Zoeken in deze blog

donderdag 14 november 2019

Wat een topdag!

Zondagochtend.....mijn wekker ging vroeg.....nog slaperig maakte ik een ontbijt klaar en at dat in bad op......daar knapte ik van op...zowel van het ontbijt als van het bad......soms moet je wel eens dingen combineren.
Buiten was het flink heiig met daarboven een hemelsblauwe lucht met zon......mensen stonden de ruiten van de auto te krabben, de daken van de huizen waren wit bevroren. Wat een prachtige dag! Lekker koud!
Ik liep naar de bushalte waar ik heerlijk in het zonnetje stond te wachten. De zon had duidelijk niet veel kracht meer, maar het voelde toch lekker. Als snel kwam de bus (voor het eerst met 65+korting voor mij).....in Amsterdam-Noord stapte ik over op de Metro en in Amsterdam CS hoefde ik maar kort op de trein te wachten (een keuzedag...dus gratis treinen die dag).....de dag begon goed.
In Arnhem waren de meeste winkels nog niet open, maar ik hoefde niet lang te wachten..... ik slaagde voor het belangrijkste! Even naar La Place voor een cappuccino en een broodje.........de cappuccino was gratis, cadeautje van de Sint (ik wist dat ik gratis koffie of thee kreeg op vertoon van hun pasje).  Het smaakte heerlijk. Buiten liep ik tegen een stand van Senseo op......ik kreeg een kortingsbon voor een pak Senseo en......een kopje Senseo cappuccino. Dat kon ik niet afslaan (goedkoop dagje zo) en toen ik door wilde lopen zag ik de bank....een heerlijk zachte bank met bijpassende hocker..... op een vloerkleed (midden op straat ), wat gezellige kussentjes op de bank, ervoor een tafeltje met een varen in een pot.....een mooi plekje om even te zitten. Ik schoof een paar kussentjes in mijn rug en zat daar heerlijk lui mijn cappuccino te drinken,. Een paar mensen schoten in de lach....er waren ook mensen die moesten lachen maar mij niet durfden aankijken......ik vond alles goed, ik zat daar prima!


Wat mensen probeerden de elektrakabels met plakband aan de straat vast te plakken......ik vroeg waarom ze geen kabelmatten hadden. ...ja, soms bemoei ik mij overal mee (ik heb van die matten in huis (van Edwin), dus ik weet hoe handig die zijn).
Weer even verder winkelen....ik kon op mijn Hemapas ook nog een gratis koffie of thee krijgen, maar ik had nu wel genoeg!
En naar de bushalte....o, mijn bus gaat pas over 28 minuten.....eens kijken....die andere over 19 minuten...... er kwam nog een andere bus aan.....voor alle zekerheid vroeg ik of hij langs het De Monchyplein kwam.....ik moest wel een paar haltes verder mee, maar dan wist ik dat ik mee kon.  In de bus raakte ik aan de praat met een leuke vrouw.....veel gelachen tijdens  dat korte ritje.... en tot mijn verbazing zag ik mijn bus na halte De Monchyplein de hoek omgaan....maar dat was niet mijn bedoeling! Gelukkig was er net om de hoek al een halte.....het was prima te belopen naar Geurtjes huis. Ik wilde eruit, maar er kwam iemand met een rollator door die deur en ze had lang werk....kon ze ook niks aan doen, maar ik kon er niet door. Zodra ik een gaatje zag glipte ik erdoor.....voordat de chauffeur de deur dicht zou doen en wegreed! Hij reed inderdaad meteen daarna weg en ik vermoedde dat ik was vergeten uit te checken. ....nou ja, dat zien we later wel.
Bij Geurtje aangekomen feliciteerde ik de beide jarigen en overhandigde de cadeaus.  Ik kreeg thee en heerlijke taart. Even later kwam er nog meer visite......ik kende ze. Het werd een gezellige middag met veel lekkere dingen en veel verhalen.Er werd voor eten gezorgd....ik hoefde niet met honger naar huis!
Geurtje had ook weer allerlei cadeautjes voor mij, ik ging weer met een volle tas naar huis!

Tijd om op te stappen.....bij de bushalte werd mij al verteld dat de bus over 3 minuten kwam....het bleek een buschauffeur te zijn, ik kon hem gelijk iets vragen over vergeten uitchecken!
Ik was snel bij het station en had een kwartier om mijn trein te halen.......dat voelde comfortabel, vaak heb ik maar 2 minuten en dan hoef ik niet eens te proberen om het halen, nu kon ik op mijn gemak naar het achterste perron lopen.  In de trein ging ik op het balkon naast een jonge student zitten en we hebben heel gezellig zitten kletsen. De conducteur had nog een mooi verhaal over zwartrijders.  Jammer dat de student er in Utrecht uit moest. 
Er stapten 3 jongens in.....in mijn ogen type straatschoffies, de 2 kleinsten vooral.  Ze waren wat luidruchtig ....niet te gek, maar duidelijk aanwezig. Eentje dook meteen de wc in, maar deed de deur niet helemaal dicht..... een man die van de andere kant kwam wilde de deur open doen.....hahaha, dat ging even mis.
De man liep door en even later kwam die ander tevoorschijn...ik keek hem aan: "Sukkel, je moet wel die deur dichtdoen!"  "Wat izzer.....ztootte hij zze hoofd?" Die man kwam weer terug en vond het te nat daar binnen bij de wc, dus verdween weer lachend..."Dat wazz al, dat wazz ik niet man" .
 Er werd gerookt en als mijn neus mij niet bedroog waren het niet alleen sigaretten. Ineens riep die ene mij ....Mevvrouw...mevvrouw....is dat van u?"en hij wees op een briefje van 50 naast mijn stoel. Hm..... dat klopte niet...... het lag er zo opvallend, dat kon hij niet nu pas zien en het kon niet van mij zijn: "Nee, ik wil het graag hebben, maar het is niet van mij!"  Hij stopte het in zijn portemonnee. Één van de anderen zei dat hij het er zelf had neergelegd.....zie je wel, hij wilde zien hoe ik daarop zou reageren! Het was geen saaie rit! Die jongens waren niet vervelend, maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen zich op zijn gemak voelt alleen met zo'n groepje. Ik heb daar niet zo snel last van gelukkig.
In Amsterdam zag ik de bus naar Volendam al aankomen toen ik nog op de roltrap stond.....aansluiten in de rij....ik zat net toen hij al vertrok...... alles zat mee!
Op de provinciale weg eruit..... naar huis wandelen.....krap 2 uur na vertrek was ik weer thuis.....netjes! Pure ov-reistijd is volgens mij zo'n anderhalf uur.....maar daar komt dan het lopen van en naar bushalte/station nog bij en de wachttijden.... dus dit was echt snel.
Echt een leuke dag en ik merkte dat mijn conditie beter wordt.....best veel gelopen zonder problemen.....terug naar huis flink de pas erin....het ging allemaal goed....heerlijk! Wel moe natuurlijk, maar lekker moe. Dat werkt altijd de volgende dag nog even door, maar dat is geen probleem!

4 opmerkingen:

  1. Zo'n dag dat alles meezit. een superdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja echt......zelfs het weer werkte mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja lekker hè, hier ook. Ondanks de windvlagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zondag was het echt lekker.....nu minder. Ik hoop dat we het morgen droog houden als de Sint binnen komt varen...ik mag weer met de Pietenband.

    BeantwoordenVerwijderen