost...... nog voor we goed en wel begonnen waren.  Maar goed, verder ging het prima......ik zag zelfs nog familie van Sinterklaas.....echt waar!
Terug naar de auto...... ik wacht altijd even tot de stoet voorbij is, anders rij ik ze tegemoet en dat is niet handig......op sommige punten zou ik dan flink in de weg kunnen staan. Dus even wachten, even praten en naar mijn auto......daar stond een auto dwars voor....... op dat parkeerterrein verzamelen de mensen van sportclubs zich altijd.....toen ik daar vroeger die ochtend stond te wachten waren het voetballers die blijkbaar uit speelden....nu zag ik dames.....een groepje bij elkaar...... daar zit vast de eigenaresse van de auto bij....even vragen.....ja hoor, ze ging meteen even opzij zetten.....en ik kon weg.

Na de lunch heb ik even een uurtje geslapen....de dag was nog lang! Daarna kleedde ik mij om en pakte wat dingen bij elkaar die ik nodig had.....en ik moest nog een cadeautje inpakken.

Om half vier haalde ik mijn EHBO-maatje op......samen naar de grote kerk waar de cantorij het Requiem an Brahms uitvoerde. Even laten weten dat we er waren.......en naar onze plaatsen. Er waren ook een heel stel BHV-ers......eentje kende ik ervan, was ooit een achterbuurjongen van mij. Die hadden alles wat we nodig zouden kunnen hebben al klaarstaan, ze lieten niets aan het toeval over....de brancard was al uitgeklapt, de AED stond klaar, echt alles was er! Vorig jaar was er inderdaad een reanimatie, maar ik ging er vanuit dat ze niet bij bosjes zouden neervallen, dat het geen gewoonte zou worden en dat we dit jaar gewoon lekker naar de muziek konden luisteren.

Deze muziek kende ik nog niet....ik ken wel wat van Brahms, maar dit niet... ik vond het mooi!

Alles liep zoals het moest......geen gewonden of onwellen...... en we konden naar huis. Wij moesten allebei nog naar een verjaardag en allebei zouden we daar mee-eten......en in allebei de gevallen kwam het bij de Chinees vandaan..... dat was wel heel toevallig!
Thuis pakte ik mijn tas en het cadeau en reed naar Purmerend.....het was druk onderweg. Ze zouden het eten wat later dan anders bestellen en op mij wachten.....ik had gezegd dat ze niet te lang moesten wachten...... gooi maar in de magnetron als het koud is!

10 over 6 kwam ik daar binnen....ik zat net toen het eten gebracht werd.....mooie timing. Jammer dat een ander snel moest eten om op tijd op zijn werk moest zijn...... dat zat eerder nog niet in de planning.  Ik heb heerlijk (maar eigenlijk wel teveel) gegeten, het was super!  En heel gezellig! Eigenlijk had ik nog een verjaardag, maar die had ik afgezegd (de jarige waar ik wel was was echt jarig op deze dag en dat wist ik al veel eerder) .....2 verjaardagen zag ik niet zitten....... dan had ik mijn tukkie niet kunnen doen (en dat had ik even nodig) en dan had ik even snel tussen 1 en 3 moeten gaan...... niet in Monnickendam, het was niet ver, maar toch ver genoeg om met de reistijd rekening te houden......dan zit ik daar alleen maar op de klok te kijken....nee....het cadeautje houdt ze wel tegoed!


Het was dus wel een leuke dag, eigenlijk teveel voor 1 dag, maar ja, dat loopt soms zo. In elk geval heb ik voor deze zondag geen afspraken of duidelijke plannen.......dus ik kan uitslapen en verder zie ik wel. Voor alle zekerheid: Stoor mij niet voor 11 uur!

2 opmerkingen:

  1. Slaap ze, tot overmorgen minstens. 😊😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi, ik heb vandaag echt niks gedaan.....alleen maar luieren! Veel geslapen.....het was even nodig. Komende tijd is ook wel druk, maar niet meer steeds van alles op één dag!

    BeantwoordenVerwijderen